a w jakim wieku dziecko powinno to potrafić? Bo mój tak robi właściwie od początku, tzn od kiedy ma gdzieś półtorej tygodnia-dwa. W ogóle wszyscy mi mówią, że jest niesamowicie silny jak dwó-trzy miesięczne dzieckomusze pochwalic moja malutka ze lezac na brzusiu obroci juz glowke w druga stronetaka silna malenka

to ja po kąpieli smoka w buźke wkładam jak coś szuka. I usypiamy go ze smokiem. Chociaż to dość długo czasem trwa, ok. godziny czasem nawet dwie, bo co przyśnie, to zaraz się budzi bo smoka wypluje, lub wyrzuci rączką i szuka. Ale jak już zaśnie ok.22 to potem mam pobudkę o 2 i o 5-6, potem jeszcze na dwie godzinki zaśnie, no i zauważyłam, ze jego stała godzina czuwania, kiedy za chiny go nie uśpię to jest ok. 9. Czasem nawet ze 3godzinki mi tak leży w bujaczku aż do następnego karmienia. A jak popiskuje to do niego gadam, włączam muzykę, albo odkurzacz i działakarmimy sie nadal piersia, choc butla po kapieli to juz raczej na stale, bo jak wypompuje cyce do kapieli to potem tylko ryk..

zazwyczaj w podobnych porach je. Czasem godzina różnicy jest, ale już mniej więcej obeznaliśmy się co i jak. Tyle, że to pewnie jeszcze nie raz ulegnie zmianie, bo mój maluszek ma dopiero 3tygodnie.macie jakies stale pory karmienia?bo ja sie tak nad tym zastanawiam czy 2 m-czne dziecko powinno jakos o stalych porach sie karmic, czy moze tak luzno?
No a tak w ogóle to hej wszystkim, już po weekendzie, moja mama pojechała