Wiem, ze musze zlozyc wniosek rp cos tam, tylko nie wiem skad wziac potrzebne dokumenty??
USC powiedzialo, ze na akt urodzenia dziewczynek wydadza mi jego akt zgonu, ale co dalej??
Przeciez ja prawie nic o nim nie wiem..
Pomozcie, co dalej??
nie sadze,aby cos tym sposobem cos zalatwila,by mama ublagala decyzje odmowna,bo po pierwsze pani przy okienku na informacji,przyjmujaca wniosek, ona tylko przyjmuje i rejestruje,a pozniej wnisoek idzie do osoby ktora zajmuje sie ta sprawa w rejonie np. od renty rodzinnej lub od miejsca zamieszkania tej osoby, pozniej dopiero albo od razy jest podejmowana decyzja jak sa wszystkie wystarczajace dokumenty lub pisze o uzupelnienienie, a wydanie decyzji jest pewnie 14 czy 30 dni, od reki nic nie zalatwi sie, mozna prosic ewentualnie o szybkie rozpatrzenie,ale nie wiem czy cos pomozemal, zebym ja ten jego pesel przynajmniej miala![]()
a z nia raczej nie pogadam, ona zawsze cieta na mnie bylo masakrycznie...
no i w koncu faceta mi odebrala, bo to on do niej odszedl jak w ciazy bylam...
no i z zagranicy ciezko mi cokolwiek zalatwic, jak juz to telefonicznie...
wypisze ten wniosek tyle ile umiem i powiem mamie, zeby sie z tym przeszla i ublagala ta pania o decyzje odmowna
Wróć do „Prawo, praca i polityka”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość