anetkajur
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

16 sie 2007, 11:05

To u mnie jeszcze nie widac ani nozki ani raczki ale cały brzuch tez skacze. Wczoraj w kościele zamisat słuchac kazania to ja patrzyłam jak mi brzuch faluje hihi. A z tym nie dawaniem spać to ja mam tak że zaczyna Julka szaleństwa okolo 23 a konczy kolo 2 w nocy i ja na ogół dopiero koło 2 zasypiam a pożniej rano nie moge wstać :)
No dzis robie pierwsze pranie Julci mianowicie piore kocyki i śpiworek do spania, a posciel to chyba wypiore na poczatku września. W przyszłym tygodniu chyba popiore ciuszki te co mam. Koleżanka poradziła mi żeby najpierw wyprac je w moim proszku bo "wybieleją" a pozniej drugi raz w proszku Julci no i chyba tak zrobię.
A teraz ide porelaksować sie na balkonik puki mam cień. Miłego dnia dziewczynki i brzuszki zaglądne do Was pózniej

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 sie 2007, 15:22

To prawda jak ika przestała aktywnie pisać to się smutno na naszym wątku listopadowym zrobiło :ico_placzek:

ika przesyłamy buziaki :-D daj znać jak się czujesz.

kilolek mi też malutka spać nie daje, normalnie jak w nocy wstanę siusiu to idę sie napić i ona też sie budzi i kopanie jest takie że spać nie idzie, a ja z boku na bok się przekładam i zasnąć nie umiem. Z samopoczuciem u mnie różnie, a raczej słaba jestem i też się pokładam w dzień i odpoczywam.

anetkajur ale fajowo masz ze juz pierzesz ubranka, ja ubranka trzymam w mojej szafie, bo komody albo szafki dla malutkiej jeszcze nie mam :ico_placzek: kiedy ja to wszystko zrobie. Anetka w jakim proszku dla dzieci będziesz prała. Dziś widziałam LOWELE dla dzieci do białego i do kolorów 1.8 kg kosztował 22 zł. i płyn do płukania też był, ale czy płyn też potrzeba :ico_noniewiem: O matko to moje drugie dziecko a ja nie wiem :ico_noniewiem:

Buziaczki :ico_ciezarowka:

anetkajur
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

16 sie 2007, 15:41

Ania 25 ja mam proszek do prania JELP 2 w 1 taki różowy i mam jeszcze mleczko do prania lovella. Dzis kocyki prałam w lovelli już wyschły nawet ;) wyprały sie bardzo ładnie. Poskładam je i schowam żeby sie nie kurzyło :) Mam nadzieję że nie za wczesnie to robię ale tak sobie myślę że kurcze ww wrzesniu i pazdzierniku pogdoa może być juz różna i tez nie chce zostawiać mężunia z tym wszystkima gdyby tak mała postanowiła przyjsc ze dwa tygodnie wcześniej

mambii82
Mistrz pióra
Mistrz pióra

16 sie 2007, 17:57

Cześć
Smutaskowo tu bez Iki. Mam nadzieje, że u niej wszystko dobrze !!!
Co do pranka to ja już prawie kończę zostały mi pojedyncze rzeczy do prania. Myślę, że na te pranko to nie za wcześnie. Później może nie być pogody i nie wyschnie tak szybko jak teraz.
Kilolek wiesz, że jak czuję się podobnie. Jest mi ciężko, nic się nie chce i na dodatek mam lekkiego dołka. Dziś robiłam drugie badanie na glukozę z większą dawką. Jutro będę miała wyniki. Ciągle sprawdzam czy dzidzia się rusza bo coś ostatnio nie za często zaszczyca mnie kopniakami. Jeszcze tak źle to się dawno nie czułam. Poza tym chyba wróciły mi bóle głowy, boli mnie od wczoraj dziś zdecydowałam się na 1 tabletkę apapu, który i tak nie pomógł.
3majcie kciuki za wyniki, oby wszystko było dobrze.
Pozdrowionka

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sie 2007, 17:59

jestem :-D u mnie tak w miarę zawsze wieczorem nasilają mi sie skurczę i mąż mówi ze jeszcze chwila i urodzę :ico_puknij: a ja mam nadzieję że nie chociaż on już za dużo kraka :ico_olaboga: chyba sie dziecka doczekać nie może :ico_noniewiem: a mnie dziś cały dzień muchy wkurzają :ico_zly: i w ogóle tak mi nudno brak mi tej nadmiernej aktywności ale za to dziś umyłam sobie podłogę :-D ale mi bez was dziewczyny nudno a dziś moja kumpela też poznana na TT ale już była u mnie parę razy jechała do szpitala a jest dopiero w 6 tyg. :ico_olaboga: co sie dzieję dziewczyny coraz ciężej przechodzimy ciąże :ico_placzek: I ty kilolek, też się trzymaj ja też nie sięgam do brzucha ale za to mój mąż mi go zawsze wycałuje :ico_oczko: odezwę się jeszcze wieczorkiem :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

16 sie 2007, 20:57

No dzisiaj wreszcie lekki przypływ formy (ale to jednak nie to co przedtem). Upiekłam 2 ciasta, bo jutro i pojutrze się gości spodziewam, zrobiłam 2 prania, byłam w banku i na mieście, powiesiłam obrazki i zdjęcia na ścianach (wreszcie, po prawie 2 miesiącach od przeprowadzki! :ico_wstydzioch: ) a teraz biorę się za prasowanie. Oczywiście w między czasie godzinna drzemka :-)
Ja też dzisiaj miałam iść na badania, co prawda sam mocz, ale nie powiodło się :ico_wstydzioch: Obudziłam się tuż przed budzikiem i ledwo przytomna poszłam na półśpiąco (jak w nocy) do kibelka :ico_noniewiem: i zapomniałam, że mam zrobić do pojemniczka :ico_wstydzioch: I oo! Dzisiaj chyba będę spała z pojemniczkiem w ręce to może nie zapomnę :ico_haha_02:

ewita76
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

16 sie 2007, 22:43

czesc dziewczyny wlasnie wrocilam z Polski :ico_placzek: ,Jezuniu jak bylo swietnie.Przywiozlam Marka wiec na nowo sie poznajemy (zartuje) poznal mnie i bardziej tate :ico_zly: ale coz .Musze za nim tylko wiecznie biegac wstawac w nocy 2 razy i bardzo czuje sie zmeczona ale z to spie z nim w dzien jak tylko moge.Bylam dzis u poloznej zbadala mi mocz wszystko ok,pobrala krew bolalo jak diabli i za miesiac mam ponowna wizyte. dziewczynki tez mierza wam brzuchy??tu to podstawa ciagle mi mierzy i zapisuje ale to chyba tylko dla sprawdzenia czy rosnie.Bylam na usg w Polsce i potwierdzil na 100% ze mam dziewczynke :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 sie 2007, 00:35

No właśnie, ja słyszałam, że się mierzy, ale żaden z lekarzy mi tego nie robił (ani żadna z położnych) może to u nas dopiero na sam koniec, nie wiem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

17 sie 2007, 09:43

no to ja pochwalę się swoim brzucholkiem tj 28t.c.
Obrazek

ostatnio Adaś tak się rozpychał, a ja nie wiedziałam dlaczego. ale teraz już wiem-miałam ostatnio kilka nerwowych sytuacji a moje maleństwo chcąc niechcąc też to przeżywało :ico_placzek: ale mam nadzieję, że już niedługo wszystko wróci do normy

[ Dodano: 2007-08-17, 09:47 ]
Ika202, na pewno jest ci ciężko, ale trzymaj się i myśl pozytywnie :-D

ewita76
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

17 sie 2007, 10:45

fajny brzusio bardzo podobny do mojego w ktorym mieszka corunia :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”