Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2007, 20:55

KATELAJDKA,MALGOSIA,KELLY,LUTOWKI nie no nie wydaje mi sie zeby dostał tej temp. od emocji czy złych wrazen czy czegos w tym stylu. Jemu sie to zdazyło w sumie moze drugi raz ze wysoko zagorączkował bez powodu bo inaczej to zawsze ma temp. wysoka ale cos mu dolega,poza tym nie wydarzyło sie nic takiego co mogłoby sie przyczynic do tej temp. ;)
PREZENT NA GWIAZDKEsłuchajcie dziewczyny napiszcie co dajecie swoim dzieciom pod choinke bo mnie juz głowa boli, cały czas mowiłam o tej zyrafie co magdzinka kupiał. Własnie wrócilismy niedawno z Tesco a tam owszem była ta zyrafka ale w zestawie z duza ilościa klockow za 150zł :ico_olaboga: nie no tyle to nie mam zamiaru wydawac. W ogóle zaczełam nad prezentem dla Melci rozmyslac doglebniej i widze ze ją np. Lalki jeszcze nie obchodzą, dostała wczoraj na Mikołaja od babci taka sliczna duza lale i co?lezy sobie w jej łozeczku narazie. Ją interesuje wwszystko co da sie dobrze pogryzc ponuplac i co moze byc w buzce ;0 a u was jak to jest?
Ona jeszcze nie umie skupic sie za długo na jednej sprawie wszystko po troszku musi byc i tak sobie mysle nadal co ja mam jej kupic bo jutro do ostatniego sklepu z zabawkami jedziemy i klamka musi zapasc bo jak nie to trudno kurdeee.......... hahahaha nie no bez zabawki nie zostanie hi hi hi. Dla Kacpiego juz mamy na szczescie uuuuuuufffffffffffff
Dajcie znac bo ja juz naprawde nie wiem czy ma to byc jakis większy gryzak?czy cos grającego ? no zupełnie dziura w mózgu :(

Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek

07 gru 2007, 21:48

karolas pisze:Dajcie znac bo ja juz naprawde nie wiem czy ma to byc jakis większy gryzak?czy cos grającego ? no zupełnie dziura w mózgu

Milence na Mikołaja kupiliśmy zestaw drewnianych klocków, które mają różne kształty i kolory i powiem że perełkę moją na tym etapie interesuje tylko burzenie wcześniej wybudowanych domków czy wież, no i czasem postuka klockiem o klocek :ico_haha_02:
Dostała też taką jakby fermę - to znaczy taką niby walizeczkę na której są zwierzątka, które po wciśnięciu wydają swoje głosy + różne melodyjki i świecące słoneczko. Bardzo lubi się tym bawić :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

07 gru 2007, 22:31

karolas my kupilismy juz Tymkoi ta zyrafe, bo pradziadkowie dali kase zeby mu kupic na swieta.. myslimy nad stolikiem edukacyjnym:
http://www.allegro.pl/item280172844_sto ... iatlo.html
dziadkowie kupili mu na gwiazdke taki jezdzik:
http://www.allegro.pl/item274402797_jez ... mocja.html
widzialam tez ostatnio takiego slimaka i wydaje mi sie fajny:
http://www.allegro.pl/item278065820_fis ... azja_.html
co do tych zabawek to tak jak piszesz. najlepiej zeby mozna bylo do buzi wlozyc (jak napisala Kajunia25 klocki do burzenia- nasz Smyk robi to samo), no i na razie najlepiej plastik, bo wszystkie misie i brzexzace czy inne [pluszaki leza w koszu i czekaja na ich czas:)

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

07 gru 2007, 22:49

hej ale dzis miałam dzień, nawet nie miałam czasu tu zajrzeć, w niedziele moja mama wyprawia imieniny będzie chyba ze 35 osób wiec ciągle pieczemy itp
już mi się odechciewa
słuchajcie, Agatka dziś mnie zszokowała, zaczęła chodzik trzymana przeze mnie za jedną rączke, nagrałam ją i wkleję wam filmik ale dajcie mi link i co i jak i gdzie sie go wkleja :ico_brawa_01: kurcze i wogóle w chodziku nie chce już być tylko musimy ją prowadzać , tak się ciesze że zaczyna już "sama" chodzić powoli :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-07, 21:54 ]
karolas z tymi prezentami to ty mi nic nie mów, bo sama nie wiem, wiesz 16 to chyba niedziela mam zamiar się zerwać ze szkoły i jechać na zakupy nie wiem czy do M1 czy nie wiem na pewno na Bema bo chce Piotrowi jakąś bluze kupić...może wtedy coś znajdę dla Gagaty... Ale ten stolik edukacyjny co kelly wkleiła link jest świetny, kurcze musze pokazać mamie, zeby pomyślała nad prezentem dla wnusi hihihi
kelly dzięki za link, nawet nie wiedziałam że taki stolik "istnieje" :ico_buziaczki_big:
katelajdka no witaj skarbie, wiesz ja tak zauważyłam że większość z nas teraz żadziej tu zaglada...
No i gratuluje tych ząbków, Agatka ma 9 i najśmieszniejsze jest to że na dole 4 do góry też 4 i teraz wybił się znowu na dole ale do tej pory nie ma górnych jedynek, wyglada przezababawnie :-D

[ Dodano: 2007-12-07, 21:55 ]
tak wogóle to gdzie mamcia, gdzie Ml, hekkate,asiam,lulu,madzia,kminek, magdzinka i cała reszta naszej załogi???

[ Dodano: 2007-12-07, 21:58 ]
karolas ta historia z gorączką u Kacpiego jest naprawde bardzo hmm... dziwna, nigdy się nie spotkałam z taki przypadkiem, ale skoro lekarz stwierdził ż ejest zdrowy, to cieszmy się z tego. Mam nadzieję, że to się więcej nie powtórzy bo kto jak kto ale Ty przez te choroby ostatnio to chyba dostałaś najbardziej "w kość"

zapomniałam wam powiedziec że wczoraj Agatka zasnęła jak zwykle o godzinie 20:00 a dziś wstała dopiero od tej ósmej wieczorem dopiero o 10:45 :ico_szoking:
Wierzycie spała 15 godzin, ja sprawdzałam czy ona żyje, tak się wystraszyłam... nie wiem czy to ta pogoda bo padało czy to też że spaliśmy przy uchylonym oknie...
Ostatnio zmieniony 07 gru 2007, 23:09 przez Dorota.M., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek

07 gru 2007, 23:04

kelly
Ten ślimaczek mi się bardzo podoba, myślałam też nad zakupem takich małych organek

Dawno nie było Evy i qunick :569:

[ Dodano: 2007-12-07, 22:09 ]
Dorota.M. pisze:Wierzycie spała 15 godzin,

Ale masz dobrze Dorota, moja teraz nawet w dzień nie drzemie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mama Kasia
Maniak forumowy
Maniak forumowy

08 gru 2007, 11:58

hej!
Widzę że jestem pierwsza i to o tej porze... :ico_szoking:

Powiem tylko szybciutko, kamień spadł mi z serca... Aruś ma nosić okularki. Na razie przez trzy miesiące. Potem zobaczymy. Dostał +1,5. Choć ma większą wadę, ale nie chciała mu dawać mocniejszych, żeby nie pospuć bardziej... A o zabiegu, jak powiedziała pani doktor pomyślimy (POMYŚLIMY!), za jakieś 1,5 - 2 lata. O ile będzie konieczne... A tu w Reszowie już mi chciała wypisywać skierowanie na zabieg... :ico_placzek:
Na razie tyle... Ale się cieszę, dziewczyny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ML
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

08 gru 2007, 14:54

Witam wszystkie lutówki.

Tobiaszek wreszcie jest zdrowy. Jak we wtorek bylismy na kontroli, to niestety lekarka powiedziała, że jak ten okropny kaszel Tobiaszkowi nie przejdzie do piątku to niestety ale musi mu dac zastrzyki. Jejku jak ja się przestraszylam, nie chciałam by moja kruszynka była kłuta codziennie. Ale na szczęście kaszel minął i wszystko jest ok, nie ma żadnych zmian osluchowych. Zostal nam tylko katarek....

JA w poniedziałek wracam już do pracy, a Tobiasz zostanie jeszcze w domku z babcią parę dni. No ale od przyszłego tygodnia to już wróci do żlobka...

Prezenty - ja też nie mam pomysłu na prezent. Tobiasz w sumie nie bawi się ostatnio zabawkami - woli miski, łyżki drewniane, garnki itp. Dostał od mojej babci na mikołaja pieska - gra i szczeka, oraz rusza uszkami - no ale jakoś jak piesek jest właczony to się go boi....

[ Dodano: 2007-12-08, 13:56 ]
Aha - no i najwiekszym hitem u nas do zabawy są piloty oraz komórki.

[ Dodano: 2007-12-08, 14:04 ]
C do ząbków - to my mamy 2 na dole i na tym koniec. Na razie brak oznak by inne wychodziły.
Ale Tobiś już dosyc pewnie chodzi trzymając się mnie albo sam trzyma się kanapy, albo stołu. Czekam z niecierpliwością na jego pierwszy samodzielny kroczek...

Awatar użytkownika
qunick
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

08 gru 2007, 17:07

No hej jestem!
Ale jakas niemoc tfurcza mnie ogarneła...
Czytam regularnie ale cos nie mam weny...
Gratuluję wszystkim zębatym, i chodzącym i dużo zdrówka życzę chorującym.I serdeczne życzenia dla jubilatów!!!
U nas wszystko ok, Nina chodzi za jedną rączke i wczoraj zaczęła raczkować :ico_brawa_01: narazie powolutku i bez przkonania woli być prowadzana - wtedy biega za dwie rączki (wykorzystując do granic możliwosci moją mamę).
Mikołaj o nas nie zapomniał i przyniósł Ninusi m. in tego grajacego i mówiącego pieska z fisher price i się jej podoba! Na gwiazdkę pewnie Nina nic nie dostanie albo konik bujany bedzie wspólny...

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 gru 2007, 20:23

hej kobietki

dawno mnie tu nie bylo, pewnie juz o mnie zapomnialyscie hihih ale co tam i tak sobie popisze :ico_brawa_01: chodze wciaz na praktyki i do domciu wracam padnieta, maz sobie przerwe w pracy zrobil, znaczy pracuje z domciu bo ma swoja firme cala robota kompterowa i gadanie przez telefon w domku tez moze odrobic, wiec teraz z domciu sobie pracuje,a czesto ma okazje do rozlozenia nozek na kanapie hihiih w przyszlym tygodniu chce zdawac egzamin na specjaliste ogloszen od google, w danii tylko 10 typow ma ten egzamin, a praca bardzo platna wiec rowniez w ksiazkach siedzi, zobaczymy jak mu pojdzie z tym egzaminkiem, a ja sie ciesze bo przynajmniej jak do domu wracam to zawsze jest posprzatane :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: pozmywane, wszystko gotowe, poskladane, odkurzone, kurze starte i jeszcze gotowa kanapeczka na talerzyku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_sorki: hihihi ale mi sie szczescie zdarzylo, ale jak ma teraz wiecej czasu to moze i pomoc w domciu, w koncu teraz to ja do pracy chodze hihihi

a Julence wyszly 4 zabki na raz, te gorne i teraz ma 6 zebolkow, no i wkoncu przywiezlismy jej stolik do domciua taki rozkladany jest wiec chodzi po pokoju z nim raz w jedna strone raz w druga hihi i cwiczy chodzenie, stanie tez jej coraz lepiej idzie, ale jeszcze sie boi i musze ja asekurowac w razie czegos.

przeczytalam was kochane wsyztskie co pisalyscie, ale sie stronek nazbieralo od czasu jak mnie nie bylo ostatni raz,

karolas co do prezentu to Julci kupilismy klocki Lego DUPLO zaraz wkleje link, http://www.allegro.pl/item281228326_leg ... e_zoo.html ale w skelpie kupilismy nie na internecie, bo ona ma juz takie klocki tyle ze innej firmy , taka Arke Noego i musze ci powiedziec ze swietnie sklada klocki razem, sklada je i rozklada hihihi czasem jej sie nie uda dokladnie trafic to sie wkurza, ale kuma juz o co chodzi, wkleje zdjatka tez jak wklada zwierzatka do tej Arki hihihi, od babci dostanie wozek dla lalki, bo Julenka juz ma lallke, na poczatku tez niby tylko jej oko wydlubawala, ale ta lalka mowi, wiec ja ja naciskalalm czesto i sie nia zainteresowala jak plakla i teraz juz nawet mleczko jej podaje i z lyzeczki tez, hihihi bosko to wyglada :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a z od rodziny to mowili ze takie autko jak wlasnie Amelka miala takie do chodzenia i takie do jezdzenia, i jeszcze sie zastanawialismy nad kucykiem na biegunach bo znalezlismy jednego ktory mowi hihihi a niedrogi 75 zl a to w czyms takim jak makro bo normalnie te kucyki 150 zl kosztowaly :ico_szoking: :ico_olaboga: ale to pewnie na urodzinkie bardziej juz jej kupimy bo dosyc dostanie na swieta.

no to zabieram sie za wklejanie zdjatek

Awatar użytkownika
lulu81
Trzy tysiące lat minęło...

08 gru 2007, 21:36

Witajcie,
wszystkiego najlepszego dla malych jubilatow

gratuluje wszystkim nowych zabkow i umietnosci

MamciaKochana, fajnie ze znowu jestes, jasne ze pamietamy o tobie

A co dawno nie ma Iwony i Ani0708, no juz nie mowie o Asiam26
no i td, duzo was dziewczyny niema :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”