Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

01 sie 2008, 12:08

ej, no już 12!!!!!! co się dzieje? Evik utknęła w tej kolejce na usg? czy jest w takim szoku, że nie może pisać smsów :-D ?

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2008, 12:31

kilolek, nie no napisała mi sms-a ale czekałam bo myślałam że sama przyjdzie i napisze otóż cytuje : "dzidzia zdrowa ale nie widać niestety co ma między nogami "

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

01 sie 2008, 12:41

"dzidzia zdrowa ale nie widać niestety co ma między nogami "
wielkie BUUUUU, mnie bili głowicą po brzuchu, żeby dokładnie sprawdzić czy Lenka to Lenka czy Krzyś

barbara123
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

01 sie 2008, 12:46

:-) a to Łobuz z Lenki
moja Oleńka bezwstydnica pokazała sie od razu. Pewnie jeszcze poczekay ciut niecierpliwie.ale predzej czy później dowiemy sie kto tam w brzuszku mieszka
Janiołek - mam nadzieje ze szybciutko podejmą dobrą decyzje na temat tego serduszka

Kubuś to mała spryciula - tylko biedak niech nie robi sobie takiej krzywdy. Ja pisze tylko wtedy jak Oleńka spi bo inaczej to nie ma szans

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

01 sie 2008, 12:49

Janiołek - mam nadzieje ze szybciutko podejmą dobrą decyzje na temat tego serduszka
a ja już nie wiem co o tym myśleć, poza tym dziś czytałam o scyntygrafii i wydaje mi sie, ze to badanie jest bezzasadne po diagnozie, którą otrzymałam

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2008, 13:17

moja Oleńka bezwstydnica pokazała sie od razu.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a co sie miała zastanawiać skoro nic do ukrycia nie miała :-D
mnie bili głowicą po brzuchu, żeby dokładnie sprawdzić czy Lenka to Lenka czy Krzyś
Mi z Mikim też brzuch naciskali aby mały się przesunął i pokazał :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

01 sie 2008, 17:05

No już jestem. No niestety nic nie było i wdać. Lekarz stwierdził że nie chce mnie w błąd wprowadzać bo nie ma najnowższego sprzętu i radzi mi zrobienie 3d. Ale najważniejsze że dzidzia zdrowa. Jak najszybciej robię 3D bo do następnej wizyty nie wytrzymam :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

02 sie 2008, 07:53

Witajcie.
Mam wrażenie, że nie byłam tu co najmniej miesiąc. Tyle ostatnio się u nas dzieje. i dobrych i złych rzeczy...
Z tych dobrych to Adaś szaleje, tzn. jak nie musi to nie czworakuje. Woli widzieć świat z perspektywy dwunożnej. Chwyta się wszystkiego co może aby tylko wstać. A jaki jest wtedy szczęśliwy i dumny :-D Tydzień temu zaczął tuptać przy meblach. A najbardziej lubi w swoim łóżeczku, kiedy wstaje rano ćwiczy po cichaczu chodzenie. Dopiero potem zaczyna gadać i dopomina się o jedzonko. A czy waszym maluchom też tak dziwnie ząbki się wyżynają :ico_szoking: Bo Adaś ma 2 dolne jedynki, wyszła mu tydzień temu lewa górna dwójka, niedawno przebiła się druga dwójka. A jedynek jak na razie nie widać. No może coś będzie po prawej stronie. Mój synuś będzie wyglądał jak wamirek, albo jakby miał przerwę na papierosa :ico_noniewiem: Druga dobra rzecz to to, że w końcu odebraliśmy nasz aparat z serwisu i w końcu będę mogła wam pokazać zdjęcia z naszych wakacji :-D
Z tych nienajlepszych...
no cóż-praca, dom, maluszki... Na nic nie mam czasu :ico_noniewiem: Ale w przyszłym tygodniu idę do fryzjera. W końcu czas coś zmienić.
Od 18 idę z Jaśkiem do szpitala na obserwacje i dodatkowe badania. Niestety lekarz w DSK potwierdził pierwsze usg nerek. Jaś ma torbiele na nerkach i jest podejrzenie torbielowatości. A przez naszego rodzinnego lekarza straciliśmy rok (bo 1 usg zrobiliśmy w zeszłe lato), bo dla niego było nieczytelne... a wogóle to cała historia... nie będę narzekać... W każdym razie na tydzień jedziemy do szpitala. Daleko od domu, Adasia, męża :ico_placzek:
O rety :ico_szoking: Ale się rozpisałam.

Evik.kp, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. Jak ja robiłam usg i wyszło, że będzie chłopak to mój mąż stanął jak wryty, bo to przecież miała być dziewczynka. Lepiej się na to tak się nie nastawiać. Fajnie mieć parkę, ale dobrze też mieć dwóch chłopaków... :-D Coś o tym wiem :-D

Janiolek, trzymam kciuki za Lenkę. To straszne, że te nasze dzieciaczki muszą chorować :ico_olaboga:
A mój mąż chętnie by się z twoim zamienił. Bo on lubi wojsko. No a po ćwiczeniach pod koniec 2006...mmm....mamy Adasia :-D Nawet jeśli go wezmą do wojska to może nie będzie tak źle. Rozłąka też dobrze wpływa na związek. Jest czas,żeby potęsknić, przemyśleć parę spraw. Jak Arek był w wojsku Jasiek miał półtora roku a ja zaczęłam nową pracę do której musiałam dojeżdżać i nikogo bliskiego nie miałam. Musiałam sobie radzić.

Kończę bo chyba muszę trochę popracować. W robocie jestem i korzystam z chwili kiedy nikogo nie ma.

Uściski dla wszystkich maluszków. Buziaczki od cioci Agnieszki :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

02 sie 2008, 10:48

Agnieś81, fajnie że się odezwałaś no i czekamy na zdjęcia.

Mój synek właśnie lata na golasa i odkrywa swojego siusiaka :-D zdziwiony że coś tam ma i wyciąga go we wszystkie strony. No i pobił dziś rekord świata bo jak wczoraj zasnął o 8.55 to obudził się dziś o 10.10 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: szok normalnie. W między czasie zjadł dwa razi i nawet nie musiałam do niego wstawać.

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 sie 2008, 08:45

Zagladam specjalnie żeby zobaczyć KTO mieszka u Evik w brzuszku a tu nic. To spryciule lub spryciaż, ale najwazniejsze ze dzidzia zdrowa.

A moje dziewczynki wstały dzisiaj o 5.50, taraz mała odsypia a ja chyba wypije kawke.

Agnieś Ty to dzielna musisz byc kobieta, teraz tez dasz rade, chociaz tydzie w szpitalu brzmi strasznie, ale dzielna mama zniesie wszystko.

Janiolek wspolczuje rozerek z serduszkiem Lenki, moja Ala ma małe ASH jak się urodziła to miała 0.5 cm a teraz 0.25 cm czyli zmniejszyło się, ale też sie martwie.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”