Hej
Evik cieszę się, że już Wasz synek ma imię, tzn imiona, są śliczne.
Moje zapalenie piersi minęło ale Julka mi się rozregulowała i piersi też. 2dni temu dostała krostek pryszczyków na buzi i zaczęłam panikować bo myślałam , że to skaza białkowa

byłam u pediatry okazało się, że może to być uczulenie na lovelle i płyn do płukania tkanin, także muszę kupić jelp bo jest nie uczulający i poprać wszystkie rzeczy małej. Zaczęłam od wczoraj

. Mała dostała maść do smarowania buźki i wapno.
Ika a jak jest u Ciebie z kosmetykami nivea???używasz ich dla synka ?? ja musiałam zrezygnować z żelu do kąpieli nivea sensitive bo wysuszał skórę córci, kupiłam olilatum i jest wszystko ok, nie używam także kremu nivea bo też nie podpasował, zastanawiam się nad kupnem kremu olilatum, bo te kosmetyki zawierają parafinę i wszyscy lekarze je polecają.
Jeśli chodzi o laktator to używam go dość często, bo najpierw karmię Julkę piersią, później jeśli już nie chce cyca a jest nadal głodna to podaję jej mieszankę, no i niestety resztę mleka, którego nie zjadła odsysam bo nie ściąganie mleka po każdym karmieniu może powodować zapalenie piersi a to nic przyjemnego. Także stosuję się do rad uzyskanych w poradni laktacyjnej. Mleko, które odciągam odstawiam do lodówki i w pierwszej kolejności przy następnym karmieniu je podaje.
Evik jeśli mogę Ci polecić mleko to spróbuj Enfamil premium 1, moja córcia zajada się tym mlekiem, nie śmierdzi jej z buźki jak po bebiko (też próbowałam i nie polecam, strasznie śmierdzące mleko no i nie smakowała Julce). Enfamil można kupić tylko w aptekach, jest fajne bo sposób przyrządzenia jest łatwy i rozpuszczasz je w gotowanej wodzie schłodzonej do temperatury pokojowej a to powiem Ci ułatwia sprawę bo jeśli Twój synek nie będzie wybrzydzał i nie będzie chciał ciepłego mleka to możesz te mleko od razu podać do jedzenia.
Ja też muszę wrócić do szkoły, w styczniu mam sesję itp. dlatego cieszę się, że Julka ciągnie z butli tak jak z cyca ale na pierwszym miejscu u niej jej jest cyc. Poza tym mój mąż, który rwie się do pomocy przy każdej czynności jest rozpromieniony jak proszę go o nakarmienie małej butlą. No i przy okazji wprawia się przed moim powrotem do szkoły, a ja wiem, że Julka nie chodzi głodna.

i mój mąz sobie doskonale poradzi jak ich zostawię samych.