Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

16 lip 2007, 13:20

A ja obiadek zaraz lece do mojej babci :ico_haha_02: . Kombinezonek śliczny ale chyba trochę mały. ja chyba kupię na 68 bo maluszka i tak trzeba ciepło ubrac a jak się duży urodzi to będzie mu ciasno.
My jeszcze imienia nie wybraliśmy, cały czas mamy z tym problem. Z jednej strony chcemy zeby było orginalne ale z drugiej też nie za bardzo wyszukane. Mi się podoba Tymon ale mój mąż kategorycznie się nie zgodził więc szukamy dalej

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 lip 2007, 13:34

A ja bardzo chwale sobie pomoc mojej mamy, chociaż nie mieszkamy razem i ma do nas 15 km zawsze jak potrzebuje zostaje ze Zuzanką, jak poszłam do pracy to mała miała rok i babcia świetnie przejeła stery :ico_oczko: Teraz Zuza chodzi do przedszkola więc babcia ma wolne, ale jak urodzi się maleństwo znowu będzie gotowa do pomocy. Wcale się nie kłócimy, dogadujemy się na temat wychowywania i opieki nad dzieckiem, jestem jej wdzięczna za to bardzo.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

16 lip 2007, 14:24

U mnie to raczej teściowa stoi w takiej pozycji. Zaoferowała się, że jak w przyszłym roku pójdę do pracy ona weźmie roczny urlop zdrowotny i zostanie z Kubusiem. Myślę, że mimo jakiś różnic w poglądach nie zrobi nic ani nie powie wbrew mojej woli. Ale to się okaże jak się Kubuś urodzi. Za to moi rodzice chodzili w okół nas i marudzili, że chcą wnuka, a my nie chcemy, że już czas itp. Opowiadali jako będą na spacerki chodzić i zostawać z nim, a jak się okazało, że jestem w ciąży to nawet nie byli skłonni przestać przy mnie palić. Twierdzili, że to jakaś bzdura, że palenie dziecku zaszkodzi skoro ja nie palę tylko wdycham ich smrody. W rezultacie spędziłam 6 miesięcy ciąży w totalnej siekierze, no prawie - zamknęłam się na te pół roku w swoim pokoju i dostałam klaustrofobii!! Już byłam tak tym zdołowana, że wymogłam na mężu przeprowadzenie się do nowego mieszkania mimo, że prąd nie działał ( elektrownia odłączyła na jeden dzień i łaskawie włączyli po 1,5 miesiąca :ico_noniewiem: ) nie było gazu ani ciepłej wody. Teraz już tylko woda jest zimna, reszta działa. A jak sobie pomyślę, że nadal byśmy tam mieszkali czekając na to wszystko...

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

16 lip 2007, 14:28

no nie wiem jak z tymi rozmiarami, ale mi znajoma połozna doradziła by kombinezonik kupic na 62 (ale spiworek to chyba faktycznie nieco wiekszy kupic - bo starczy na dluzej - a nie ma w nim nozek, wiec nie ma problemu, ze bedzie cos tam wisialo :)

Ania taka mama to skarb dobrze miec ta swiadomosc, ze masz gdzie zostawic swoje dzieci jak trzeba wrocic do pracy.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

16 lip 2007, 14:29

Zrobiłam przegląd ciuszków (na razie tych zimowych) i okazało się, że troszkę ich mam, więc nie wiem czy jeszcze coś warto kupować. Popatrzcie i powiedzcie mi co o tym sądzicie:
mZ mniejszych Mam taki kombinezonik, ale niezbyt ciepły
Obrazek
I taka kurteczka:
Obrazek
A te są trochę większe, tak na 68
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I co wy na to?

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

16 lip 2007, 14:38

:)) mysle, ze w zupełnosci wystarczy dla Twojego synka :) ten niebiesciutki ostatni jest sliczniusi :)
ja w sumie mam 2 kombinezony takie w rozmiarze 0-3 ms jeden gruby puchowy a jeden z polaru - dokupie jeszcze spiwor do wozka (chyba, ze bedzie w komplecie z wozkiem) i taki do spania do łozeczka - bo to chyba wygodniejsze niz zakrywanie koldra ?? no i tez na tym koncze :) aa jeszcze planuje ze 2 sweterki takie grubsze- bo narazie mam tylko 1 pajaca polarowego i 1 dresik tez taki grubszy.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

16 lip 2007, 14:49

Mi też ten najbardziej się podoba, tylko martwię się czy nie są za duże. Na 2 pierwszych jest metka 0-3 m-ce, na tym z nogawkami 68 a na pozostałych nie ma, ale też mniej więcej 68-70.

Ja mam na razie dużo kaftaników, za to mało mam śpiochów, pajace chyba 3 i 1 sweterek. Jeszcze muszę sporo dokupić, ale poczekam. Jeszcze jedna koleżanka i obiecała, że troszkę ciuszków mi pożyczy więc poczekam i zobaczę co takiego będzie miała, żeby niepotrzebnie się nie dublowały.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2007, 15:16

kilolek, śliczne te zimóweczki :ico_brawa_01: Ten ost.podobny do tego mojego :ico_oczko: i w sumie mam też bardzo podobny ale różowy kombinezon ale go nie liczę później jak go wynóżę z szafy to pokaże i pochwale się jeszcze jaką kupiłam sukienkę dla mojej córci na święta nim się okazało że moja córcia ma siusiaka :-D
A propos, macie już imię?
Ja już chyba mówiłam że mój mąż wymyślił sobie Wojtusia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

16 lip 2007, 15:22

Jakoś mi umknęło :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

16 lip 2007, 15:43

Ika naprawde kupiłas juz sukienke dla corci jak jeszcze nie wiedziałas ?? ale musiałas byc pewna, ze bedzie dziewczynka... ja jak robilam zakupy jeszcze zanim nie znalam płci - to kupilam pare kaftanikow niebieskich i koszulke taka marynarska - ale sukienek sie nie odwazylam nawet ogladac a patrz teraz by sie przydały :-) jak to sie wszystko plecie...

Ide zamoczyc stopy w zimnej wodzie bo nie wyrabiam :/

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”