Malinka to poradź się kilku lekarzy.
no właśnie doktor która zmieniła Liwce 2 tyg temu mleko powiedziała ,że ciemieniucha jest objawem alergii na humane i dlatego tez mała wymiotuje. Wiec zmieniła mleko a na ciemieniuche dała antybiotyk. Pepti jest na recepty, moja mama mieszka obok tej przychodni wiec podskoczyła do innej doktor bo akurat tej nie było żeby wypisała pepti bo sie skonczyło a ona mi kazała przyjsc przez 4 paźdzoienika bo wtedy Liwka ma szczepienie. A ,że wczoraj miałam z nią awarie do tej samej doktor poszłam wczoraj co wypisała mamie mojej pepti. I ta oczy zrobiła ,że na ciemieniuche dała tamta antybiotyk i ,że faszerujemy małą pepti i ,że ja zamorzyłam. Kazała kupić humane i karmic i wiecie ,że po 150 ml zjada mi od wczoraj i nie ulała nawet? a gdyby ulewała mam kupic bebilon AR antyrefluksyjny który robi kisiel w żołądku z mleka.
jak skonczy 3 miesiąc moge podać jej 1 łyżeczkę marcheweczki z gerbera , jak nie bedzie reakcji żadnej niepożądanej za 2 dni 2 łyżeczki, za 4 dni 3 łyzeczki itd powoli po 3 miesiącu ostrożnie jej wprowadzać , lekarz powiedziała ,że dzieci same najlepiej wiedzą czego chcą, jeżeli będzie za wczesnie na marechewkczke mała napewno zareaguje na to odpowiednio. Teraz rzadko która mama wychowuje dziecko książkowo tylko intyicyjnie a każde dziecko jest inne, jednemu marcheweczka zasmakuje w 3 miesiącu a drugiemu w 5. Nie ma na to reguły :)
o 21 mi zasneła `150ml zjadła, o2 zjadła 150ml i o 7 150 ml teraz dalej kima ;)
[ Dodano: 24-09-2011, 08:14 ]
może dawaj jej częściej a mniej, u nas teraz Maja coraz częściej w dzien domaga się cyca, wczesniej było srednio co 3,4 godziny a teraz chce co 2, 2,5 godziny.
ona czesciej niż co 3 godziny nawet ci sie ne napije bo ma odruchy wymiotne ;)
u nas minimum 3 godz musi byc....
nawet jak zje 50 czy 20 czy150 ....
[ Dodano: 24-09-2011, 08:15 ]
Malinka, a co ma ciemieniucha do mleka? Chyba, że xle cos zrozumiałam. Kochanie ciemieniuszke sie traktuje oliwka, kupujesz czesadełko dla dzidziulków z naturalnych miekkich włosów i czeszesz malutka regularnie. Myjesz głowke.... i ciemieniuszki nie ma po tygodniu. Tylko nic na siłe, nic nie drapać!!!!
te zabiegi powtarzalam od kąd dostała ciemieniuszki...
godzine przed kąpielą oliwką, lekką czapeczke na głowke żeby ładnie sie nawiliżyło w kąpieli delikatnie mydełkiem i gąbeczką myju myju a po kąpieli czesadełkol ;)
[ Dodano: 24-09-2011, 08:17 ]
Ale nie narzekajcie tak jak stare baby, to postep sie nazywa hahahaha. Nie zapominajcie, że listów tez się już prawie nie wysyła tylko maile ida w ruch!
haha, dokładnie Beti.
ja tez za małolata dopóki kompa na komunie nie dostalam siedziałąm na dworzu.
Wiem też ,że przykro jej bedzie za 6 lat jak ona bedzie robiłą babki w piasku a jej koleżanki bedą na notebookach przy piaskownicy siedziały ;)
trzeba iść z biegiem czasu do przodu.... i już :D