mambii82
Mistrz pióra
Mistrz pióra

01 paź 2007, 16:13

U mnie jest tak samo, nie rozstaję się z komórką nawet na chwilkę, już nie mówiąc o stacjonarnym jak jestem w domku :-) noszę go wszędzie ze sobą.
Też czekam do soboty, Julcia będzie donoszona i będę w końcu spokojna na 100%, no i mam wizytę u gin. Liczę na to, że pozwoli mi odstawić tabletki na podtrzymanie i będę mogła spokojnie czekać na moment rozwiązania :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

01 paź 2007, 19:04

mambii82, kochana a co ty za leki bierzesz, że ci sie ręce trzęsą ??

Ja dziś byłam u lekarza no i znów sie trochę podłamałam. Nie dość że mam bakterie w moczu i słabą morfologię to jeszcze coraz większe rozwarcie. :ico_placzek: No i właśnie lekarz zapisał mi lek po którym sie ręce trzęsą i serce szybko bije bo podnosi ciśnienie ale zapomniałam nazwy. No i za tydzień na kontrolę. Powiedział mi że powinnam donosić do 38 tygodnia ale pewności nie ma :ico_placzek: . A ja mam jeszcze tyle do zrobienia. Nie potrafię siedzieć i nic nie robić ale wiem że muszę sie przemuc bo to nie są żarty. Rozbeczałam się dziś na dobre. Siedzę cały czas u koleżanki bo w domu straszny bałagan, remont w pełni i niestety końca nie widać :ico_placzek:

IKA kochana dziś rozmawiałyśmy przez telefon i nic mi nie powiedziała ,że coś nie tak dopiero teraz doczytałam. Mam nadzieję że wszystko będzie ok i Wojtuś jeszcze nie pcha sie na świat.

Pozdrawiam was wszystkie kochane :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

01 paź 2007, 19:36

Nie dość że mam bakterie w moczu i słabą morfologię to jeszcze coraz większe rozwarcie. :ico_placzek:
Ja też mam bakterie w moczu, ale gin powiedziała, ze to normalne, bo brzuch naciska na pęcherz i tworzy się refluks tzn. pęcherz nie opróżnia się do końca i część się cofa. Wtedy tworzą się bakterie. Iw tak zaawansowanej ciązy nic sie na to nie poradzi, a już na pewno nie jest to niczym niezwykłym. Przez tyzień brałam furagin ale tak jak mówiła nic to nie zmieniło.
A jeszcze, nie mówiłam Wam. Jak gin mnie badała (na moją prośbę) to się okazało, że mam upławy :ico_szoking: a ja niczego sama nie zauważyłam. Sama nie wiem jak to możliwe, bo notorycznie oglądam tą wkładkę na wszystkie strony

[ Dodano: 2007-10-01, 21:30 ]
Ika, dotarła w końcu do tego szpitala. Po badaniu trochę krwawiła, bo ma ponoć "kruchą" szyjkę. Zatrzymali ją żeby poobserwować czy nie będą się te wody bardziej sączyć.

mambii82
Mistrz pióra
Mistrz pióra

02 paź 2007, 07:09

Cześć dziewczyny.
Ika trzymaj się cieplutko, wszystko będzie dobrze !!!
mambii82, kochana a co ty za leki bierzesz, że ci sie ręce trzęsą ??
Evik ja biorę 3 razy dziennie NO-SPE (40g)na receptę, Isoptin (40g) i Fenoterol (5g), właśnie od tego ostatniego trzęsą się ręce a któreś z tych tabletek jest na rozluźnienie mięśnia sercowego co właśnie powoduje te drgawki. W szpitalu mi mówili, że nie można tych tabletek brać oddzielnie, bo jedna jest osłoną dla drugiej czy coś takiego.
A jeszcze, nie mówiłam Wam. Jak gin mnie badała (na moją prośbę) to się okazało, że mam upławy :ico_szoking:

Kilolek a czy gin Ci mówiła, że od upławów dzidzia jak będziesz rodzić może mieć problemy z oczkami??? Jak leżałam w szpitalu to włąśnie koleżanka z sali urodziła i synkowi zapuszczali 2 x dziennie kropelki a pediatra od razu się spytała o upławy i powiedziała, że to właśnie od tego. Przed porodem o ile jest to możliwe możesz poprosić gin o zrobienie wymazu z szyjki, żeby sprawdzić czy nie będzie to wpływało na poród drogami naturalnymi. Z resztą u nas w szpitalu robią to pacjentkom zawsze przy przyjęciu zapobiegawczo.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

02 paź 2007, 09:03

Przed porodem o ile jest to możliwe możesz poprosić gin o zrobienie wymazu z szyjki, żeby sprawdzić czy nie będzie to wpływało na poród drogami naturalnymi.
Spokojnie, na wymaz jestem umówiona pojutrze. U nas pytają czy się chce, bo trzeba płacić, a wiadomo nie każdego stać. A trzeba to robić dopiero w ostatnim miesiącu żeby po podjęciu leczenia bakterie nie zdążyły przed porodem wrócić. A nie każde upławy są szkodliwe dla maluszka. Właściwie nie same upławy tylko bakterie które je powodują. Z resztą można nie mieć upławów a bakterie tak. Dlatego myślę, że posiew warto zawsze zrobić. Ja się na niego zapisałam już chyba z miesiąc temu. Ja oczywiście dostałam na te upławy leki przeciwgrzybiczne. Mnie tylko zdziwiło, że nic nie zauważyłam sama.

marzenus
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

02 paź 2007, 09:37

Witam, dzisiaj ponura pogoda u nas nic się nie chce, mój Adrian dzisiaj ma 7 urodzinki :ico_tort: dziewczyny trzymajcie się mocno wszystko będzie ok.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

02 paź 2007, 10:09

mój Adrian dzisiaj ma 7 urodzinki :ico_tort:
:ico_buziaczki_big: dla Adrianka.

Oto wiadomość od Iki:
"Po dzisiejszym usg maluch waży 2700g. Jestem już zmęczona tym całym szpitalem. Prawie nic nie spałam, bo co 2 h sprawdzali tętno małemu czy nic się nie dzieje."

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

02 paź 2007, 10:45

Cześć :ico_ciezarowka: ja jeszcze u koleżanki więc wpadłam poczytać.
Ika mam nadzieję że Wojtuś jeszcze nie pcha się na świat. W razie czego jest już duzym chlopcem i na pewno da radę :ico_brawa_01:

Mi lekarz własnie przepisał mi fenoterol i mówił że po tym mogą mi sie ręce trząść serce szybciej bić. Ja mu mówił że teraz też mi szybko bije więc kazał mi go brać raz dziennie po pół tabletki. No za tydzień do kontroli. Mam nadzieję że do 38 tygodnia donosze mojego synka :ico_haha_01: .
Podobno mówią że im później tym się dzidzia mniej rusza a mój mały strasznie szleje. Mam nadzieję że nie wpadnie na pomysł i nie obkręci się główką do góry :ico_nienie:

kilolek, gratuluje suwaczka na 9 miesiącu. Chyba jako pierwsza z nas wskoczyłaś na ostatni miesiac :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

02 paź 2007, 11:21

kilolek, gratuluje suwaczka na 9 miesiącu. Chyba jako pierwsza z nas wskoczyłaś na ostatni miesiac :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Dziękuję, dziękuję :ico_respekt: :ico_respekt: :ico_respekt:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

02 paź 2007, 11:23

Kochane IKA napisała że ma nadzieję że ją wypuszczą ze szpitala bo ją męczą.
Kazała was wszystkie bardzo serdecznie pozdrowić i ucałować także wielkie buziaczki od IKI
:ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Trzymajmy za nią kciuki

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”