Gosia racja mój młodszy jest. No cóż mamy kolosy z dzieci heh
tylko ja się zastanawiam po kim mój taki olbrzym - ja i mąż drobni jesteśmy
matrasz mi położna mówiła, że na przełomie końcówki drugiego miesiąca a trzeciego może pojawić się kryzys laktacyjny i trzeba dziecko częściej przystawiać do piersi. Jest to podwójny kryzys bo dodatkowo dziecko ma kolejny etap wzrostu. Trzeba przeczekać i nie podawać butli, bo pokarmu będzie coraz mniej.
ladybird23 napisał/a:
od jakiegos czasu kalinka strasznie pcha raczki do buzi, slini sie tez jakby wiecej, smoka wypluwa na rzecz raczki i to nie zeby ssala kciuka czy cos, tylko wklada piastke i "gryzie"
Moj tak samo robi, ale ktos mi mowil, ze dziecko 'bada' ze ma raczki, wiesz, poznaje przez wkladanie do buzi
mój ma to samo, na początku ssał kciuka, a teraz tak jakby gryzł rączki, a przy tym robi dziwne minki jakby pytał: "co to jest?"
ladybird kiedyś pytałaś czy nasze dzieci też się odrywają od cycka, mój tak od czasu do czasu robi. Odrywa się potem znowu chwyta, a przy tym się denerwuje na mnie jakbym to ja mu zabierała i wkładała. Ale wtedy go biorę pionowo i zazwyczaj mu się beknie i potem na nowo go przystawiam i już je ładnie. Spróbuj może pomoże.