Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lip 2007, 19:03

Ika, to zupełnie jak ja. Ale trudno, nie wychowujmy dzieci w duchu uprzedzeń! Kubusiowi na pewno będzie pięknie w różowych leginsikach z Daisy :ico_haha_02: I kurteczce z różowym futerkiem! :ico_haha_01:
Kubusia juz mam teraz muszę pomyśleć nad innym imieniem :-D
AAAA, Ika, a jak w końcu z tymi zdjęciami? Wiedzę, że jajeczka masz czarno-białe. A film? Cały kolor?
zdjęcia mam takie i takie dostałam 2 płytki na jednej są zdjęcia a na drugim film z całego usg czyli i taki i taki poza tym do ręki dostałam 31 różnych fotek z tego usg :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

11 lip 2007, 20:13

kilolek - mi raczej chodzi o takie madre doradzanie jak np z tym stanikiem czy np. rodzajem butelki czy smoczka - a widomo jakies ciuszki lub inne rzeczy to tez nie lubie jak cos mi ktos wciska i probuje przekonac jakie to praktyczne...ale dzis namowila mnie kobieta na spioszki wlasnie w rozmiarze 56 a chcialam w 62 - ale tylko dlatego, ze w sklepie byla dziewczynka 4 ms, ktorej mama kupowala ciuszki wlasnie na 62 -68 wiec wybrałam te mniejsze.

Ika jako doswiadczona mamusia - napisz mi prosze (wiem, ze to indywidualna sprawa, ale...) jak dzidzius szybko przyrasta :-) tzn np po 3 ms ile cm mu przybedzie ??? wiem, ze troche wybiegam juz w przyszlosc, ale my chcemy ochrzcić nasz niunie na Boze Narodzenie i zastanawiam sie czy to nie za predko i ile moze miec cm - bo tak to obstawiam , ze bedzie miec 58 cm :)) ( ja mialam 54 a maż 60 : )) i wazyl 4 kg a ja 3,4 kg)

[ Dodano: 2007-07-11, 20:16 ]
ja usg 4D będę miec dopiero pod koniec sierpnia ...yhhh tyle czekania, ale dopiero wowczas moj lekarz bedzie miec ten sprzet - a u innego wolalam nie robic - napatrzyłam sie ostatnio na tym usg genetycznym - szkoda tylko, ze nie mam takiej pamiatki ja Wy :( no ale nie mam co narzekac, bo to było na NFZ...

kupiłam na allegro takie kombinezoniki: http://www.allegro.pl/item212713601_pol ... z_usa.html
http://www.allegro.pl/item212707499_pie ... zynki.html

Katka
Wodzu
Wodzu

11 lip 2007, 21:07

Ika, gratuluję synusia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

11 lip 2007, 21:30

Ania, uważaj na siebie. Moje dwie koleżanki tez tak miały. Pod koniec niestety jedna musiała leżeć. Inna sprawa że poleżała może 2 dni i jej się znudziło.
kilolek i doczekały szczęśliwie do końca ?
Jeszcze połowa przede mną, martwię się bardzo. jeszcze kazał mi przyjść za 4 tygodnie, ja chyba nie wytrzymam, myślę że za 2 tygodnie pójdę żeby zobaczyć czy coś się dzieje.

agata27
piękne są , ten różowy słodki, wygląda jak nowy :ico_oczko:

ika202 a ja widze "jajeczka" super że wiesz kto mieszka w brzuszku :-D
a ubrankami się nie przejmuj, moja Zuzka tylko w niebieskim i granatowym była, bo myślałam że chłopca urodze :-)

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

11 lip 2007, 21:49

Ania pociesze Cie czesto to sie zatrzymuje - choc szyjka juz sie podobno nie zwezi na nowo, ale tez nie pojdzie to dalej tak czesto bywa - u mojej znajomej tak wlasnie bylo - tylko ona dostała jakies leki w szpitalu ... wiec moze faktycznie lepiej pojsc wczesniej - a Ty dostalas jakies leki? - ta moja znajoma teraz chodzi jest w domu i wszystko jest ok - pod koniec wrzesnia ma rodzic.

co do kombinezonikow to faktycznie wygladaja dosc pozadnie - zobaczymy jak przyjda :)

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

11 lip 2007, 21:50

Kubusia juz mam teraz muszę pomyśleć nad innym imieniem
:ico_haha_02: Miałam na myśli siebie, teraz ja czekam na Kubusia i mam dla niego sporo różowych ciuszków, bo myślałam, że będzie dziewczynka :ico_haha_02:
zdjęcia mam takie i takie dostałam 2 płytki na jednej są zdjęcia a na drugim film z całego usg czyli i taki i taki poza tym do ręki dostałam 31 różnych fotek z tego usg :ico_oczko:
To fajnie masz, super pamiątka i tak dużo! Czyli u nas poprostu rozbój w biały dzień. Cena praktycznie taka sama a usługa w porównaniu do twojej marna
kilolek i doczekały szczęśliwie do końca ?
Jeszcze połowa przede mną, martwię się bardzo.
Nie martw się, obydwa dzieciaczki mają się dobrze. Jedna urodziła 3 tyg przed terminem, a druga miesiąc (ta której nie chciało się leżeć!!!!!) I wszystko było w jak najlepszym porzadku. Ale powiem Ci, że gdyby obie były rozsądne to by na pewno donosiły, choć tak naprawdę lekarze uznali je za donoszone dzieci. Ta druga, która urodziła 3 tyg wcześniej bardzo chciała już urodzić, bo ta pierwsza już urodziła (rodziły w tym samym miesiącu) i przez cały tydzień szorowała dywany i wieszała firanki żeby przyspieszyć. Skrajna głupota :ico_zly:
A jak tak sobie myślę to mam jeszcze jedną koleżankę, która miała rozwarcie. Tyle, że ona pod koniec miała założony... coś czego nazwy nie pamiętam... no jakoś ją tam zacisnęli :ico_wstydzioch: I spokojnie przy umiarkowanym wysiłku doczekała do końca. Ale ona była rozsądna, nie tak jak te dwa szałaputy. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lip 2007, 23:06

ika202 a ja widze "jajeczka" super że wiesz kto mieszka w brzuszku :-D
kurcze a miałam nadzieję ze sie pomylił :ico_haha_02:
To fajnie masz, super pamiątka i tak dużo! Czyli u nas poprostu rozbój w biały dzień. Cena praktycznie taka sama a usługa w porównaniu do twojej marna
no jestem zadowolona :-D
Ika, gratuluję synusia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dziękuję bardzo :ico_oczko:
Ika jako doswiadczona mamusia - napisz mi prosze (wiem, ze to indywidualna sprawa, ale...) jak dzidzius szybko przyrasta :-) tzn np po 3 ms ile cm mu przybedzie ???
o matko musiałabym zobaczyć w książeczce dzieci ale to już jutro bo teraz nie chce hałasu robić
kupiłam na allegro takie kombinezoniki: http://www.allegro.pl/ite...onik_z_usa.html
http://www.allegro.pl/ite...ziewczynki.html

marzenus
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

12 lip 2007, 09:48

Witam was,
Ika202 gratuluję synka :ico_brawa_01:
Agata27 ja też będę miała córkę więc nie jesteś sama :ico_haha_02:
Ika202 ile zapłaciłaś za to usg jeśli mogę wiedzieć, jestem ciekawa jaka jest u nas różnica w
Łodzi kosztuje genetyczne 130zł, 3d z filmami 200-250zł

anetkajur
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

12 lip 2007, 10:00

cześć dziewczynki a ja dzis pierwszy dzień na wolnym :) w końcu sie wyspałam. A teraz piore, gotuje normalnie energia mnie rozsadza :-)
Bylam wczoraj u lekarza niestety na usg 3D jestem umowinona dopiero na 31 lipca i to mam zadzwonic wczesniej czy nic sie nie zminilo :( ale ja juz bede wtedy w 27 tc nie sadzicie że to troche późno? a może ja jestem przewrażliwiona

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 lip 2007, 11:21

Dziewczyny dziękuję Wam za miłe słowa, wczoraj po wizycie u lekarza miałam taki mały dołek, a jak poczytałam wasze posty to humorek dziś mam lepszy. :-)

anetkajur super że masz wolne :ico_brawa_01: ciesz się tym błogim czasem .
A co do USG 3d to jak ja dzwoniłam to mi powiedzieli że najlepiej w 26 tygodniu ciąży, ale dziewczyny z forum robiły wcześniej, więc nie wiem, ja jadę 8 sierpnia i będzie to 25 tydzień.

pozdrawiam :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”