Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

03 maja 2010, 22:30

a za Jagi przedszkole to min 650 zł
Pocieszę Cię, że u nas nawet państwowe przedszkole kosztuje 200 -400zł.
Ja muszę mieć nianie dla małej bo mamy nie mam no i pewnie też z 800zł mnie to wyniesie :ico_noniewiem: O kwestii finansowej jeszcze z nią nie gadałam w sumie. Mam nadzieje że z wyższą kwotą mi nie wyskoczy :ico_sorki:

Jolka dziś miała dzień dziecka i poszła spać bez kąpieli bo znajomi zmyli się dopiero przed 21. Sympatycznie było, sami mają 5 mieś. syneczka :-)

zborra, może teraz będzie już dobrze z karmieniem :ico_sorki:
Jolka od wczoraj znów ładnie chwyta pierś... nie wiem co to było przez kilka ostatnich dni. Może nasze dzieci się zgadały :ico_oczko:

A teraz mykam spać... spokojnej nocki !

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2010, 07:38

hej dziewuszki

przyszlam pochwalic sie Zuzia, pierwszy raz jest w sukienusi:)
Obrazek

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2010, 08:30

hej kochane :-)
ja na chwilkę bo Jaga dzis w domku - marcin zwinął mój smaochód a nie chciało mi się pieszo do przedszkola drałować w taką pogodę, potem jedziemy kuchnię zamawiać, wiec zajęty dzień dziś :-)

quanchita wiem, ze to niedrogo, gdybym do p-nia Młodą oddawała musiałabym 1500 zł za przedszkole prywatne liczyć :ico_olaboga: a tutaj jednak mniejszy ośrodek i w sumie to nie jest prywatne przedszkole tylko niepubliczn eczyli częściowo i tak dofinansowywane - ale z angielskim w cenie i innymi zajęciami, wiec nie jest tak źle :-)
to tez nie masz kolorowo z tą nianią :ico_noniewiem: kasa kasą ale zeby pewność była co do uczciwosci i dobrego jej sreducha bo teraz jakaś plaga z tymi niefajnymi nianiami. a masz juz jakąś konkretną?

wiśnia śliczna malutka :ico_brawa_01: i jaka sukieniusia super :ico_brawa_01: ja jagę to w spodnie tylko w sumie ubierałam gdzies do roczku bo ona taki typ łobuziaka była, głupio jej w sukience było do twarzy (do dziś w sukience na płot wejdzie i zadrze albo jak jej nie wygodnie to podwinie i z rajstopkami na wierzchu biega :ico_oczko: ) więc podziwiam takie małe ksieżniczki jak twoja :ico_brawa_01:

karmelciu dawaj znac jak po rehabilitacji :-) boszzzz..ja sie naczytałam o tej asymetrii i sie przeraziłam :ico_olaboga: ze też nas vojta czeka i w ogóle :ico_noniewiem: chociaż mam wrażenie ze od kiedy wyhaczyłam i zaczęłam sama intuicyjnie Młodego odpowiednio kłaść, nosić itd,. jest juz lepiej :-) a dzisiaj chyba prywatnie do pediatry sie z młodym kopsnę bo ten kaszelek nie ustaje :ico_zly: cały wieczór i noc spokój i od rana znowu troszke pokaszlał :ico_noniewiem:

no to miłego dizonka kochane :-)

Awatar użytkownika
Qanchita

04 maja 2010, 09:05

to tez nie masz kolorowo z tą nianią :ico_noniewiem: kasa kasą ale zeby pewność była co do uczciwosci i dobrego jej sreducha bo teraz jakaś plaga z tymi niefajnymi nianiami. a masz juz jakąś konkretną?
Wiesz co, chyba nie będzie najgorzej. Jestem dogadana z taką babką która wiele lat była moją sąsiadką a teraz wybudowali się we wiosce obok.
Ona ma 39 lat i swoje dzieci w sumie dorosłe (20 i 16 lat - szybko zaczynała;)) Fajnie wychowywała je ,więc jestem spokojna bo kobieta w sumie młoda a doświadczenie ma na własnych dzieciakach. Teraz tylko kwestia finansowa.
ja na chwilkę bo Jaga dzis w domku
To dziś masz domowe przedszkole :-D

wisnia3006, słodka dziewusia :ico_brawa_01: Ja mojej kiecek nie zakładam bo nie mam :ico_noniewiem: Ale jak już będzie siedzieć sama to zacznę jej zakładać :-)

[ Dodano: 2010-05-04, 09:11 ]
A moja niunia spała jednym ciągiem do 4 :ico_szoking:
Wiem eve, że Twojego synka nie pobije ale dla nas to i tak wielki sukces :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2010, 09:59

laski ja jestem zaLAmana bo nie mam pokarmu
wczoraj i dzisiaj w nocy przepłakałam jak bobr razem z mala

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2010, 11:40

hej laski!
eve.ok, ale koszty za p-le....ja,...no ale co zrobić....nie ma wyjśćia, to się płaci
mówisz, że asymetrię wyszukałaś Tymkowi? e....może to tylko złudzenie co?
piszesz , że już taki z niego zabawowy koleś... :ico_brawa_01: silny i mądry chłopczyk!!!
i napisz co po lekarzu!
Qanchita, :ico_brawa_01: dla Jolki!!!
no i mam nadzieję, że się dogadasz z nianią i że Was nie oskubie...
nie chcę zapeszać, ale od niedzieli rana je...normalnie, nie wyje, chwyta i ssie :ico_sorki: co mnie tak cieszy, że mam ochotę skakać!!! niech je nawet co 2-3godziny, byle jadł i rósł zdrowo!!!
wisnia3006, śliczna!!! pewnie na 1miesiąc wystrojona co??? :ico_brawa_01:
moja miała tydzień jak paradowała w kiecy, hehheehe
a teraz też typ raczej łobuzerski, ale sukienki nosi....
jagodka24, :ico_placzek: jedyne co mogę napisać to to...że mam nadzieję, że to chwilowe...że wszystko się jeszce da...a na razie nie płacz, dawaj butlę...zresztą, nie będę się powtarzać..och, przytulam Cię wirtualnie jak najmocniej!!!

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2010, 12:22

wiśnia malutka śliczna i jaka ładna sukieneczka :)
Ja dziś miałąm kontrolę u ginekologa i wszystko jest ok :) :ico_brawa_01: Pytał mnie o antykoncepcje to mu powiedziałam,że teraz prezerwatywy stosujemy.Odradził mi hormony,bo miałam cukrzycę ciążową i jestem bardziej zagrożona wystapieniem tej normalnej.Powiedział żebym przemyslała kwestię wkładki,ale tej bez hormonów.Stosowała któraś z was wkładkę? Moja kolezanka z wkładką zaszła w ciążę :ico_szoking: jej lekarz był bardzo zdziwiony i powiedział,że to w jego karierze pierwszy taki przypadek.
A z tymi przedszkolami to jst masakra :ico_szoking: Mówią że dzieci mało się rodzi,a co szię dziwią jak państwo nic nie pomaga i nawet przedzkola potem dla dziecka nie ma :ico_zly:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2010, 12:41

A z tymi przedszkolami to jst masakra Mówią że dzieci mało się rodzi,a co szię dziwią jak państwo nic nie pomaga i nawet przedzkola potem dla dziecka nie ma
a co bedzie jak te nasze malenstwa beda musialy isc do przedszkola przeciez teraz jest wyz demograficzny

Awatar użytkownika
Qanchita

04 maja 2010, 13:03

laski ja jestem zaLAmana bo nie mam pokarmu
tak nagle? Może masz jakąś poradnię laktacyjną w okolicy? Podobno cuda potrafią zdziałać :ico_sorki:
Trzymajcie się dziewczynki :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel:
nie chcę zapeszać, ale od niedzieli rana je...normalnie, nie wyje, chwyta i ssie :ico_sorki:
Moja też :ico_brawa_01: Co za ulga, prawda?:) Nie wiem co to było :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2010, 13:12

Qanchita, nie wiem czy mam ale z miom grajdole raczej nikogo sensownego nie ma
wisnia3006,
moja jaga juz idzie z wyżem do przedszkola
niedługo będa przedszkola chodzic na dwie zmiany ja sie tak śmieje
albo dzieciaki będą robić przedszkole zaocznie :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”