tak myslalam, ze ten mocz to za zadko mam badany co do tych innych badan dziwnych to tez je mialam ale zaraz na samym poczatku zastanawiam sie tylko czy nie za zadko ten cukier sie robi skoro tak czesto slyszy sie o zagrozeniu cukrzyca ciezarnych, no ale nie ma co sie na zapas przejmowac.
Pontoniczku wspolczuje pierwszego rozstepa
no ale takie sa uroki ciazy...masz spory brzuszek i pewnie dlatego tak szybko powstał, wcieraj sobie kremy to przynajmniej nie podbarwi sie na czerwono - jak bylam w szpitalu jeszcze przed ciaza to lezalam na sali z dziewczyna, ktora byla juz na koncowce ciazy i jej brzuszek to byl jeden wielki rozstep i to do tego czerwone...nie zaciekawie to wyglada- potem takie rozstepy niestety nie znikaja, ale bledna i nie widac tak bardzo - takie smuzki tylko białe. Czytalam gdzies, ze to za bardzo nie zalezy od wcierania kremow w brzuch a raczej od indywidualnych predyspozycji - zalezy jak tkanak laczna pod skora ma zdolnosci do rozciagania...warto podpytac mame czy w ciazy miała rozstepy.
No ale przeciez nawet te glupie rozstepy nie sa w stanie odebrac nam radosci - bycia w ciazy:))
film pontoniczku masakryczny
ale i tak szybko jej poszło
no i nie rozerwało jej krocza , a moja sasiadka miała rozcinane
i to na zywca- ale podobno nie boli. Mamy jeszcze czas by sie z tym oswoic - w koncu nie my pierwsze:) a zamierzacie chodzic na szkołe rodzenia ??? kiedy warto sie zapisac - tzn w ktorym miesiacu - słyszałam, ze koło 6 7 ??