Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lut 2008, 15:00

no czas leci nieubłaganie ......
Jula własnie wstała jakies 10 min temu spała prawie 2 godz. co prawda babcia ja obudziła domofonem ale co zrobic
a teraz mała rozrabiaka myszkuje w mojej torebce :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

19 lut 2008, 15:16

witajcie
u nas chorbska:(
Macio od soboty kaszle ma troche katarek dzis w nocy mezu sie zle czul wiec spal w innym lozku a ja czuwalam nad Maciem wiec prawie nic nie spalam:( idziemy dzis na 16,45 do lekarza ciekawe co powie,
mnie palec juz prawie nie boli, nie mam samochodu bo P zostawil w komisie u znajomych wiec jestem uziemiona:(
Asiula co do wozka to my kupimy firmy Peg Perego czy jakos tak a te Coneco to taki sam wozio prawie??? mi sie tamten bardzo podoba i kupimy niezaleznie od ceny a pozatym musi wytrzymac na drugie dziecko wiec lepiej kupic lepszy:)
co do torcika to Macio bedzie`mial duzego Kłapoucha:) dzownilam do jednej cukierni (nana jadla z niej ciastka jak u nas byli znaczy jej maz heheh) to tam nam zrobia taki fajny:)
hmmm co jeszcze
Gozdzik fajnie ze juz sobie robisz ja pewno bede robic w nastepnym roku bo nasza budowa to daleko do niej:(
Beata powodzenia trzymaj sie i :ico_brawa_01: dla Ami za zabalki
Aga :ico_brawa_01: dla Emi za jedzonko
a ja calkiem zapomnialam Wam napisac ze Macio sam juz stoi i daje ze 3 kroki i ma juz 5 zabkow i wychodzi 6 dwie gorne dwojki:)
ide zjesc bo potem nie bede miala czasu

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

19 lut 2008, 15:48

karolina24, :ico_olaboga: szpital masz w domku ,to tez wina tej pogody raz tak ,raz tak...Ale będzie wszystko oki :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: Bez samochodu jak bez ręki co nie? A te ciacha były pychotka :-D Karolciu ja tez jadłam :ico_noniewiem: no ale mój mąż to wogóle taki słodki pamper :ico_haha_01: życzę żeby autko dobrze się sprzedało,a co później?
ALE DLA MACIUSIA za wielkie postępy :ico_brawa_01: oo to roczek przejdzie-super :ico_brawa_01: A w zębolach tez się posówa- :ico_brawa_01:
Ja wybrałam dla Maksia na te 5 urodzinki tort Zigzac McQueen z filmu Auta-uwielbia go,to niech ma :ico_brawa_01: Tylko mężowi jeszcze musze coś wynalężć/zanalałam torta gołej baby ale numer by był.... :ico_smiechbig: W koncu 30 ma się raz w życiu... :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
karolina24

19 lut 2008, 16:08

nana pieniazki z samochodu ida na budowe domu bo przeciez mamy dwa samochody, bedziemy jezdzic teraz pasatem :)
fajne torty wymyslilas :)
a my dzis moze po lekarzu pojedziemy poogladac wozeczku o ile macio nam da narazie spi 1,5h ale ciale go bujam bo biedny taki jest szkoda mi go kaszle :(
a w domu nie mam szpitala bo ja juz zdrowa moj P tez juz dzis sie czuje ok w nocy juz chrapal wiec wyzdrowial tylko Macio jest choi:(

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lut 2008, 16:42

karolina24, życzymy szybkiego powrotu do zdrowia dla maciusia
dobrze ze z twoim mezem juz lepiej
nana, super pomysły z tortami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

19 lut 2008, 17:05

Wasze dzidzie beda juz miały roczek niedługo!!! ja nie chce - jak ten czas szybko leci. dopiero co pamiętam jak na porodówce leżałam a Mój Krzyś już ma miesiąc!!!
tzreba szybko i duzo całować, przytulać i kochać bo potem zaczną chodzić na randki i koniec okazywania miłości bo będą sie złościć i buntować och)-;....... niech czas troche zwolni...

buziaki dla Waszych skarbów!!!

Awatar użytkownika
karolina24

19 lut 2008, 21:06

witajcie z wieczora
bylismy u lekarza Macio dostal antybiotyk KLACID wiecie cos o nim??? gardlo ma wporzadku tylko ze cos mu rzezi jak go sluchala w pleckach :( strasznie a teraz z niemocy siedze i rycze help :( :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
moj P polozyl go okolo 18,30 na drzemke bo bylam przekonana ze zasnie na 15,20 min i potem wstanie i zje kaszke dam mu lekarstwa i pojdzie spac a tu nonono spi i to mocno tak jak na noc poczekam az sie obudzi moze mu dam kaszki nawet o godiznie 24 bo dzis malo jadl tylko rano kaszke ktora zwymiotowal potem serek bieluch pol i potem drugie pol i koniec wiec zbyt malo ale troche popil boze tak mi go szkoda ze rycze i rycze i rycze:( to jest straszne :(
mielgo wieczoru Wam zycze i kolororywch snow

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

19 lut 2008, 21:06

Melduję się z wieczorka

Zakręcony dzisiaj u nas dzionek był. Położyłam Emi spać przed 12 pospała niecałe 40 min i obudziła się z potwornym płaczem. W końcu doszłam do tego że to ząbki i dałam jej Panadol. Ale zanim jej przeszło to ponad godzinę musiałam ją nosić. Nie chciała leżeć, siedzieć, chodzić nic, tylko na rączkach. No więc nosiłam... a teraz ledwo chodzę bo coś mi strzyknęło w kręgosłupie :ico_noniewiem: hihi nie przyzwyczajona jestem do noszenia 12 kilo przez godzinę, no ale jak trzeba to trzeba.
Popołudniu pojechaliśmy załatwiać zaproszenia. Wybraliśmy i za 2 tygodnie mają być gotowe (hihi strasznie mi się podobają). Jak wracaliśmy to mama zadzwoniła że Emilka spała ponad 1,5 h :ico_szoking:
Pojechaliśmy jeszcze na zakupki potem po Emi no i wkońcu dotarliśmy do domku.

Emiś jest wyspana więc pewnie do 23 będzie grandzić a ja najchętniej już bym poszła spać :ico_noniewiem:
Co do urządzania mieszkania to my dopiero teraz kupiliśmy karnisz a mieszkamy ponad rok :-D ale powolutku wszystko się urządzi tak jak się chce :ico_oczko:

karolina dużo zdrówka dla Maciusia
nana pomysł na torty rewelacja, zwłaszcza ten dla męża :ico_haha_01:
marcia_pod, leci czas szybciutko, też czasem wydaje mi się jak bym niedawno rodziła a tutaj zaraz będzie roczek :ico_szoking:

Awatar użytkownika
nana

19 lut 2008, 22:59

I tak z wieczorka :-D
Dzieciaszki już śpią od 20 więc teraz czas dla rodziców,hi,hi Mały dzis był nie co marudny,ale to wina lewej jedynki górnej która się przebija :-D
KAROLA- jejku biedny Maciuś,strasznie jest jak dzieci tak się męczą z kaszlem tym bardziej małe! Ten antybiotyk co ci przepisał jest na podaje się w infekcjach górnych dróg oddechowych,oraz dolnych dolnych dróg oddechowych jak zapalenie płuc! Wiesz niepokoi mnie to że Maciusiowi rzęzi w plecka,lekarz to wysłuchał i niedał ci skierowania na RTG :ico_olaboga: Dla mnie choć nie jestem lekarzem może mieć zapalenie oskrzeli bądz co gorsza zapalenie płuc/oby nie :ico_placzek: Karolciu na twoim miejscu poprosiłabym go o skierowanie na RTG płuc bardzo czesto jest tak że jest bezobiawowe jak miał np. Michaś-prosze cię zrób mu RTG :ico_noniewiem: A ty tak niepłacz tylko weź sie w garść,ja wiem że to boli i cięzko jak cieciaszki chorują,ale Maciejko juz jest kumaty i wie o co chodzi,widzi co się dzieje. Daj mu poczucie pewności a niedodawaj mu smutku!!! Będę z toba myślami,bo teraz strasznie się przejęłam Maciejką i naprawdę zrób mu tego rentgena :ico_sorki:

Aga26, -Oj dzisiaj chyba coś wstrętnego latało w powietrzu,ze te dzieciaszki tak marudziły,a ty biedulko musiałaś Emi nosić,współczuję! A z tym spaniem ,atk to jest -my juz wiemy i niekładziemy ich do spania ale dziadkom jest żal ze się męczą,że zmęczone i buch do spania a wy się póxniej martwcie.To teraz Emi wyspana,a ty biedulko żebys czasami wcześniej od niej niezasnęła,hi,hi

BECIA-jak tam??

Idę robić kolacje,a ciekawe co u Urmajo-jak jej biedronka?

Awatar użytkownika
karolina24

19 lut 2008, 23:04

kurde nana nie strasz prosze!!!!!!!!!!! jeszcze chcesz zeby mnie mysli zabily boze po co mi to napisalas!!!!!!!!!!! nic mu nie bedzie wez !!!!!!!!
dobranoc Macio zjadl kaszki kawalek i spi niespokojnie ale spi ide do neigo bo niewiadomo jaka nocka pa

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”