Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

22 cze 2007, 11:50

ja mam remont domu , ktory trwa juz prawie 2 lata i jakos daje rade-przyzwyczailam sie juz a byl to remont od zera ze starego poniemieckiego domu gdzie nawet podlog nie bylo ....brrr koszmar - mam nadzieje, ze do narodzin dzidziusia wprowadzimy sie juz tam:)
wczoraj moja mama zrobiła prezent wnusi/wnuczkowi i nakupowała masę ciuszkow, pieluchy, rozek, ceratki, kocyk - wszystko takie sliczne,ale wydaje mi sie, ze ciut za duze -choc wszyscy mowia by na 56 cm nie kupowac, bo moj maz jest bardzo wysoki i dziecko tez bedzie długie :-D no wiec kupujemy od razu na 62.
Pozdrawiam paaaaaa

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

22 cze 2007, 13:17

MAM WAKACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bosko...... :-)
Ania, cieszysz się?
Tylko czuję się jak w kwiaciarni. Jak zwykle nie mam co z tym zrobić. Mówie Wam dziewczynki, jak wasze dzieci pójdą do szkoły to nie kupujcie nauczycielom kwiatów, a jak już musicie to najlepiej w doniczce. Cięte jak donoszę do domu (a mam naprawdę blisko) są już zmarnowane, zgniecione, połamane i zdechłe. I najdalej jutro wszystkie znajdą się w koszu. Szkoda pieniędzy.

pontoniczek
Maniak forumowy
Maniak forumowy

22 cze 2007, 13:52

anetkajur, witaj.. mamy nadzieje ze bedziesz często do nas wpadać. :)
Ika202, no widzisz?? czyli jednak nagle urusł :):) super!!!!
Agata27, my też bedziemy kupowac wiekszosć ciuszków na 62, bo z 56to wyrosnie w mgnieniu oka a tak to bedzie miał/a na dłuzej toszeczkę
kilolek, hihi to masz kolorowo :):) no i wakacje... a po nich juz chyba nie wracasz do pracy co nie??

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

22 cze 2007, 14:11

Wracam dopiero za 14 miesięcy!!!!! :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-06-22, 14:14 ]
z ciuszkami dla dziecka też się zastanawiam 56 czy 62? Mam dylemat. Tak samo z pieluchami. Kupiłabym na promocji dużą ilość, ale nie wiem jaki rozmiar: 1 (2-5kg) czy 2(3-6kg)? Jak się urodzi duże, ponad 4 kg to 1 na krótko starczy, a jak malutkie to 2 będą za duże. A Wy jak myślicie? 1 czy 2?

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2007, 16:17

pontoniczek, no czas najwyższy przecież to już 21 t.c
http://img524.imageshack.us/img524/8093/21tcfotoij0.jpg

a co do rzeczy to my mamy i takie i takie czyli i 56 i 62 tych na 56mamy malutko bo to tylko na początek bo mój synek malutki się urodził i podejrzewam że teraz moja dzidzia też będzie maluchna ale zobaczymy co nam gin na USG powie ,bo w ogóle jestem taka happy bo mój mąż pójdzie ze mną tego 28 czyli w przyszłym tygodniu :-D

[ Dodano: 2007-06-22, 16:23 ]
kilolek pisze:Kupiłabym na promocji dużą ilość, ale nie wiem jaki rozmiar: 1 (2-5kg) czy 2(3-6kg)? Jak się urodzi duże, ponad 4 kg to 1 na krótko starczy, a jak malutkie to 2 będą za duże. A Wy jak myślicie? 1 czy 2?
kup i te i te jeżeli kupisz 1 to na pewno ci nic nie zostanie bo dziecko zużywa pampersy w zastraszającym tempie :ico_szoking: :-D

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

22 cze 2007, 16:29

Ika, jakim cudem jesteś taka szczupła w 21 tc?
Co do pampersów to właśnie chciałam kupić więcej niż 1 paczkę, bo jak kupuję więcej to wychodzi dużo taniej, a poza tym ja do marketu mam naprawdę daleko i po urodzeniu na pewno długo się nie wybiorę, a w sklepach na osiedlu są potwornie drogie

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

22 cze 2007, 18:27

Ika, ale Ty jestes szczupła i to 21 tydzien?? pewnie bardziej po bokach sie rozklada dzidzia :-D
ja 56 ubranek nie kupuje wogole - najwyzej bede przez pewien czas te na 62 podwijac...co do pieluszek tzn. pampersow to ja nie mam tego problemu , bo bede stosowac stare metody czyli pieluchy tetrowe i flanelowe :-D a pampers tylko od czasu do czasu np. na wizyte u lekarza lub jakis wyjazd - za duzo mam negatywnych wokol siebie przypadkow stosowania pampersow-gl. chodzi o przyzwyczajanie maluszka do nocnika - ale to wina rodzicow, ze nie ucza szybko dziecka załatwiac sie na nocniku i potem lataja takie duze szkraby z tymi pampersami...
a i pamietajcie nawet jak bedziecie stosowac pampersy to dobrze na poczatku zakładac na nie pieluche tetrowe-chodzi o bioderka, bo pampers czesto sie "zbije" po siusianiu i wowczas nie ma dobrego ustawienia bioderek, ale pewnie o tym wiecie :ico_haha_01: wprawdzie dziecko nie odczuwa, ze ma mokro w pampersie i czesto zdarza sie tak, ze nie informuje o tym rodzicow-no i chodzi z tym mokrym pampersem a wowczas szybko moze sie poodparzac...
no ale znowu tetra to same wiecie pranie, prasowanie, koszt wody :ico_noniewiem: sa plusy i minusy jak chyba ze wszystkim.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2007, 19:44

kilolek pisze:Ika, jakim cudem jesteś taka szczupła w 21 tc?
wcale nie szczupła już w końcu widać
Agata27 pisze:pewnie bardziej po bokach sie rozklada dzidzia
ten brzuchal no właśnie na boczki nic wszystko w brzusio idzie :ico_brawa_01: dlatego mówię że na pewno panna będzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Agata27 pisze:a i pamietajcie nawet jak bedziecie stosowac pampersy to dobrze na poczatku zakładac na nie pieluche tetrowe-chodzi o bioderka, bo pampers czesto sie "zbije" po siusianiu i wowczas nie ma dobrego ustawienia bioderek, ale pewnie o tym wiecie
Powiem ci że mi odradzali szeroko pieluszkowac bo często dochodzi do odparzeń dziecka ja żadnego nie pieluszkowałam a biodra mają na medal :ico_brawa_01:

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 cze 2007, 20:48

Dziewczyny ja mam ubranka rozmiar 62 na mniejsze szkoda pieniędzy, maluszek szybko rośnie a lepiej się ubiera dziecko w takie troszeczkę większe.

Kilolek , też mam wakacje , i 4 wazony z kwiatami , to prawda że lepiej doniczkowe , albo jeden bukiet dla pani :ico_oczko: ale dzieci nas kochaja no nie ???
Urlop mam ale jak się będę dobrze czuła to zaznaczyłam że wracam we wrześniu.
W ponie działek ide z moją Zuzią na zakończenie do przedszkola i kupię pani bombonierkę i małego kwiatka :-D

Ja się nastawiam na pampersy, one są tak szerokie że dziecko pięknie trzyma nóżki na boki, jak przy dwóch pieluchach z tetry. Miałam tetrowe przy Zuzi i jak przebierałam to całe dziecko, bo i kaftanik się zasiusiał i śpioszki, czasami nawet rożek, no i czasem nawet ja :-D na bluzce lub spódnicy oczywiście ,więc prania miałam mase i pamiętam to prasowanie krzyż mi pękał. Wole ten czas poświęcić maluszkowi tym bardziej że to moje drugie dziecko więc będę miała dużo pracy.
A i dziecko robi kilka kupek na dzień, jak nie sprałam zaraz po przebraniu to mi żółkły pieluchy.
I jeszcze jedno nasze maleństwa przyjdą na świat zimą i gdzie to suszyć skoro i tak będzie dużo prania.

Teraz mam wolne i wyruszam na zakupy dla maluszka.

Pozdrawiam :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

22 cze 2007, 20:57

Ika202 pisze:ten brzuchal no właśnie na boczki nic wszystko w brzusio idzie :ico_brawa_01: dlatego mówię że na pewno panna będzie

Ja słyszałam, że dziewczyny właśnie rozkładają się na boki, a chłopaki do przodu. Zweryfikuję tę wiedzę we wtorek jak już będę wiedzieć chłopiec czy dziewczynka, bo brzuszek zdecydowanie mam do przodu, a po bokach mam wgłębienia w których widać żebra (widać na zdjęciu).

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”