Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2008, 18:58

dziękuję wam dziewczyny a ja dalej jak na szpilkach, boże jak ja chce , żeby on był nasz :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
pozostaje tylko czekać.........
Od listopada zaczynamy działać. Trzymajcie kciuki kochane,bo bez nich to pewnie ciężko będzie.
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: trzymamy mocno :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
zdaje Ci sie, ale to dlatego że w zeszłym tyg na usg byłam, a u mnie wizyta u ginki i usg to co innego, ona nie robi usg w gabinecie. chodzę na wizyty co 3-4 tygodnie,a na usg byłam w 13 tyg, teraz w 22 i wybieram się w 32 czyli koło 10 grudnia :-)
i wszystko jasne, a wiec USG masz gdzie indziej niż gina , no to już wszystko rozumiem :-D
a śpiąca jestem jak nie wiem, od 2 dni ciągle znowu śpiąca jestem, jak w pierwszym trymestrze...
a może to pogoda, pada i nie za ładna a więc spać się chce :ico_spanko:

jedwabna, o ja :ico_szoking: ale fajnie chodzisz na prawko :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jeju jak ja uwielbiałam chodzić na jazdy 2 lata temu zdałam egzamin za 1 razem :-D , egzaminator był dupkiem bo nie lubił dziewczyn i ich nie przepuszczał zawsze się do czegos przyczepiał, ale na szczescie teraz są kamery i jakby mnie oblał za nic to bym sie odwołała , egzamin moze trawc max 45min a mój trwał 70min , moja instruktorka juz myślała, ze mieliśmy wypadek bo tyle nas nie ma, a ja po prostu mu się nie dałam podpuścić :-D i jeszcze taki wkurzony do mnie powioedział, że niestety musi uznać ten egzamin pozytywnie i fuknął ale ja miałam go w d... cieszyłam się, że zdałam :ico_brawa_01: , kurcze ale miło to wspominam :-D

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

08 paź 2008, 21:24

hej
geheimnis trzymamy kciuki :ico_sorki:

manenka do jutra już coraz bliżej, o by sie udało i domek był Wasz :ico_sorki:

ja po wizycie u ginki, mam kiepską morfologię, musze więcej mięska i rybek, mniej słodyczy - konkretnie z żelazem kiepsko. dostałam leki. ale zdziwiła mnie ginka - od początku ciąży 4kg przytyłam, z czego w ostatnim m-cu 1,8 a ona że za dużo i powinnam uważać co jem i zrezygnować ze słodyczy... :ico_noniewiem: poprzednio 20 przytyłam i nic nie mówiła :ico_olaboga:
no ale postaram sie dietke zmienić troszke, zobaczymy.

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2008, 16:19

cześć dziewczyny
kupilismy dom :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: :509: ale się cieszymy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:brawa_01.gif :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a to tort dla was :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_brawa: :ico_brawa: :ico_brawa: :ico_brawa: :ico_brawa: :ico_brawa: :ico_brawa: :ico_brawa: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko:

[ Dodano: 2008-10-09, 16:24 ]
później was doczytam bo teraz jade do miasta :-D :-D :-D

[ Dodano: 2008-10-09, 16:31 ]
a dziękuje za kciuki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
nie wiem co pisac tak sie ciesze
dobra ja spadam do poźniej

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

09 paź 2008, 18:24

manenka no to wielkie gratulacje dla was!!! ciesze sie razem z wami!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

a my dzis kupilismy meble do sypialni. ogromne lozko, szafe 3-drzwiowa, komode i 2 puleczki do lozka za 3000. tylko. a meble piekne! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
poza tym moj maz wrocil z trasy i jestem przeszczesliwa! normalnie czujemy sie jak w narzeczenstwie tacy zakochani na maxa. jak by tak pozostalo na cale zycie.... ale by bylo super :-D :-D :-D ............. buziaczki

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2008, 21:46

mam kiepską morfologię, musze więcej mięska i rybek, mniej słodyczy - konkretnie z żelazem kiepsko.
to dobrze że wiesz co masz jeść aby bylo lepiej :-D
ale zdziwiła mnie ginka - od początku ciąży 4kg przytyłam, z czego w ostatnim m-cu 1,8 a ona że za dużo i powinnam uważać co jem i zrezygnować ze słodyczy... :ico_noniewiem: poprzednio 20 przytyłam i nic nie mówiła :ico_olaboga:
o matko :ico_olaboga: tak mało i jej to nie pasuje, chyba jej się coś w glowie pomieszało :ico_puknij: , może nie wie, że jesteś w 6 miesiącu :ico_noniewiem: , po co ona mowi takie rzeczy doła mozna złapać, zamiast pochwalić, że tak malo to gada, że za dużo , nie rozumiem
manenka no to wielkie gratulacje dla was!!! ciesze sie razem z wami!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dziękuję bardzo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a my dzis kupilismy meble do sypialni. ogromne lozko, szafe 3-drzwiowa, komode i 2 puleczki do lozka za 3000. tylko. a meble piekne! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
zrób zdjecia i się pochwal :-D
poza tym moj maz wrocil z trasy i jestem przeszczesliwa! normalnie czujemy sie jak w narzeczenstwie tacy zakochani na maxa. jak by tak pozostalo na cale zycie.... ale by bylo super :-D :-D :-D ............. buziaczki
tylko pogratulować, oby tak dalej :ico_buziaczki_big:

Beatris60

10 paź 2008, 10:14

mananka ale super wiadomości :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: gratuluje!!!!!!!!

jedwabna czekamy na foty mebelków, a co z mieszkankiem???

ja wczoraj miałam taki ból głowy popołudniu że nie zajrzałam już na tt, przeszło ale koszmarny ból był. dziś standart domowy czyli gotowanie, pranie i prasowanie a popołudniu basen z olą, znaczy pływał będzie mąż z nią a ja to obsługa techniczna :ico_oczko: :-D

Awatar użytkownika
niktusia
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

10 paź 2008, 11:25

manenka, gratuluję :))

ja przed chwilą wróciłam od położnej. Słyszałam bicie serduszka i ruchy mojej Dzidzi :))
Położna podała mi adres jednej strony, gdzie znajde wszystkie formularze, które będę musiała wypełnić jak już Dzidzia się urodzi. Bardzo się cieszę, bo nie wiem czy sama bym to wszystko znalazła, a tak, mam już jeden problem z głowy :) jeszcze tylko będę musiała dokładnie się dowiedzieć jak załatwić PESEL i paszport oraz te wszystkie dodatki na dziecko i to będzie już chyba wszystko :)

Wczoraj z chłopakiem byliśmy w spółdzielni, i na mieszkanie mamy czakać... 3 miesiące! :( mam nadzieję, że znajdą szybciej :(

no i muszę najpierw to wszystko sobie przetłumaczyć ;) dzięki Tobie, manenka, nie będzie to trudne :)

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 paź 2008, 13:14

cześć dziewczyny
witam serdecznie :-D
pogoda brzydka ale nieważne, bo ja jestem szczęśliwa :-D
już mi się śniło jak biegam ze swoja Sonią po tej trawce :-D

niktusia, to świetnie, że dzidzia zdrowa, to najważniejsze :-D
a może ty też będziesz miała synka? :-D
no i muszę najpierw to wszystko sobie przetłumaczyć ;) dzięki Tobie, manenka, nie będzie to trudne :)
bardzo mi miło , ze mogłam pomóc :-D
Wczoraj z chłopakiem byliśmy w spółdzielni, i na mieszkanie mamy czakać... 3 miesiące! :( mam nadzieję, że znajdą szybciej :(
3 miesiące to nie jest tak długo szybko zleci :-D
najważniejsze, ze już będziecie mieli swoje mieszkanko :-D
ja wczoraj miałam taki ból głowy popołudniu że nie zajrzałam już na tt, przeszło ale koszmarny ból był.
oj współczuję, mnie jak dopada ból zatok to wstać tez nie mogę , brałam tabletki, ale w :ico_ciezarowka: są one zabronione, i na szczęście jeszcze w :ico_ciezarowka: mnie ten ból nie złapał :-D

[ Dodano: 2008-10-10, 13:25 ]
niktusia, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 20tc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: połowa za tobą :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
niktusia
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

10 paź 2008, 13:27

3 miesiące to nie jest tak długo szybko zleci :-D
najważniejsze, ze już będziecie mieli swoje mieszkanko :-D
oby :) no, w końcu :)
ja wczoraj miałam taki ból głowy popołudniu że nie zajrzałam już na tt, przeszło ale koszmarny ból był.
oj współczuję, mnie jak dopada ból zatok to wstać tez nie mogę , brałam tabletki, ale w :ico_ciezarowka: są one zabronione, i na szczęście jeszcze w :ico_ciezarowka: mnie ten ból nie złapał :-D
jak mnie ostatnio bolała głowa przez 2dni, to myślałam, że zwariuje. naszczęście te bóle już się nie powtórzyły. lecz niestety co jakiś czas odzywają się moje ósemki ;/ przez nie boli mnie połowa szczęki :( narazie daje radę bez tabletek i oby tak już było do rozwiązania :)

Dzsiaj, z siostrą, jadę do domu na weekendzik :) przejdę się do dentysty, może na usg ;) no i do kina, hehe :)) i wannie sobie poleże....tutaj tylko prysznic mamy;/ podróż jest krótka, niecałe 650km, więc wysiedzę te 6-7 godzin :)
teraz tylko czekam aż siostra z pracy wróci i w drogę.... :) do mojego psiaczka kochanego jadę :) :) :)

Miłego dnia życzę :)

[ Dodano: 2008-10-10, 13:31 ]
manenka, dziękuję :) na suwaczku jest 20, ale tak naprawdę dziś jest 19+6 :) jutro dopiero połowa :)

Beatris60

10 paź 2008, 13:37

wannie sobie poleże....
a wiecie że ja jakoś nie kąpie się w ciąży tylko prysznic? może dlatego że kąpiele lubie dośc ciepłe i w poprzedniej ciązy mi nie zalecali i jakoś sie przyzwyczaiłam do myśli że w :ico_ciezarowka: lepszy prysznic, a Wy kąpiecie się czy prysznic raczej???

Niktusia szczęśliwej podróży :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”