Mamo zuzi gratuluję odważnych planów, w sumie ja też chciałabym mieć 3 dzieci, ale to marzenie, natomiast patrząc realnie na dwójce się skończy, a nawet nie wypieram się że może na jednym dziecku, czas pokaże, trudno mi teraz cokolwiek planować. W Polsce jest nienajlepsza sytuacja polityczna, żyje nam się coraz gorzej. Wiem, ktoś może powiedzieć, czemu nie wyjedziecie, dla każdego świat stoi otworem, i ma rację. Ale dla mnie to narazie zbyt radykalny krok. Chociaż często myślimy z mężem o Anglii, ja znam bardzo dobrze angielski (wkońcu jestem po filologii angielskiej), mąż jest świetnym fachowcem i można powiedzieć ma łeb na karku, umie dorobić sporo pieniążków na boku i żyjąc w Anglii napewno byłoby nam dobrze. Teraz mój mąż też dobrze zarabia i możemy sobie pozwolić na wszystko. Tutaj oboje pracujemy, prowadzimy sklepik, który nam dobrze prosperuje więc dobrze sobie radzimy.Ale gdy nas sytuacja zmusi, pewnie gdzieś poszukamy lepszego życia.
Mój tata pracował w Szwecji i teraz pojechał na krótko do Danii. Najlepszym krajem do rodzenia dzieci jest właśnie Szwecja. Prawda Mamo zuzi??? popraw mnie jeśli się mylę. Tam na każde dziecko rząd wykłada miesięcznie pieniądze, taką pęsję, więc im więcej dzieci tym więcej pieniędzy rodzina dostaje podkreślam MIESIĘCZNIE. Nie wiem do kiedy? pewnie aż dzieci będą pełnoletnie. Więc kobiety w sumie nie muszą pracować, mogą zająć się dziećmi i domem. Mój tata pracował u Szweda, który ożenił się z filipinką i ma 5 dzieci, on sam tylko pracuje, żona wychowuje dzieci. Kupili dom, wyremontowali go, żyją sobie na dobrym poziomie. A u nas??? Raz dostaniemy becikowe 1,000.00 i koniec, dalej martw się sam. To becikowe to może na wózek wystarczy, nie mówiąc już o innych rzeczach które są potrzebne dziecku. Ale wielce panowie w rządzie wypowiadają sie o zachowaniu życia poczętego, a prawda jest taka, że taka samotna kobieta jest później całkiem sama, ci panowie jej z pewnością nie pomogą finansowo. Ufffff
jak mnie to wkurza.
Naszczęście nasza Lenka jest upragniona i postaram zapewnić jest wszystko czego tylko będzie potrzebować. KOCHAMY CIĘ CÓRECZKO!!!