Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2314
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:05

03 maja 2007, 21:25

Sosna :ico_szoking: , mnnnniaaaaaammmmm. I do tego jakie zdjęcie :ico_szoking: Na noc....spać przez Ciebie nie będę mogła....pycha...chyba to w sobotę gościom zaserwuję....

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

03 maja 2007, 21:31

mniaaaaaaam Obrazek ..... tylko gdzie znajdziesz takie ziemniaki giganty..... ale wygląda super..... a w sumie prosta potrawa

Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2314
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:05

04 maja 2007, 09:59

Eeee, Sosna, do tego mogą byc zwykłe ziemniaczki. Wcale nie muszą być giganty :-D ....wypróbuję chiba :-D

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9316
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:26

04 maja 2007, 11:14

kurcze Sosna aleś dała przepis super :-D a wyobrażacie sobie młode zimeniaczki do tego i odrobina koperku :-D

Nasz znajomy zawsze przed końcem sezonu grillowego robi sobie różności w ilości duuuuużej i zamraża na zimę :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

04 maja 2007, 22:17

patrzcie cos dziś jadłam ,byliśmy w takiej naszej karczmie, nazywa sie to chłopskie.........eeyyy coś tam, aha ziemniaki po chłopsku ....mniamm

zapraszam na degustację..... ale Wam smaka narobię... hihi
Obrazek

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9316
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:26

04 maja 2007, 22:38

Sosna kapie mi na klawiaturę ślinka, ciekawe jak ja teraz zasnę he????????

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

05 maja 2007, 09:23

jak się spało . hehe :diabel2:
Riterko, nic prostszego, wsiadasz w pociąg na Zakopane i za jakieś ja wiem 4h jesteś i mnie :-D

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9316
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:26

05 maja 2007, 16:24

Sosna pół nocy mi się śniły te pyszności :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-05-05, 16:28 ]
Piersi kurczaka lakierowane miodem
Składniki:
- 6 filetów z piersi kurczaka (1 kg)
- 50 g masła
- 1/4 szklanki miodu
- 1/4 szklanki sosu barbecue
- 2 łyżeczki musztardy z ziarnami gorczycy

Sposób przyrządzania:

Ostrym nożem robimy 3-4 nacięcia po jednej stronie każdej piersi kurczaka, w poprzek. W miseczce rozcieramy masło, miód, sos barbecue i musztardę. Połową tej mieszanki grubo smarujemy naciętą stronę piersi kurczaka. Przykrywamy naczynie z mięsem folią plastikową i odstawiamy na 20 minut. Ruszt rozgrzanego grilla lekko natłuszczamy i pieczemy piersi, najpierw naciętą stroną do góry, aż kurczak będzie miękki (ca 3-4 min. z każdej strony). W czasie pieczenia kilkakrotnie smarujemy kurczaka resztą mieszanki miodowej.

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3681
Rejestracja: 07 mar 2007, 16:20

06 maja 2007, 19:04

Prosty SOS do wszystkiego
prawie bez niczego :ico_oczko:
Składniki na 4 porcje

•przecier pomidorowy ( mały )
•2 szklanki wody
•2 cebule
•2 łyżki mąki
•kostka rosołowa
•zioła (jakie kto lubi ) , sól , olej
Obrazek
Etapy przygotowania

1.Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na oleju, dodać przecier pomidorowy .

2.Zasypać to mąką i zalać wodą . Do tego dodać rozdrobnioną kostkę rosołową .

3.Posypać ziołami zgodnie z własnym smakiem .

4.Podawać z makaronem . Bardzo szybki i dla tych co akurat nie mają więcej składników a potrzebują sos do czegoś.............



:-D :-D :-D :-D :-D :-D
smacznego
a tyle mam z nim wspólnego, że mam taką miseczkę jaka jest na zdjęciu :-D

Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2314
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:05

07 maja 2007, 13:45

Riterko robiłam w sobotę te piersi z cebulą. Posypałam je najpierw przyprawą do kurczaka po staropolsku (kamis :-D ), no to dużo cebulki. Świstak zawinął w sreberko :-D i upiekłam na grillu. Pychaaaa :ico_sorki: , robiłam jeszcze szaszłyczki z piersi kurzęcej ale to chyba wszyscy umieją :-D

Jakby co to podaję "przepis"
Nadziewamy na patyczki do szaszłyków
! kosteczkę z piersi kurczaka przyprawioną przyprawą do grilla, kosteczkę papryki, pierś, plaster cebuli, kostkę boczku wędzonego, paprykę, cebule i znowu pierś. (i tak w kółko :-D )
Pieczemy na grillu az będzie gotowe. Proste i pyszne. Podawałam to z Ajvarem (sos paprykowo bakłażanowy), ale ketchupem tyż może być :-D

[ Dodano: 2007-05-07 ]
No i zdjęcie szaszłyczków. Robiłam to zdjęcie przed chwilą zimnym szaszłykom, bo mi z soboty zostały :-D

Obrazek

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość