Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sie 2007, 08:26

agnieszka01.04, suuuper brzuszek!!! A wiesz,że ja o tym samym pomyślałam wczoraj- która z nas rozdwoi się pierwsza. Bo wiadomo termin terminem, a życie swoją drogą.... Ja to napewno nie będę pierwsza. Ale boję się,że Zuzi się może pospieszyć i nie przejmie się tym terminem cc. Chociaż na razie nic mi się podejrzanego nie dzieje, żadnych skurczy.
Normalnie byłam dziś w szoku- ważę się co tydzień (co prawda w soboty, ale w ostatnią nie miałam jak) i dziś pokazało 80 kg!!! Tydzień temu było 78 i ta waga się utrzymywała 3 tygodnie. Zresztą każdy nowy kg przybywał co 3 tyg, a tu 2 kg w tydzień! Zresztą czuję się bardzo ciężko i stopy mi puchną niemiłosiernie, też mam problem z butami...

[ Dodano: 2007-08-13, 08:42 ]
A oto ja:
Obrazek

[ Dodano: 2007-08-13, 08:43 ]
I z mężusiem:
Obrazek

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

13 sie 2007, 09:05

eSKa, ja nie miałam robionych tych badań.

Kocura Bura, super brzusio :ico_brawa_01: tak porównując to chyba wszystkie mamy podobne wielkości brzuszków, przynajmniej te dziewczyny które się pochwaliły :-D

wiecie co, chyba czas zrobić małe podsumowanie bo niedługo będziemy się rozdwajać :ico_szoking: myślałam że powinnyśmy się wymienić tel. co by później ogłosić szczęśliwą nowinę :ico_brawa_01:

ulamisiula

13 sie 2007, 10:22

Brzuszki świetne!!!
Wczoraj znajmi wyciagnęli nas do kina na "Na Fali".Może nie jest to arcyśmieszne ale obejrzec sie da.
Dziś wchodzac na gg zobaczyłam opis u znajomej że jest w szpitalu.Trochć sie denerwuje bo nie moge sie do niej dodzwonić i nie mam żadnych wiadomości.Jutro ma urodziny a termin porodu ma wyznaczony na 14 wrzesnia.Mam nadzieję że to nic poważnego.
Dzis miałam wkońcu wyskoczyć do szkoły rodzenia na gimnastyke , bo nie byłam już 2 tygodnie.Odpuściłam sobie bo przygotowywałam sie do egzaminu,ale za oknem właśnie rozpetała sie burza więc chyba nie dotre.

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!

13 sie 2007, 10:25

dziendoberek :-D
ja dopiero wstalam :-D i zaraz robie sobie sniadanko co by nie pasc z glodu :-D
dziewczyny no brzuszki macie rewelacyjne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

eve81 zgadzam sie z toba ze czas sie wymienic telefonami. proponowalabym najpierw zrobic przewidywana liste z datami naszych porodow co by kontakty zostawic tak aby jak jedna pojdzie rodzic to ta ktora ma powiadomic bedzie miala pozniejszy termin porodu :-D oczywiscie malenstwa i tak swoja droga wybiora sobie termin ale zawsze to latwiej bedzie i nie stracimy z zadna kontaktu :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sie 2007, 10:34

Witajcie,

Ja wczoraj juz nie zajrzalam bo zabralam sie za prasowanie i jednym okiem ogladalam "Czule slowka"... Mezu obrazony wypoczywal w naszej sypialni i mial mnie w d...e. No i pod koniec filmu, jak gl. bohaterka ma juz umrzec i zegnala sie ze swoimi dziecmi tak sie poryczalam, ze wszystkimi szlochami, spazmami, normalnie w glos... Juz nie pamietam kiedy tak plakalam. Mezu zaraz przybiegl do pokoju a siedze jak ta bida nad deska, z zelazkiem w rece, tusz mi splywal po polikach i naprawde uspokoic sie nie moglam.... No i tak sie pogodzilismy :ico_haha_01: A placz mnie tez miedzy innymi dlatego zlapal bo tak sobie pomyslalam jakie te dzieci sa biedne jak umiera matka, chocby najgorsza byla... Ojciec nigdy tego nie zastapi. A wiecie ze Zuzia nie jest biologicznym dzieckiem mojego meza wiec dol mnie zlapal ze jakby mi sie cos stalo to ten Palant dostanie opieke nad nia, rozdziela dziecko od tego wszystkiego co zna, no i od mojego meza i siostr czy braci... Ale mi wyobraznia pojechala ze juhu...... Dlatego musimy byc silne i zdrowe dla naszych dzieciaczkow moje kobietki :-)

Dzis juz zuzia w przedszkolu, pierwszy dzien po wakacjach na 5 godzin i szla taka radosna i kochana :-)

Kocura, slicznie wygladasz z brzuszkiem :ico_brawa_01:
Dominisia, a nie mozesz poprosic o tlumacza, tu ci wszedzie przysluguje bezplatnie, laski nie robia, ja akurat mam polska polozna ale np u lekarza juz mialam zeby nie bylo watpliwosci o co mi chodzi, i wiem ze do porodu wiekszosc kobiet bierze.....

Moj mezu niby gada ze nie chce byc przy porodzie, ale jak powiedzialam zeby spadal na drzewo i z przyjaciolka urodze to zaraz sie sprostowal i dodal ze nie zostawi mnie w takim momencie samej, przekorniak jeden :ico_oczko:

A ja pewnie ostatnia sie rozdwoje, bo mam termin na 30 wrzesnia i pewnie juz z nikim klikac nie bede miala bo Wy juz zajete dzidziami bedziecie :ico_placzek:
Agnieszka, miodzio brzusio masz, a bioderka takie same chudziutkie jak byly, super :ico_brawa_01:

U nas piekna pogoda, ale ja zabieram sie za porzadki troche.... Przed porodem che jeszcze zrobic porzadek z ubraniami, mamy cala garderobe ciuchow a chodzimy w 1\2 wiec trzeba przebrac, odlozyc, oddac, jakos to zorganizowac. W Ikei widzialam takie pojemniki plastikowe co sie pod lozkiem trzyma i takie chce kupic aby np posciel czy przescieradla nie zajmowala mi i tak malej ilosci polek....

Buziaczki slodkie :-)

[ Dodano: 2007-08-13, 10:37 ]
Jestem za zrobieniem listy, tylko kto ja zrobi :ico_noniewiem: Len ze mnie niezly :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sie 2007, 10:54

Fajny pomysł z listą! Ale mam dziś lenia- koszmar normalnie... Pranko chociaż zrobiłam, więc nie jest źle.
I czekam na kuriera, który mi łózeczko przywiezie! Bo liczę,że jak wysłali w piątek to dziś powinno być.

Awatar użytkownika
paulina1978

13 sie 2007, 10:58

he he leniuszki :-D
ok, to ja zrobie liste :-D podawajcie mi tylko terminy swoich porodow i zaraz bedziemy wiedziec ktora kiedy rodzi :-D

Awatar użytkownika
magda26

13 sie 2007, 10:58

Dziewczyny wszystkie brzuszki fantastyczne zagladam do waszego watku bo moja szwagierka rodzi 17 wrzesnia tzn ma termin i juz nie moge sie doczekac .......ja rodzilam 2 miesiace temu

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sie 2007, 11:02

Witaj Magda, sliczny ten Twoj chlopczyk :ico_haha_01:

Ja na liscie prosze termin 31 wrzesnia :ico_haha_01: (podajecie terminy z ostatniej miesiaczki?)

Awatar użytkownika
paulina1978

13 sie 2007, 11:05

mamo_zuzi tak z ostatniej miesiaczki, tylko skad ci sie wzial termin 31 wrzesnia jak wrzesien ma tylko 30 dni he he :-D :-D :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”