pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

01 cze 2007, 11:28

dziewczynki meżu zostawił mi linka z filmiku o porodzie. chcecie go zobaczyc??
Od razu mówie ze jeśli nie czujecie sie na siłach to go nie oglądajcie!!

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... por%C3%B3d

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 cze 2007, 13:19

Hej ! ! !

Ja też wybieram sie na USG 3D w pierwszej ciąży też byłam, super przeżycie, widać wszystko dokładnie, nawet przepływy krwi, można zobaczyć jak pracują nerki. To USG trwa ok 45 min, ale badanie krótko tylko potem ogląda się dzidzie na monitorze. Polecam !!!
Mam fotkę twarzy mojej coreczki z zamknętymi oczkami i zadartym nosem do góry.
Teraz też wybieram się ok 22 tygodnia.

Mi też bardzo łuszczy sie skóra, smaruje się oliwką.

Dziewczyny te co już karmiły, używałyście kremu do brodawek ? Mi strasznie pękały i krwawiły, moze macie jakieś sprawdzone cudo żeby teraz nie cierpieć. Samo smarowanie mlekiem i wietrzenie mi nie pomagało.

Pozdrawiam :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

01 cze 2007, 13:25

tak myslalam, ze ten mocz to za zadko mam badany co do tych innych badan dziwnych to tez je mialam ale zaraz na samym poczatku zastanawiam sie tylko czy nie za zadko ten cukier sie robi skoro tak czesto slyszy sie o zagrozeniu cukrzyca ciezarnych, no ale nie ma co sie na zapas przejmowac.
Pontoniczku wspolczuje pierwszego rozstepa :/ no ale takie sa uroki ciazy...masz spory brzuszek i pewnie dlatego tak szybko powstał, wcieraj sobie kremy to przynajmniej nie podbarwi sie na czerwono - jak bylam w szpitalu jeszcze przed ciaza to lezalam na sali z dziewczyna, ktora byla juz na koncowce ciazy i jej brzuszek to byl jeden wielki rozstep i to do tego czerwone...nie zaciekawie to wyglada- potem takie rozstepy niestety nie znikaja, ale bledna i nie widac tak bardzo - takie smuzki tylko białe. Czytalam gdzies, ze to za bardzo nie zalezy od wcierania kremow w brzuch a raczej od indywidualnych predyspozycji - zalezy jak tkanak laczna pod skora ma zdolnosci do rozciagania...warto podpytac mame czy w ciazy miała rozstepy.
No ale przeciez nawet te glupie rozstepy nie sa w stanie odebrac nam radosci - bycia w ciazy:))
film pontoniczku masakryczny :ico_olaboga: ale i tak szybko jej poszło :ico_haha_01: no i nie rozerwało jej krocza , a moja sasiadka miała rozcinane :ico_olaboga: i to na zywca- ale podobno nie boli. Mamy jeszcze czas by sie z tym oswoic - w koncu nie my pierwsze:) a zamierzacie chodzic na szkołe rodzenia ??? kiedy warto sie zapisac - tzn w ktorym miesiacu - słyszałam, ze koło 6 7 ??

pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

01 cze 2007, 13:35

tak ja ide do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym będe rodzic. Moja pani doktor powiedziała ze najlepiej zapisac się koło połowy ciaży

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

01 cze 2007, 13:37

niestety raczej Ci nie pomoge bo to moja pierwsza ciaza, ale slyszalam, ze okłady z lisci kapusty pomagaja :) ale nie wiem czy ogolnie na bolace piersi czy tez na same brodawki , moja kuzynka przy ranach brodawki odstawiła na 2 tyg dziecko od piersi (sciagała mleko) i przez ten czas smarowała maścią solkoseryl , ktora powoduje powstawanie ziarniny na rance i szybsze gojenie rany - potem zaczela karmic , na poczatku pod okiem poloznej - bo podobno dziecko zle chwytało brodawke - i nauczylo sie i nie miala juz problemow.

pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

01 cze 2007, 13:48

no ja też nie mam pojecia zielonego na ten temat.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

01 cze 2007, 17:12

słyszałam, żę na pękające brodawki dobry jest bepanten

barbara123
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

02 cze 2007, 10:10

witajcie
w gazecie m jak mama polecaja napekajace brodawki bepanthen lub purelan 100 pozatym trzeba zwracac uwage na technike przystawiania dziecka do piersi,
jak tam wasze samopoczucie
mnie troszke ostatnio zdolowaly wiadomosci na upragnionym malenstwie, a pisze tam dosc czesto bo tez sporo staralismy sie o naszego malucha
moj maluch jak na razie daje mamie malutkie sygnaly ze sie wierci w brzuszku

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

02 cze 2007, 10:28

a co konkretnie cie tak zdolowalo?
Mój bąbelek jest wiercioszkiem :ico_haha_01: bryka sobie od rana

Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia, ale nie wiem na jaki termin mnie przydzielą. Z wieku ciązy chciały mnie zapisać na wrzesień, ale mój mąż ma od sierpnia pracować na zmiany więc wolałabym w lipcu. Zobaczymy, może się uda. Najwyżej będę jeżdziła sama :-|

barbara123

02 cze 2007, 12:34

kilolek wiesz trudno dowiadywać sie ze dziewczyny, ktore tak wiele starań poniosły zeby mieć swoje dzieciatka stracłly je
stad mój smutek i dołek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”