Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

09 lip 2007, 20:07

biedroneczka, szczeniaki mają to do siebie że nie utrzymają moczu jak starszy psiak. Z młodym pieskiem najlepiej wyjść na spacerek zaraz po jego przebudzeniu. Pamiętaj musisz być stanowcza. Wiem że czasami ciężko ale pokaż że to Ty jesteś przewodnikiem stada a nie pies.

Awatar użytkownika
Wronka
Maniak forumowy
Maniak forumowy

14 lip 2007, 23:30

~biedroneczko jak wie ze zle zrobił i ucieka wzrokiem jak wracasz to jest duza nadzieja :ico_brawa_01: wychodź moze częściej, szczeniak ciagle lata potem bedzie lzej.

Śliczne zdjecia, ewka Tów psiak to jak słodka przytulanka wyglada- uroczy psiak a Biedroneczki to dopiero indywidualista i wdiac ze lubi obserwowac z tego okna :-)

Ja sie przymierzam do odrobaczania Diany. Ostatnio ma zagwostke bo juz jej nie podsadzam do pietrowego łózka Sławka i teraz wskakuje na dwa szczeble drabinki ale jeszcze sama nie umie wskoczyc, ciekawe czy jej sie uda? :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
biedroneczka
maniakogadacz
maniakogadacz

15 lip 2007, 10:46

Myślę, że już jest całkiem ok. Od dłuższego czasu zdarzyło mu się chyba 2-3 razy nasikać :ico_brawa_01: Wydaje mi się, że to wiąże się z pozostawianiem go samego. Odkryłam, że trzeba go wyprowadzić tuż przed wyjściem, wtedy nic nie narobi :ico_haha_02: Poza tym jest już baaardzo posłuszny i jestem dumna na podwórku, kiedy nie muszę się za nim uganiać, kiedy na horyzoncie się ktoś pojawi :ico_brawa_01: Gorzej jeszcze z podjadaniem różnych rzeczy (kości, resztek jakichś, wylizywanie papierków :ico_noniewiem: ), czasami się posłucha i ominie, ale jak jestem dalej od niego, to korzysta z okazji.

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

16 lip 2007, 18:42

biedroneczka pisze:Gorzej jeszcze z podjadaniem różnych rzeczy (kości, resztek jakichś, wylizywanie papierków :ico_noniewiem: ), czasami się posłucha i ominie, ale jak jestem dalej od niego, to korzysta z okazji.

Tego możesz go nie oduczyć. Mój ma to do teraz. Przy nas nie rusza ale jak odejdzie gdzieś dalej to zawsze coś weźmie. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
biedroneczka
maniakogadacz
maniakogadacz

19 lip 2007, 10:57

Wiecie co, zastanawia mnie coś takiego ala czkawka. Czasami mój piesek ma właśnie coś jakby czkawkę, ale to trwa chwilkę i przechodzi. Zastanawiam się od czego to może być i o czym to świadczy. Może wiecie coś na ten temat?

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

19 lip 2007, 11:33

biedroneczka, Mój psiak tez ma czasami czkaweczkę. Szczególnie wtedy kiedy chce żebyśmy zwrócili na niego uwagę albo jak coś chce od nas wysępić :-D A skąd to sie bierze u psów to nie mam pojecia :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Wronka
Maniak forumowy
Maniak forumowy

21 lip 2007, 08:54

Jak chce wysępić to moze mu dużo śliny sie produkuje ? :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

U szczeniaczków często jest czkawka tak jak u maluszków ale wątpię zeby z zimna :ico_haha_01: może jeszcze ukłąd pokarmowy itepe jeszcze do końca sie nie rozwineło? Pewnie przejdzie z wiekiem.

Ja natomiast ostatnio uslyszałam w audycji radia TOK FM ( w weekendy jakos są telefony do weterynarza) ze jak pies podgryza sobie łąpy z przodu to z nudów- i to jest kurcze prawda! Dzwoniła starsza babka ktora rzadziutko wychodzi z owczarkiem niemieckim, a ten potrzebował ruchu i on sobie z nudow to robił aż to polubił.... :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Natashka
Miss zgubnych kilogramków

21 lip 2007, 09:09

jeju nie straszcie mnie... moj pies podgryza sobie tylnia lape...
a na dworzu jest czesto, jak nie z nami na spacerze to na ogrodku lata, a to tez duzy psiak

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2007, 16:14

Moja Pinesia tez ma czesto czkawke i smiac mi sie z niej wtedy chce. Dostaja ja zawsze poszybkim jedzeniu, piciu, albo jak sie czegos przestraszy. takze w ciagu dnia to z 10 razy ma. Weterynarz powiedzial ze tu u mlodych psiakow normalne i ze nie ma sie czym przejmowac :-)

Awatar użytkownika
biedroneczka
maniakogadacz
maniakogadacz

22 sie 2007, 10:22

Hej :ico_haha_02:

Mam pytanko: czy Wasze psy podjadają odchody innych? :ico_zly:

Skubi czasami zjada (jak mu się uda zanim zobaczę czy dobiegnę) i strasznie mnie to wkurza.

Wróć do „Nasze hobby”