A propos krwi.. to jaka grupe krwi maja Wasze dzieci? Jasper ma A Rh+ ... moj A. ma 0 Rh+, ja mam AB Rh- (niby najrzadsza kombinacja).. no i bylo u nas ryzyko konfliktu serologicznego.
Nie powiedziałabym,że najczęściej do pół roku - u mojego pierwszego dziecka skaza wyszła ok. 2 miesiąca życia i tak jest do dziś a ma już prawie 2 lata i 4 miesiące. Do roku był karmiony piersią i to ja musiałam uważać a po roku i aż do dziś podaję mu mleko bebilon pepti teraz już 2 . A kosztuje ok. 10 zł na receptę a bez recepty ok. 24zł.Po części może tak być, ale najczęściej do pól roku ustępuje. Czas pokaże jak to będzie. Może tak być że będzie uczulona ale liczę na to że jej to minie, ale kiedy nie wiem. Może wtedy jak już się jelitka uregulująmargarita83, czy to, ze mala ma skaze oznacza, ze pozniej bedzie miala uczulenie na krowie mleko itp.? czy to nie ma wplywu?![]()
![]()
![]()
Majce też nie robili badań i też będę musiała na własną rękę.SHOO - co do grupy krwi - robiłaś jasperkowi badania? Czy od razu badali grupę krwi w szpitalu? Bo w moim nie badali, więc musiałabym na własną rękę zrobić te badanka... i pewnie wkrótce je zrobię, bo trzeba wiedzieć jaka grupę ma dziecko... Ja mam B+, a mąż - nie mam pojęcia...
Mleko probiotyczne jest również mlekiem modyfikowanym i z reguły jedynkę stosuje sie do 4 - 6 m-ca - każde. Mleko probiotyczne jest dodatkowo wzbogacone w kultury bakterii.A co do mleka to nie wiem czemu Wy juz podajecie mleczko 1???? Ja dokarmiamm malego i mi polozna kazala kupic mleko na ktorym pisze PRE to jest mleko probiotyczne i podaje sie je az do 7 miesiaca
Ja podobnie jak Gie, stosuje sie do zalecen lekarza.. podaje takie mleko, ktore mi zalecil.. i maly poki co (odpukac) ladnie rosnie.. nie ma problemow z kupkami, brzuszkiem itp.A co do mleka to nie wiem czemu Wy juz podajecie mleczko 1???? Ja dokarmiamm malego i mi polozna kazala kupic mleko na ktorym pisze PRE to jest mleko probiotyczne i podaje sie je az do 7 miesiaca
Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość