Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

23 paź 2007, 10:12

gozdzikowa zwykle szybciej w 3 dni mi sie udawało ,ale teraz był uporczywie mocny -czysciłam gruszką kilka razy dziennie + kropeli OTRIVIN kiedy była w miare ładna pogoda i świeciło słoneczko nie kisiłam jej w domu bo lepiej wyjsc na krótki spacerek żeby noskowi sie lepiej oddychało i to wszystko :-D noo ale wiesz nie wszystkie dzieciaczki są takie same ja nie miałam ze swoimi problemu nie chorowały mi od małego wcale ja przez 3-4 lata lekarzy nie znałam tyle ze czasem na szczepienie albo bilans czasem jakies tylko katarek sie przytrafił i to wszystko , z czasem kiedy chłopaki rośli i byli juz samodzielni wychodzili na podworko to wiadomo zawsze sie gdzieś przeziebili bo to ganiaja i sie poca to kaszelek jakis tam był czasem ,ale nie grozny leczyłam ich sama syropami wiedziałam które im pomogą no albo jak do szkoły szli to wiadomo nieuniknione zaraza sie jeden od drugiego.

Awatar użytkownika
sensibel
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 paź 2007, 10:14

Witamy z rana :-) właściwie to już prawie południe, Zuzia dopiero wstała a ja sama spałam do 9.30 :ico_szoking: co się zdarzyło... nawet nie pamiętam kiedy :-)
przyłączam się do :ico_kawa:
strasznie Was przepraszam, bo wczoraj zapomniałam postawić Wam :ico_tort: :564: :ico_zdrowko: i :ico_kawusia: dla abstynentów przecież moje dziecię wczoraj 7 m-cy świętowało :-) rany, pannica się z niej zrobiła.. a jeszcze niedawno byłam :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2007-10-23, 10:18 ]
My jak do tej pory, odpukać, nie chorowałyśmy, raz czy dwa Zuzka miała lekki katarek

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

23 paź 2007, 10:21

no to dla zuzki ogromne :ico_buziaczki_big: na te 7 mscy

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2007, 10:34

No prosze przegapilismy Zuzi 7 miesiecy :ico_wstydzioch:
więc spużnione ale z serduszka płynace życzonka rośnij duża i zdrowa :-D
Jula właśnie sie obudziła a za oknem pada normalnie ja tez już chce wiosne :ico_placzek: :ico_placzek: niecierpie jak jest taka plucha
Aga 26 ale super footki a te w sceneri zimowej rewelka :-D

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

23 paź 2007, 10:38

Ogromne gratulacje dla Zuzi z okazji ukończenia 7 miesięcy :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2007-10-23, 10:40 ]
gozdzik, moje dziecko w końcu pierwszy raz widziało śnieg :-) a bardzo lubi patrzeć jak pada deszcz więc spadające płatki śniegu były dla niej ogromną frajdą :-)

Awatar użytkownika
sensibel
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

23 paź 2007, 10:49

dziękuję w imieniu Zuzi :-) :ico_buziaczki_big:
lecimy teraz wstawić :ico_duzepranko:
za oknem też paskudnie...nawet nie chce mi się myśleć o spacerze... :553:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

23 paź 2007, 11:04

Emilka śpi już ponad godzinę :ico_brawa_01:

Karolinka co do tego spania w dzień to u nas jest tak: Emi budzi się z reguły koło 6 do tej 10 się pobawi i idzie spać. Trwa to z reguły godzinę max 1,5 choć czasem zdarzają się wyjątki :-) Drugą drzemkę robi sobie koło 14, 15 ale ta zazwyczaj nie trwa dłużej niż 30 min. No i do wieczora czyli 20 jest zawsze "bawmy się" :-)

A co do jedzenia... bo kilka stron wcześniej było już o zupkach :-) Jak wyglądają posiłki Waszych dzieci. Bo np moja Emi musi mieć wszystko gęste na maxa w zupie podobnie jak w kaszce łyżka zawsze musi stać, także trudno to nazwać zupą :-) Jak jest za rzadkie to moje dziecię nie chce tego jeść.
A w niedzielę zrobiłam Emi rybę w jarzynach i muszę przyznać że bardzo jej smakowało :-)
Natomiast jeżeli chodzi o domowe deserki to tutaj jest pewien problem bo Emi nie przepada za nimi. Jedyne co zje to kisiel z owocami. Grysiku nie lubi nie mówiąc o biszkoptach z jabłkiem.
A i jeszcze jedno jak reagują wasze dzieci jak coś im nie smakuje ?? Kręcą głową, zamykają usta ??
Bo moja Emi jak coś jej nie smakuje to ją naciąga. Owszem otworzy dziubek i weźmie do buzi to co jest na łyżeczce ale jak jej nie smakuje to robi tak jak by za chwile miała "żygnąć" :-)

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

23 paź 2007, 11:05

aguś cudofneee zdjątka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a EMI jak słodziusio wygląda i ma podobna lale do AMI :ico_noniewiem: ..... tez musze pomyślec nad jakimis klockami i innymi zabaweczkami zamiast nudnych grzechotek moze dzis jak dam rade to coś sie kupi jak czas pozwoli bo mam mnustwo spraw :ico_olaboga:
aga
nom Ami dokładnie tak robi gdy jej cos nie smakuje jakby chciała żygnąć :ico_haha_01: no a kiedy ma juz dość i jest pełna kręci głową nie nie i zamyka usta bardzo mocno, a co do posiłków to tez lubi raczej gęściejsze tak w miare ,ale łyżka jeszcze u niej nie staje :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: mój młodszy syn takie lubił geste papy no i łyżka mu musiała stać dęba nie ma to tamto inaczej nie było mowy o jedzeniu jakiejś brei :ico_haha_01:

to my se teraz wyjdziemy na spacerek połączony ehh.... obowiązkami bleee
Ostatnio zmieniony 23 paź 2007, 11:21 przez Duszka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

23 paź 2007, 11:20

Becia dziękuje za komplemencik :ico_sorki: Co do tych klocuszków to szwagierka mi je kupiła w sklepie "wszystko po 4 zł" :-) To są takie puzzle z pianki z literkami i cyferkami i te literki i cyferki można wyciągnąc z puzzla. Mówie Ci Emi jest nimi zachwycona. No i najważniejsze że można je ciumkac i ciumkać do woli :-D

Zazdroszczę Wam spacerku. U nas wieje i leje i nie wiem czy się uda dzisiaj wyjść :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-10-23, 11:22 ]
Życzę Wam udanego spacerku i żebyście wszystko szybciutko pozałatwiały :-)[/b]

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

23 paź 2007, 11:23

aga to ja tez zajze do tego sklepu akurat jest blisko mnie i jest bardzo duzy mają ogrom zabawek poszukam cosik bezpiecznego dla AMI :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”