Hej Dziewczynki!!!
Obiecuje ze dzis wieczorem poprosze meza zeby mi zrobil zdjecie w pozycji pionowej
Fajne macie te brzusie
Ja tez mam strasznie glupie sny, ale mowia ze to normalne w ciazy wiec je szybko wyrzucam z glowy
Dominisia, witaj po sasiedzu. Ja mieszkam w Szwecji
Jezyki bardzo do siebie podobne a sluzba zdrowia chyba identyczna. Ja tez mialam pierwsze USG w 19 tygodniu. Gadalam po angielsku bo lepiej takie medyczne rzeczy w tym jezyku umiem. A szwedzkiego ucze sie 8 miesiecy i powiem Ci ze idzie ok. Nie smuc sie i glowka do gory. Cala roznica miedzy sluzba zdrowia i opieka nad ciezarnymi w krajach skandynawskich a Polsce polega na tym, ze tutaj nie traktuje jej sie jak cos szczegolnego. Jest to stan normalny i nikt sie nad tym specjalnie nie roztrzasa. JA sie przyzwyczailam i powiem nawet ze postrzegam to jako plus, bo w pierwszej ciazy w Polsce gdy musialam latac co miesiac do lekarza, robic non stop badania i wszedzie slyszalam tylko "uwzaj na to czy tamto, ....". To nie bylo na moja psyche. Cala pierwsza ciaze czulam sie chora. Teraz czuje jakis taki wewnetrzny spokoj, wiem ze wszystko bedzie dobrze i juz.
A pomysl jaki fajny bedziesz miala porod, bez oplat do wyboru kazda pozycja do rodzenia, wanna, masaz, pojedyncza sala i lozko dla meza obok. Wydaje mi sie ze nie masz sie czym martwic kochana
Napisz z jakiego jestes miasta???