U tak małego dzieciaczka to normalne, że nie robi kupki (ja też przeszłam przez to i byłam u kilku lekarzy, ale wszyscy mnie uspokajali, że moje dziecko po prostu wszystko co zjada to wchłania i nic się nie marnuje, ale co się nadenerwowałam to moje). Jeśli jednak bardzo chcesz, to radziłabym ci raczej wodę (np. gerbera, bo ma atest, że dzieci mogą ją pić) a nie herbatki, bo one zawierają cukier. Woda zawsze jest dobra na zatwardzenia. Na pewno nie podawałabym czopków.Pomocy ! czy macie jakis skuteczne metody na zaparcia u noworodka (ma 10 dni), co moze pomóc oprócz przegotowanej wody???
u 10dniowego maluszka to faktycznie nie ma innego wyjścia jak dobra woda mineralna na zaparcia. co do gerbera, to słyszałam, że na zaparcia właśnie mają śliwki suszone w słoiczku, ale to dla starszych maluszków - powyżej 4 mies.U tak małego dzieciaczka to normalne, że nie robi kupki (ja też przeszłam przez to i byłam u kilku lekarzy, ale wszyscy mnie uspokajali, że moje dziecko po prostu wszystko co zjada to wchłania i nic się nie marnuje, ale co się nadenerwowałam to moje). Jeśli jednak bardzo chcesz, to radziłabym ci raczej wodę (np. gerbera, bo ma atest, że dzieci mogą ją pić) a nie herbatki, bo one zawierają cukier. Woda zawsze jest dobra na zatwardzenia. Na pewno nie podawałabym czopków.Pomocy ! czy macie jakis skuteczne metody na zaparcia u noworodka (ma 10 dni), co moze pomóc oprócz przegotowanej wody???
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość