E tam niesubtelnie jak już pisałam waga z dziś to +8kg i dziękiSpytam tak niesubtelnie- ile przytyłaś??? Na prawdę świetnie wyglądasz!!
Musiałoby być robione usg przy każdej wizycie.obwo brzuszka i ten drugi wymiar dwuciemieniowy - jak sie to mierzy za kazda wizyta to wowczas mozna latwo okreslic czy dzidzius rosnie prawidlowo.
ja nie mam usg przy kazdej wizycie, bo nie ma takie potrzeby i nie musi byc ono robione za kazdym razem ja np. mialam robione na poczatku lipca (mialam sierowanie na NFZ na usg dodatkowe) i potem u swojego lekrza drugie mialam kolo polowy sierpnia i za kazdym razem mialam mierzone te obwody tojuz po tych 2 wizytach i 2 usg widac, ze dzidzus rosnie - a dodatkowo lekarz moze porownac mniej wiecej na ktory tydzien ciazy takie wymiary przypadaja - fakt nie ma reguly i kazde dziecko rozwija sie indywidualnie, ale jakies zakresy sa. Tak mi sie przynajmniej wydaje ...a z tego co wiem to Ika byla 2 razy na usg - jak okreslala plec dzidzusia (chyba prywatnie nie wiem ), wiec mozna by porownac z wynikami z tamtych wizyt - ale tak jak piszecie nie ma reguly z tym tyciem i wielkoscia brzucha - bo dzidzus roznie sie uklada...choc ja na poczatku tez tylko chudlam zamiast tyc i lekarz tez sie martwil a teraz mimo 14 kg nic mi nie powiedził i zadnej diety nie wprowadził....moze dlatego, ze nie mam zadnych objawow niepokojacych, no i wyniki w normie.Musiałoby być robione usg przy każdej wizycie
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość