Beatka, a Ty masz smoczki w butelce dopasowane do wieku dziecka?? Bo może Olikowi za wolno leci??
Ja zrobiłam taką skuche jak Jasiek ulewał, nie zmieniłam smoczka w butelce od herbatek (w tej od mleka to od 2 m-ca życa miał trójprzepływowy i leciało mu tak jak dla 6 miesięcznego szkraba, tylko że gęste, bo jadł mleko z kleikiem) a w tej drugiej butelce cały czas miałam ten najwolniejszy i cała zime Mały strajkował i nie chciał pić herbatek, dopiero jak mnie olśniło i kupiłam mu smoczek 6+ to zaczął ładnie pić, teraz w upału ti wipija nawet z pół litra wody przez cały dzień, jedno z czego jestem dumna, to to że udało mi się nauczyć Jasia pić wode, soki nie zabrdzo mu smakują, woli rumianek, albo koperwk, chociaż rumianek bardziej mu się podoba, bo po nim robi więcje bączków, a ostatnio ma z tego taki ubaw, że jak się śmieje to go na całą ulice słychać.. tan najpierw bączka, a później śmiech jasia

)
[ Dodano: 2009-07-05, 21:34 ]
asiula_o, wiesz, że o tym asekcjie nie pomyślałam.. ale masz racje, może faktycznie Olik wymusza, nasz też już kąbinuje co zrobić, aby dostać to co chce.. np jeśli ma ochote zjeść deserek to za nic w świecie nie będzie jadłniczego innego, nawet dzisiaj na obiad, miał rosołek z makaronem i marcheweczką, którym normalnie się zajada, a dzisiaj wolał mleczko i staneło na tym, że rosołku zjadł może ze 2 łyżeczki i buzia została zasznurowana, a za chwile stękał że głodny i znów dostał rosołek no i znów buzia zasznurowana, dopiero jak dałam mu mleko to wciągnął 200ml i było OKI..
Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że może nie chce pić mleczka, bo mu nie smakuje?? Np Jasiek za rzadne skarby nie będzie pił bebko, Nan mu smakuje w miare, ale najbardziej lubi Bebilon, na który się z resztą przerzuciliśmy, bo przy obecnej ilości karmień (średnio 3x mleko około 180ml) wtsrarsza na bardzo długo, bo jakieś 1,5 tygodnia przeliczając cenowo też się opłaca bo za 800g płacimy 32zł a za taką samą ilość NAN wychodzi coś koło 48zł, więc jest różnica..