Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

27 lis 2007, 13:44

:ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: dla wsyztskich :)
Moj Macius juz chrapie padl :) ciekawe ile pospi :) a ja troche ogarnelam domek i teraz pije kawke i mam labe :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
a w lazience pranko sie robi ale ze lubie wywieszac i je robic to nie narzekam hehehe
a jesli chodzi o pogode to u nas czarno :( pada ale deszcz :(

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

27 lis 2007, 14:00

A my dziś nie pójdziemy raczej na dwór, chyba tylko po Mikołaja do przedszkola. Pogoda taka, że strach dziecko wlec ze sobą

Aga26 9 lat to rzeczywiście kawałek czasu. Gratuluję i życzę jeszcze wielu lat w miłości.
My w tym roku obchodziliśmy okrągłą 10-tą rocznicę bycia ze sobą, ale dopiero 6-tą małżeństwa.

Awatar użytkownika
karolina24

27 lis 2007, 15:23

ja pije kawke z taka jedna swoja kozielanka a Wy??? Maciejko jeszcze spi pranko sierobi zaraz bedzie trzeba wywiesic tylk ogdzie to wyschnie jak taka pogoda :(
kozielanki ze studiow dzis przyjezdzaja dawno sie niewidzialysmy jest co poplotkowac :)

[ Dodano: 2007-11-27, 14:31 ]
a mam pytanko do Was moze napiszcie co dajecie swoim malucho jesc??? chodzi o wsyztsko bo ja tak prawde mowiac to neiwiem co mu dawac do jedzenia bo powinnam dawac 3 razy niabial je rano i wieczorem kaszke a jak sie obudzil to daje mu albo deserek ale przeciez nim sie nie naje (bo jak idzie spac to dostaje zupke) albo ostatnio daje mu jogurt naturalny z pomidorkiem albo biszkoptem ktorego nei znosi ale ile mozna to jesc :( i niewiem co dawac macie jakis pomysl dla mnie ??? wiem ze ostatnio pisalyscie o deserkach ale mi chodzi o wsyztsko co im dajecie

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

27 lis 2007, 15:32

No Misiek śpi od 30min,ale był juz tak zmęczony ze nie mógł zasnąć!
A ja teraz ze swoją kumpelką pijemy kawusie,hi,hi :-D Około 15 przyjedzie mężulek z Maksem z przedszkola,obiadek i wsio!
Aga,prosze ładny wynik :ico_brawa_01: My też tyle mamy,ale bajer,a po slubie tyle co urmajo,ale sie złozyło :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

27 lis 2007, 15:59

nooa ja juz wróciłam ze spacerku przy okazji załatwiłam co trza i zakupki zrobione, mela opatulona spała smacznie zakonserwowana dobrze i w foli ,akurat nam sie udało bo nie padało ,ale co chwila albo grad albo deszcze ze śniegiem, no i dmucha ostro..

karolka sie nie dziwie ,ze nie lub tego naturalnego jogurtu bo on kwaśny jest no i jeszcze pomidorek za dnia bleee daj mu jakis normalny jogurt słodki , moja mela np. dzis wciągneła puding baaaaaaaaaaaaaardzo smakował jej , w rzeczy samej one rózne rzeczy je ma bardzo szerokie munu, a dziś na objadek zjadła zupke barszczyk biały taki łagodnu mniammmm, a my wciagamy pierogi z kapusta i grzybkami i sosikiem mniammm

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2007, 16:20

my właśnie wróciłysmy ze spacerku normalne omało nas nie zasypało tak wali sniegiem ze szok oczywiscie Jula była opatulona na maksa spała sobie smaczniutko i pewnie by tak jeszcze komara dusiła dalej ale bałam sie ze moze jednak jej zimno i ucieklismy po godzince do domciu

Awatar użytkownika
karolina24

27 lis 2007, 16:25

Beti ale on lubi ten jogurcik tylko ze ja chche mu zmienic

Awatar użytkownika
nana

27 lis 2007, 16:33

A prubowałaś bakusie?Mój Micho bardzo je lubi! :ico_oczko: Michu spał aż 40min :ico_sorki:

[ Dodano: 2007-11-27, 15:45 ]
Dziewczyny coś wam pokarzę;

Objaśnienie-CIASTO DLA WIEWIóREK :509:
Obrazek
SMACZNEGO!!!

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 lis 2007, 16:48

Karolina no właśnie ja też mam z tym problem.

Rano Emi dostaje kaszkę ryżową (różne smaki oprócz bananowej). Później jest zupka z kawałkiem mięska i wszystkimi warzywami jakie mam pod ręką. Później zazwyczaj był deserek no i kaszka na kolację.

Dzisiaj spróbowałam jej dać ziemniak z mięskiem. zrobiłam duszonego kurczaczka w elikatnym sosiku i jej dałam ale niestety... Emi zaczęło naciągać tak że zjadła może ze dwie łyżki :ico_noniewiem:
Jutro spróbuję jej dać co innego. Zauważyłam że moje dziecię nie lubi mięsa bo ugotowałam jej dzisiaj zupkę tylko na wrzywkach i zjadła całe 200 ml :ico_szoking: a jak jest zupa na mięsie to zreguły nią pluje.

Nie wiem może jej rybkę spróbuje ugotować...
A na jutro zrobię jej chyba ziemniaczka w sosie koperkowym.

Ostatnio zaczęlam jej podawać świeże owoce. Emi wkońcu przekonała się do banana a przed wczoraj podałam jej pierwszy raz pomarańczę.

Martwi mnie tylko to że ona tego mięsa nie chce :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-11-27, 15:49 ]
nana, dziękuję bo ja to jestem Wiewiórka czystej krwi :-D

Awatar użytkownika
urmajo

27 lis 2007, 17:02

Dziewczyny ja mam wielki problem z jedzeniem Majeczki. Ona gotowanych normalnych warzyw nie ruszy, ni chu chu, Jest uczulona na ziemniaki :ico_placzek: Dziś próbowałam podać jej risotto z indykiem i marchewką z Hippa to normalnie nią trzęsło i miała odruch wymiotny. I co ja mam zrobić????? Nie wchodzą praktycznie w grę żadne słoikowe zupki, bo we wszystkich są ziemniaki ( oprócz risotta i jeszcze jednego dania z gerbera), ale za to tam jest koncentrat pomidorowy, a pomidory są silnym alergenem i boję jej się podać, skoro nawet ziemniak nie przeszedł. :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
W związku z tym na dzień dzisiejszy moje dziecko je tylko marchewkę ze słoika ( Hipp) z indykiem. Strasznie się martwię, że z niej taki niejadek, bo tą marchewkę też jej wciskam. Może macie jakieś rady ? Przecież nie mogę karmić jej w nieskończoność.

[ Dodano: 27-11-2007, 16:03 ]
nana a ciasto dla wiewiórek rewelacja.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”