ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

27 kwie 2007, 18:58

Już jestem Z dzieckiem jest wszystko wporządku tylko tak sie wierciło i odwracało że nie można było ustalić kto to.Troszeczke jestem rozczarowana bo myślałam że podzielę sie wiadomością, a tu charakterek chyba odziedziczyło po mnie i jest strasznie uparte.Niedługo wybieram się na usg 4D i wtedy to już mam nadzieję że będę wiedzieć kto to.Pozdrawiam.pa

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2007, 19:18

Kocura Bura, fajne ciuszki :ico_brawa_01: I ceny chyba tez nie takie wysokie, prawda?
Ulamisiula, bedzie mi razniej bo i ja poki co nie wiem co bedzie... Przytrzymamy dziewczyny w niepewnosci dluzej ... hihi... i siebie tez :ico_haha_01:
A na zdjeciu moj brzuszek na Swieta Wielkanocne, wiec teraz jest troche wiekszy..
Aha, dzis sie wazylam i od miesiaca nie przytylam ani grama, hmmm.... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!

27 kwie 2007, 20:32

Mamo Zuzi brzuszek jest fajowy!!!
Kurczę muszę swojemu też w końcu pstryknąć fotkę :-D
Fajnie się patrzy na takie rosnące brzuchole :ico_ciezarowka: he he

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2007, 21:15

Po porodzie sobie bedziemy pstrykac ile ktora juz schudla.... :-D

ulamisiula

27 kwie 2007, 21:30

Ja też sie dziś ważyłąm i jak dotąd przytyłam 2 kg od początku ciąży.
A co do usg to myślałam że wkońcu sie dowiem bo założyłąm się z Miśkiem o to kto to będzie.Ja mówię że chłopak a on uparcie twierdzi że to będzie dziewczynka.No niestety będziemy musieli jeszcze troszeczke poczekać.Oby nie było tak jak u mojej siostry że o płci dziecka dowiedziała się na 2 godz.przed porodem haha :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2007, 21:38

mama_zuzi1980, no, myślę, że ciuszki nie tak drogie tragicznie. Zupełnie podobne spodnie w inym sklepie widziałam o 20 zł drożej.
ulamisiula, ja też bardzo dziś chciałam wiedzieć, co mi tam w brzuchu rośnie, więc gin mi powiedziała, ale tak bardzo wstępnie i właściwie może się okazać, że to chłopak będzie.
Wg mojej wagi przytyłam 3 kg, a u gin- 4.

Awatar użytkownika
paulina1978

27 kwie 2007, 21:58

no to kurcze ja chyba najwięcej przytyłam bo już 6 kg i ważę 54 kg. Zresztą moja mała fasolka też jest cięższa jak na dziecko w 19 tygodniu więc coś mi się wydaje, że będę miała przesuniętą datę porodu przynajmniej o tydzień.
ale dobrze że mała rośnie i już tak fajnie coraz mocniej zaczyna kopać. Teraz to już na 100% jestem pewna że to ona tak się wierci :-D

no a jak byłam wczoraj u mojej gin na wizycie to dostałam do zażywania żelazo bo coś krew mi spadła i muszę troszkę podreperować zapasy :-)
a tak w ogóle to też mierzyłam swój brzusio i już ma 90 cm :ico_brawa_01:
postaram się zaraz zrobić naszą tabelkę z wynikami brzuszków, żeby każda mogła się porównać :ico_haha_01:

[ Dodano: 2007-04-27, 22:13 ]
no i się udało. proszę sprawdźcie czy wszystko zanotowałam dobrze a która jeszcze nie podała wymiaru brzuszka to zachęcam :-)

tydzień ciąży ......I..18 tydzień..I..19 tydzień..I..20 tydzień..I..21 tydzień..I..22 tydzień
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
paulina1978 ........I.....86 cm.....I..... 90 cm......I.....................I.....................I..................
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
gosiaperelka .......I......98 cm....I....................I.....................I......99 cm......I..................
Kocura Bura ........I.................I....................I.....................I.....................I.................
agnieszka01.04 ...I.................I.....................I....................I......94 cm......I..................
eSKa ...................I.................I.....................I....................I...................I..................
ewasiek ................I..................I.....................I...................I..... 95 cm .....I.................
mama_zuzi1980 ....I..................I....................I....................I....................I..................
ulamisiula .............I..................I.......91 cm.....I.....................I...................I.................

eSKa
4000 - letni staruszek

28 kwie 2007, 09:01

Dzis sobota a my z męzem od 6.00 nie mozemy spac, ja już jestem w trakcie pieczenia ciasta a męzulo pojechal na zakupy, zaprosilismy dzis przyjaciól na grilla wiec szykuje sie imprezka.
Witamy kolejne brzuszkowe dziewczynki, oj jednak faceci nie mają szans, za to jaki będą mieli wybór w dziewczynach :-D
Ja tez wczoraj bylam u lekarza (pierwszy raz z mężem), lekarz potwierdzil ze rośnie chłopak (bardzo ruchliwy) :ico_brawa_01: , mężuś caly w skowronkach. Wszystko przebiega jak nalezy, ale termin wg usg to nie 10.09 tylko 14.09.
Aktualny wymiar mojego brzuszka to 87 cm, lekarz sie smial ze teraz te dziewczyny takie chudziny ze tych brzuszkow to dlugo dlugo nie widac :ico_oczko:
Kocura Bura spodnie rewelacja!!!! tunika oczywiscie tez ładna, ale ja aktualnie latam za spodniami i ciezko mi cos kupic :ico_placzek: , a te twoje śliczne.
Udanego weekendu wam zycze i odpoczywajcie na maxa :-)

[ Dodano: 2007-04-28, 09:04 ]
tydzień ciąży ......I..18 tydzień..I..19 tydzień..I..20 tydzień..I..21 tydzień..I..22 tydzień
paulina1978 ........I.....86 cm.....I.... 90 cm......I.....................I.....................I..................
gosiaperelka .......I......98 cm....I....................I.....................I......99 cm......I..................
Kocura Bura ........I.................I....................I.....................I.....................I.................
agnieszka01.04 ...I.................I.....................I....................I......94 cm......I..................
eSKa ...................I.................I.....................I....................I......89 cm......I..................
ewasiek ................I..................I.....................I...................I..... 95 cm .....I.................
mama_zuzi1980 ....I..................I....................I....................I....................I..................
ulamisiula .............I..................I.......91 cm.....I.....................I...................I.................

[ Dodano: 2007-04-28, 09:06 ]
pozwoliłam sobie dopisac moje skromne 89 cm :-D

ulamisiula

28 kwie 2007, 10:39

Paulina 1978 świetna wyszła taTwoja tabelka.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2007, 19:57

Witajcie! Mój brzuszek ma 92 cm. Dziewczyny, chyba te parę tygodni temu źle sobie przyłożyłam miarkę, pewno mi się z tyłu skręciła, bo wtedy mi wyszły gdzieś tyle. Teraz na pewno jest 92.
Ale się dziś wybyczyłam, wygrzałam na słonku i nawet nie myślałam, że za tydzień egzamin i pisanie pracy wisi nade mną. Super dzionek, od jutra do roboty!
Miłego wieczorku!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”