pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

19 cze 2007, 21:58

dobra uciekam bo mężus wrócił z pracy :-D miłego wieczorku i nocki buziaki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

19 cze 2007, 21:59

a ja gdzies czytalam , ze 2 plastry zoltego sera to jak szklanka mleka, ale chyba Twoja ciocia ma racje, bo cos tez kiedys slyszalam, ze to nie taki sam wapn - tzn. jego dostepnosc dla organizmu jest inna w mleku i inna w przetworach...ide zrobic sobie to kakao :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-06-19, 22:00 ]
moj tez niedlugo wraca :) paaaaaaaaaa

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

20 cze 2007, 11:45

Ja też nie mam ochoty na mleko i szczerze mówiąc zapominam o nim. A najbardziej to ciągnie mnie do chipsów i frytek :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-06-20, 11:49 ]
Agata. Ja mam trochę ciuszków pożyczonych od koleżanek, bo już od dawna nie mieszczę się w zwykle ciuchy. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie też nie ma żadnych sklepów dla ciężarnych, a w Warszawie ceny są straszne. Ostatnio robiłam zakupy w MAXIMUSIE pod Jankami i za jeansy ciążowe zapłaciłam tam 80 zł, a takie same w sklepie w Warszawie 150. Szycie u mnie w grę też nie wchodziło, bo kupno materiału i krawcowa wychodzą drożej (z resztą u nas wszystko jest najdroższe) Może jeszcze popróbuj na allegro tylko najlepiej poszukaj na stronach ze zwykłymi ubraniami czegoś dużego albo rozciągliwego, bo na tych dla ciężarnych też wszystko jest droższe.

[ Dodano: 2007-06-20, 11:53 ]
A i jeszcze jedno. Ja pokupowałam sobie na targu lniano-podobne rybaczki, w gumkę, wielgaśne, za to z jakimiś hafcikami. 15-20zł to u nas kosztuje. I generalnie normalnie to nie leży najlepiej i wygląda dość fatalnie, ale na wielkim brzuchalu, z jakąś tuniką, uważam, żę bardzo elegancko za bardzo niewielkie pieniądze.

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

20 cze 2007, 12:46

cos wymysle -dzieki - jak nie poszukam jakiejs okazji na allegro to chyba uszyje - u mnie nie wyjdzie to drogo, a dzis bylam w 1 sklepie dla ciezarnych (mamy ich az 2 :ico_haha_01: ) i za glupie rybaczki wolaja 130 zl - wiec kupie na allegro za 50 :)) najwazniejsze to dobrze sie zmierzyc i powinny pasowac. Jaki dzis upał u mnie :/ ciezko znosze taka pogode. Milego dnia Wam zycze paaa

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

20 cze 2007, 13:38

u nas chłodno, przyjemnie, ąż szkoda, że muszę wracać do pracy. Przyszłam na parę godzin doomu, myślałam, żę trochę się prześpię, ale nic z tego nie wyszło. Tylko jestem jeszcze bardziej zmęczona niż przedtem.

pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

20 cze 2007, 13:41

Hej słoneczka..a u nas cholerny upał..zdycham.. nos zatkany, leje sie ze mnie i normalnie cały czas chce mi się spać... :ico_olaboga:

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 cze 2007, 14:27

Oj ja też byłam w sklepie z ubraniami ciążowymi i wiedziałam że będzie drogo, ale że aż tak. . . Kupiłam sobie jedne spodnie jasne ciążowe 108 zł dałam, ale wygodne i takie w pasie miłe. Były też ładne sukienki po 150 zł i w góre i bluzki powyżej 70 zł. :ico_olaboga:
A szkoda bo ładne te ubrania, ale kogo na to stać.

U nas dziś upalnie, ale w domu da sie wytrzymać.

Dziewczyny co cierpiały na ból w okolicy pośladków, ja od 2 dni smaruje się takim oto żelem "NAPROKSEN EMO +" i przeszło mi żeby nie przechwalic, ale czuję się dobrze, a smaruje się tylko wieczorem przed spaniem.

Buziaczki :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

20 cze 2007, 17:32

u mnie tez straszny upał i na dodatek mąż mi sie rozchorował a ja się trzymam - mam tylko nadzieje, ze sie nie zaraze od niego :ico_olaboga:
ja zrezygnowalam juz z zakupow ciuszkow w sklepach dla ciezarnych - za to kupilam dzis rybaczki za 50 zł na allegro - a nie za 130 jak w sklepie.
Dla dziecka tez chyba pokupuje przez internet, bo ceny w sklepach firmowych sa kosmiczne. Myslicie juz powoli o wyprawce? Ja znalazlam strone co trzeba kupic - :ico_szoking: szok ile tego potrzeba : http://www.bebeclub.pl/wyprawka.htm

pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

20 cze 2007, 17:40

hyhy.. to z wyprawki którą ja stworzyłam niewiele się to różni :ico_brawa_01:
A zakupy robiłabym dawno tylkomój męzu jakis przesądny jest.. i bedzie czekał do ostatniej chwili. Narazie zabieramy sie za remoncik mały i kupujemy meble. A reszta pewnie dopiero po wakacjach... :-D

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

20 cze 2007, 18:20

my chyba bedziemy kupowac na raty - tzn w kazdym miesiacu cos innego - tak by od razu nie zbankrutowac:) dobrze, ze wozek nam odpada -ufff - kupia go moi rodzice dla pierwszego wnusia lub wnuczki :ico_haha_01:
ja jak dotad mam tylko lozeczko i bez materacyka - dostałam od kuzyna - przemaluje je i dokupie materacy i bedzie oki.
Moj maz tez strasznie to odklada w czasie a jak wolalabym juz powoli conieco kupowac tak by pozniej nie wszystko naraz na hurra- zwlaszcza, ze brzuch bedzie coraz wiekszy i gorzej bedzie chodzic za tym wszystkim....musze mu marudzic to moze zmieknie :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”