Dzieki wszystkich za pomoc, jesteście kochane

[ Dodano: 2010-09-30, 19:11 ]
Joanna to, że nie mamy ślubu, nie gra roli? skoro dziecko jest uznane przez Ojca i wychowywane?
Ale to są przecież tegoroczne zarobki, a do rodzinnego podaje się te za zeszły rok... Tak więc nie wiem, co za znaczenie ma to, ile i czy w ogóle w tym roku zarabia... O to będziesz się martwiła w przyszłym roku...On chyba zarabia 1750zł na rękę już
to już lepiej, żeby sam poszedł, jak tak to wygląda.upoważnieniem na kartce (tak jest u mnie) inne osoba , czyli tak jak w waszym przypadku jesteście partnerami możesz odebrać za niego mając jakieś prawne upoważnienie koszt takiego to 15 zł i dają druczki w US , tak jest u mnie bo nawet na tych wnioskach co wypełniasz jest taki punkcik
no i w zasadzie to jest chore...Karolina2411, wszystko zalezy od mopsu. u nas (Gdańsk) zycza sobie tez zaswiadczenie o dochodach za ostatni miesiac i wszystkie swiadectwa pracy..
a po co ,przecież starasz się o zasiłek a nie emeryturę zusowskąi wszystkie swiadectwa pracy..
jak teraz pracujesz to stopa życiowa się tobie podniosła i musisz to zgłosić tzn ująć to we wniosku,wszystko tobie wliczą do dochodu ...jak zataisz ,,że teraz pracujesz to musisz cały czas o tym pamiętać by się nie wygadać o tym ,w przeciwnym wypadku będziesz zwracać nadpłacone ..tak miała moja sąsiadka ,(wtedy zmienili ze rok zaczyna się nie we wrześniu a później ) głupia połakomiła się na 100 (za rozpoczęcia roku szkolnego) i jej taki wniosek przysłali do domu i ona napisała i odesłała ....i napisała tam ze od września poprzedniego roku pracuje więc część zasiłku musiała oddać i nie ma ze boli..zresztą nawet jakby była na bezrobociu to tez musiałaby taki wniosek przedłożyć w gminie..ona miała obowiązek poinformować gmine ze rozpoczęła pracę ,zresztą taki podpunkt jest w tym wniosku i zainteresowana osoba go podpisujeBo na kiego grzyba komu to, że teraz pracujesz, jak liczy się rok poprzedni.
jest dokładnie tak jak piszeszjak teraz pracujesz to stopa życiowa się tobie podniosła i musisz to zgłosić tzn ująć to we wniosku,wszystko tobie wliczą do dochodu ...jak zataisz ,,że teraz pracujesz to musisz cały czas o tym pamiętać by się nie wygadać o tym ,w przeciwnym wypadku będziesz zwracać nadpłacone ..tak miała moja sąsiadka ,(wtedy zmienili ze rok zaczyna się nie we wrześniu a później ) głupia połakomiła się na 100 (za rozpoczęcia roku szkolnego) i jej taki wniosek przysłali do domu i ona napisała i odesłała ....i napisała tam ze od września poprzedniego roku pracuje więc część zasiłku musiała oddać i nie ma ze boli..zresztą nawet jakby była na bezrobociu to tez musiałaby taki wniosek przedłożyć w gminie..ona miała obowiązek poinformować gmine ze rozpoczęła pracę ,zresztą taki podpunkt jest w tym wniosku i zainteresowana osoba go podpisuje
Wróć do „Prawo, praca i polityka”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość