hehe już niedługo 30 , też mam nadzieje, że niedługo będę miała to prawko z głowybuzok to ty mloda babeczka jestes jeszcze hehe zdasz niedlugo. zobaczysz!
U nas wygląda to mniej więcej tak:ak wy urozmaicie diety maluchow?
jak wyglada menu codzien?
Wstajemy tak ok 6-7 rano,
Śniadanko tak ok 9-10 i dostaje na nie przecier owocowy (jabluszko z marchewką lub jabłuszko z bananem), nie chce nic innego na śniadanie więc zaczynamy troszkę dziwnie, bo od deserku , ale jak usypia to dajada sobie cyca .
Po drzemce tak ok 12-13 mały dostaje obiadek, i są to zawsze warzywka z mięskiem królika lub drobiowym , czasem mu gotuję, ale nie chce woli te sloiczkowe, i chyba chodzi tu o konsystencję , muszę sobie sprawić blender, to będziemy tylko gotować
Tak ok 15-16 mleczko modyfikowane (150) ze smakową kaszką bobo vita np malinkową i z jedną łyżeczką kaszki glutenowej.
18-19 pierś
20-21 kąpanie i kaszka Sinlac na wodzie tak ok 150, czasem nawet 180 wypije po tym posilku idzie lulu i czasem śpi do 4-5 rano, a czasem budzi się o 2-3, i w nocy zawsze jak się przebudzi to dostaje pierś
Tak to mniej więcej wygląda, choć często się to zmienia a zazwyczaj wtedy jak mały wstaje ok 2 w nocy to wtedy do rana wypróżnia moje cyce i tak jak dziś np o 6 rano musiałam zrobić mleko modyfikowane
Między czasie w ciągu całego dnia Adrian wypija tak ok 100ml picia (czasem robie mu soczek ze swoich malinek, czasem zwykła woda, czasem herbatka z Hippa malina z dziką różą).
Lubi również czasem chrupki kukurydziane, i jak my jemy sniadanko to mu daję pocmokać pietkę chlebka, lub bułkę, ale to tak w ramach zabawy . Czasem zanim Oliwcia zacznie jeść lizaka to sobie od niej poliże
No i dokladną wgę poznam po szczepieniu na początku sierpnia ale waży tak ok 8 kg
my zaczęliśmy podawać jak Adrian skończyl 4 miesiące, bo on na piersi był, ale jak dziecko jest na modyfikowanym to jakoś się to później wprowadza, musisz poczytać w necieZastanawiam się nad tym aby zacząć wprowadzać jej gluten tzn. kaszkę manną ale jakość nie pali mi się do tego! Wiem że wy już dawno zaczęłyście! Może powiedzcie mi więcej na ten temat bo ja to się w ogóle nie orientuję czy jest jakaś granica do kiedy trzeba to wprowadzić i w ogóle czemu trzeba to robić tak powolutku?