zdecydowanie brzoskiwnia mniej uczula. Jak pilnowałam sąsiadki, to dopiero po ukończeniu roku mogłam jej zacząć podawać banana. Ale każde dziecko jest inne, więc musisz wypróbowaćKtóre mniej uczulające brzoskwinia czy banan?
no to dobrze. Mój Alanek to nie za bardzo wie co ma z tym jedzenie robić. Jak włożyłam łyżeczkę do buzi to on zaczął ssać i się zakrztusił. Potem to już się krzywił i pluł.Antoś niczym jeszcze nie pluł,a jedliśmy już różne rzeczy mamy mało wybredne dziecko
z tego co ja się orientuję to dziecko powinno się zacząć karmić stałymi posiłkami gdy umie już samodzielnie siedzieć, z podparciem ewentualnie. Mój siada tylko jak się za coś chwyci, czyli jemu jeszcze za wcześnie na obiadki stałe. Na razie wystarcza mu cycuś i jest git. Ja tam do pracy się nie wybieram, więc nie mam co na siłę uczyć małego jeść, jeśli nie chcenina u nas to samo, nie wiem czy Filip w ogóle zakuma co robic z tą łyżeczką i tym co na niej hahaha
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości