Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 wrz 2007, 14:53

:-D powiem Ci, ze gdybym ja nie miala aktualnie tego remontu i nie musiala wydawac tyle kasy np. w castormie to pewnie tez bym non-stop na nim siedziala :) sporo jednak rzeczy dostalam, wiec musialam sobie odpuscic internetowe zakupki dla malenstwa - w sumie kupilam na allegro 2 kombinezoniki, spiwor do wozka, posciel -3 komplety, przescieradla i to chyba wszystko. Za to ostatnio nakupowalam tulipanow , narcyzow i innych cebulek :) zeby na wiosne bylo ladnie :) zaryzykowalam i kupilam tez 2 krzewy - balam sie , ze przyjda zmasakrowane, ale byly tak super zabezpieczone, ze przetrwaly w bdb stanie.
jaki termometr masz dla Kubusia ? ja musze jeszcze to kupic i zastanawiam sie czy kupic sol fizjologiczna do oczek, bo w szkole rodzenia mowili, ze wystarczy woda zwykla przegotowana...a sol to tylko w razie jakiegos lzawienia a nie tak nacodzien...no i rumianek tez moze byc.

[ Dodano: 2007-09-17, 14:55 ]
aa i jeszcze jedno kupowalyscie poduszke do karmienia(rogal) ?

mambii82
Mistrz pióra
Mistrz pióra

17 wrz 2007, 15:00

Hejka
Rano byłam na tt bo spać nie mogła, później pojechałam załatwiać sprawy. Teraz wchodzę a tu 2 stronki do czytania. Pięknie idzie nam to pisanko.
Evik śliczny brzuszek. Jak mój mąż zrobi mi zdjęcie to też się pochwale.
Skończyłam zakupy !!! Aż nie mogę się nadziwić, że już wszystko mam i zostało mi dopakować tylko walizkę, bo część już zapakowałam.

Agata ja kupiłam termometr w aptece taki z miękko końcówką i elektronicznym wyświetlaczem. Mierzy temp. w 15 sekund czy jakoś taka. Pani w aptece powiedziałam, że takie najczęściej kupują mamy dla dzidzi. Także zasugerowałam się jej zdaniem. Zobaczymy co z tego wyniknie :ico_szoking:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 wrz 2007, 15:01

Termometr mam elektroniczny z miękką końcówką, taki zwykły w sumie. I dzisiaj dostałam też taki w smoczku, ale na początku i tak będzie nieprzydatny, o maluszek się musi najpierw dobrze nauczyć ssać. Słyszałam z resztą, że te w smoczku nie są zbyt dokładne, bo dziecko musi ssać miarowo i niezbyt mocno, żeby wyszło dokładnie, a z tym ssaniem to tak różnie u dzieciaczków zwłaszcza jak ma gorączkę.
JA kupiłam sól fizjologiczną, ale nie z myślą o oczkach tylko nosku. Pediatra nam mówiła, że najlepiej jak jest zapchany nosek wpuścić kilka kropelek, a potem delikatnie odessać. Koniecznie gruszką z miękką końcówką. :-) Ja już wcześniej kupiłam z twardą i jak byliśmy w sobotę na zakupach to mi mąż wrzucił nową gruszkę do koszyka, bo tamta zła :ico_haha_02:

[ Dodano: 2007-09-17, 15:05 ]
aa i jeszcze jedno kupowalyscie poduszke do karmienia(rogal) ?
No właśnie nie! :ico_oczko: Koleżanka powiedziała mi, że mi pożyczy, więc było mi szkoda wydawać kasę ale teraz mam wątpliwości czy dotrzyma słowa. Miałam sobie nawet uszyć sama, bo widziałam w jakiejś gazecie dla mam "przepis" :ico_haha_02: ale chyba zbyt leniwa jestem :ico_wstydzioch:

Zapomniałam, ze miałam kupić jeszcze wazelinę, bo wyczytałam wczoraj, że termometr zanim się dziecku włoży w pupkę trzeba posmarować wazeliną. Myślicie, że to musi być jakaś specjalna wazelina czy zwykła? Nawet nie wiem czy wazelina ma rodzaje. Generalnie wazelina to mi się kojarzy.... :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2007, 15:22

No ładnie człowieka chwilkę nie ma a wy tu szalejecie :ico_nienie: ale przynajmniej miło poczytać :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 wrz 2007, 15:27

Tak ci się wydaje, że szalejemy. Ja tu kwitnę prawie cały dzień i strasznie mi sie dłuży czekanie aż mi ktoś odpisze :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-09-17, 15:29 ]
Idę smażyć rybkę na obiad, z fryteczkami :ico_obiadek: A jaka dobra by była z piwkiem, miam

mambii82
Mistrz pióra
Mistrz pióra

17 wrz 2007, 15:51

Wiecie co mój piesek zrobił.
Nie mogę się oprzeć i napiszę. Wczoraj gdy pojechaliśmy do sklepu to zapomnieliśmy zamknąć drzwi do naszej sypialni. Mój kochany piesek postanowił, że bez pozwolenia męża podzieli się z nim jego czekoladą, która leżała na szafeczce nocnej. Po powrocie z zakupów oczywiście wszystko zobaczyliśmy a mój piesek udawał, że to nie on. Mąż się obraził na Kamę i nie rzucaliśmy jej zabawek aż do wieczorka. Wieczorkiem piesek wrócił do łask.
żeby było śmieszniej to dziś jak się z nią bawiliśmy i poprosiliśmy, żeby przyniosła kaczuszkę do zabawy ona poleciała w stronę małego pokoju ale długo jej nie było, poszliśmy zobaczyć co robi, bo czasami nachodzi ją np. na skakanie po naszym łóżku i zakopywanie różnych rzeczy pod naszymi poduszkami, okazało się, że spod poduszek wykopała sobie kawałek czekoladki, którą wczoraj zwinęła. Leżąc na środku łóżka delektowała się nią na całego. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2007, 15:53

kilolek, a wiesz że ja też kupiłam rybkę i chciałam ją usmażyć na obiad ale Dawid gdzieś sobie pojechał chyba do jakiegoś marketu a dzieci już jadły i stwierdziłam że może na kolację sobie rybcię usmażę :ico_oczko:

marzenus
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 wrz 2007, 16:35

Witam was, wy jak zwykle tyle piszecie ze ja się czyta to trochę czasu minie, evik śliczny brzuch, ja też utyłam 13 kg i myślę że to w sam raz. Dzisiaj miałam ostatni egzamin zaległy przez to że wcześniej leżałam w szpitalu ale się cieszę bo już nie muszę o to martwić tylko w październiku ruszyć dalej dopóki ciąża mi pozwoli, myślę że to początku listopada to pochodzę na zajęcia. Ja was podziwiam ja dopiero zaczynam wszystko szykować dla córuni a wy już wszystko zapięte na ostatni guzik, może dlatego za to się nie brałam bo to nie jest pierwsze dziecko i tak tego nie przeżywam jak wy, teraz miałam na głowie Adriana szkołę ale wszystko jest ok, więc mogę zabrać się za szykowanie rzeczy.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 wrz 2007, 16:58

Wiecie co?! Właśnie dostałam od znajomej fotelik samochodowy. Taki do 13 kg, bo ponoć jej wnusio już wyrósł, a ma 4 miesiące! :ico_szoking: W każdym razie już mam taki fotelik ale głupio mi było odmówić. Tyle, że tamten jest bardziej zniszczony, a ten taki ładniutki, w ciapki. Szkoda, że oba muszę zwrócić jak Kubuś wyrośnie, bo tak bym mogła którejś z Was podarować.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2007, 17:03

kilolek, no to fajnie masz :ico_oczko: ja mam wózeczek z fotelikiem :ico_brawa_01: niebiesko-granatowym :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”