Riterko robiłam w sobotę te piersi z cebulą. Posypałam je najpierw przyprawą do kurczaka po staropolsku (kamis

), no to dużo cebulki. Świstak zawinął w sreberko

i upiekłam na grillu. Pychaaaa

, robiłam jeszcze szaszłyczki z piersi kurzęcej ale to chyba wszyscy umieją
Jakby co to podaję "przepis"
Nadziewamy na patyczki do szaszłyków
! kosteczkę z piersi kurczaka przyprawioną przyprawą do grilla, kosteczkę papryki, pierś, plaster cebuli, kostkę boczku wędzonego, paprykę, cebule i znowu pierś. (i tak w kółko

)
Pieczemy na grillu az będzie gotowe. Proste i pyszne. Podawałam to z Ajvarem (sos paprykowo bakłażanowy), ale ketchupem tyż może być
[ Dodano: 2007-05-07 ]
No i zdjęcie szaszłyczków. Robiłam to zdjęcie przed chwilą zimnym szaszłykom, bo mi z soboty zostały
