reguly na nic nie ma duzy brzuch nie znaczy ze dzidzia duza
hahhaa, ja bylam "przeterminowana" jak ze skorczami poszlam do lekarza, tam z izby przyjec mnie wyslali do domu, powiedzieli ze to skorcze przepowiadajace i zebym sie zglosila za miesiac czy kiedy tam jak termin bedzie
pozniej juz po kilku dniach laskawie mnie na cesarke wyslali a tam chirurdzy: dobra, zabieramy sie do roboty, te siedmiomiesieczne to bulka z maslem, zaraz skonczymy i do domu!!! ja
, mowie, ze ciaza przenoszona a ci ze majacze... ciachneli malo, mieli problemy z wyjeciem, jak wyciagneli glowke to zaniemowili - Carmen byla dosyc gruba
wazyla 3890 przy tylko 50cm, wiec mozecie sobie wyobrazic zdumienie wszystkich na sali. Bo po co maja czytac karte pacjenta z terminem ciazy???
i wierz mi zirca, tesknie do tamtej ciazy, ta jest o wiele bardziej uporczywa, bolesna jak cholera i brzuch mi ... przeszkadza
No ale w twoim terminie juz brzucha ukryc nie moglam
ale cóż, uroki emigracji.....
wiesz, tutejsza sluzba zdrowia nie jest zla, nie moge narzekac. mysle, ze w pl powiedzieli by mi to samo, tutaj z byle nonono idziesz na pogotowie i cie przyjma... nie stoisz w kolejkach by wypelnic jakies papierki ani nic w tym rodzaju... tylko kurcze, tutaj do ciazy sie podchodzi na zasadzie, ze to nie choroba, a skoro boli, to taki jej urok i tyle. Dopoki nie plamisz i nie masz rozwarcia, to wszystko oki... ale np. in vitro jest gratis nawet dla samotnych kobiet, to samo sterylizacja itp itd... nawet pastylki anty sa gratis, albo te wczesnoporonne...
sa wady i zalety, mysle, ze jutro po prostu do innego szpitala pojade na pogotowie i tyle. zobaczymy.