Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

28 sty 2008, 23:41

Kicia no w Norwegii jest problem z innym mleczkiem niz Nan, oprocz tego moge wybrac Hipp albo cos co sie nazywa Smofolk, tak wiec lipa, szkoda ze nie ma Bebiko albo Bebilonu... Dzis popoludniu znowu byl placz i kupki nie ma, tak mi biedaczka szkoda, no ale musze go meczyc ta 2 bo przeciez wiecznie na jedynce byc nie mozemy... Mam nadzieje ze przetrwamy. No i soczek dawalam, dzis nawet pil dwa razy plus herbatka, olej rzepakowy do mleka i juz sama nie wiem co moge wiecej... Bo czopkow glicerynowych nie ma niestety...Ostatnio pomogl nam soczek ze sliwek wiec chyba musze jutro sie do sklepu wybrac. Trzymam kciukaski za powrot Kacperka do zdrowka. Na pewno wszystko bedzie dobrze!!

No i witam Anie jakos do tej pory zapominalam to uczynic. Wybaczysz, prawda??

Eve zgadza sie, mam pasemka. Nie bylo mojej fryzjerki i pojechalam zrobic sobie wloski do Krakowa. Nigdy wiecej! Jak uslyszalam cene to myslalam ze z krzesla spadne. A powiedz mi kochana, oczywiscie w UK bedziesz miec dostep do internetu?? No i wogole gdzie zamieszkacie, w jakim miescie?? Bo nie wiem czy nie przegapilam tej informacji (w Liverpoolu czy sie mi zdaje??). No i jak dlugo potrwa rehabilitacja Szymonka?? Duzy juz z niego chlopak wiec pewno z czasem polubi te cwiczonka. Ile on juz wazy?? A i bylabym zapomniala, masz takie zdjecie w sklepie Early Days, fajne ubranka, ja mam kilka, pizamki i taki komplecik bluzka plus spodnie, bardzo je lubie!

No i z tego co zauwazylam bylo cos o pobieraniu organow, chyba burzliwy temat co nie?? Wiec moze nie bede wnikac bardziej... Ja szanuje decyzje kazdego... Sama nie wiem jaka bylaby moja, no i moze tyle wystarczy...

Kocura to ja tez bym chciala kawaleczek, chociaz dzis sama robilam torta malinowego dla znajomego co ma dokladnie dzis urodziny :-D Wyszedl nawet calkiem calkiem. No i oczywiscie zloz Kocurowi Buremu :-D wszystkiego naj naj!!

Justynko a wy dalej z M. na odleglosc?? Bylas u niego w Wiedniu?? No i co z tajemniczym pierscionkiem?? :-D Nie wiem czy cos pisalas na ten temat bo nie nadrobilam jeszcze czytania... :ico_wstydzioch:

No i uciekam!
Buziaki, do juterka

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

29 sty 2008, 09:15

no ja się raniutko już witam :-D

DOMINISIA wiesz ja tak zakładam2 tygodnie i go chyba odstawię, bo to przegięcie z tym gryzieniem :ico_nienie: a zdjęcia Darusia na 199 stronie chyba są, w końcu uaktualniłam avatarek :ico_noniewiem: :-) jeżeli chodzi o mleko następne, to ja podawałam Julci jak najwięcej jabłuszka i wiem ,że dzieci na mleku modyfikowanym trzeba przepajać :ico_noniewiem: trzymam kciuki za Jasia, żeby szybko wyrzucił to co mu w brzuszku zalega :-) ja też dziś lekarki spytam czy mam już Bebilon 2 podać :ico_noniewiem: a z tymi strojami to faktycznie jaja :ico_szoking: ale zobacz jacy są ludzie :ico_nienie: plotka plotkę goni :ico_nienie:

KOCURKA jeszcze zalapię się na torcik do rannej kawki? :ico_brawa_01: i oczywiście sto lat dla mężusia :-D

ANITUś i my Cię witamy :ico_prezent: do specjalisty to ewentualnie po sugestii pediatry chodzę, chyba że mnie coś niepokoi :ico_noniewiem:

KICIA biedny ten twój synuś :ico_pocieszyciel: i Daruś ma to samo, wciąż kaszle iwczoraj znów dostał katar :ico_chory:

EVE cieszę się , że rehabilitacje z oporami ale się udała :ico_brawa_01: a co do wyjazdu, to najważniejsze chyba, że masz rodzeństwo, a reszta na pewno się ułoży :-D

my idziemy na sczepieni, ale tak jak pisałam nie wiem czy go zaszczepią czy dostanie jakieś leki znów, a później Julci umówiłam wizytę u dentysty,to trzymajcie kciuki :-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

29 sty 2008, 09:53

Dominisia, mam nadzieje ze bedzie dostep do internetu w domku, a jak nie to zostaje biblioteka :ico_oczko: bedziemy mieszkac z moim rodzenstwem w Liverpoolu.
Szymon ma skierowanie na 20 ćwiczen ale jesli bedziemy wyjezdzac w maju to jakies 7 zajec musi przepasc, no ale w kwietniu mamy wizyte u neurologa wiec zobaczymy co on powie. Szymon wazy ok 7,5kg
a te ubranka z early days sa po porstu świetne i jakie tanie w UK, normalnie bylam w szoku :ico_szoking:

agnieszka01.04, ja tez bede musiala Szymona odstawic od piersi w godzinach 6-15
bo moze pozniej jak wroce z pracy dam mu cyca, oczywiscie jak jeszcze cos tam bedzie w nim :ico_oczko:

dzisiaj jade do chirurga dzieciecego skontrolowac siurka Szymona
bo ja juz sie normalnie boje
on ma tam za skorka takie cos biale i do tego nie idzie sie dostac
pediatra mowila ze to tam zbieraja sie nieczystosci
a jak ostatnio bylam u znajomej to widzialam siurka jej rocznego synka i on tez takie cos mial :ico_szoking: i ona mi powiedziala ze myslala ze to normalne , wiec ja juz zgupiaałam :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-01-29, 11:46 ]
kurka wodna, co sie z wami dzieje???
co chwile wchodze a tu nie ma co czytac :ico_olaboga: :ico_nienie:
piszcie laseczki jak dzionek mija :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

29 sty 2008, 12:57

Dominisia, Kobietko HiPP to tez rewelacyjne mleczko ja je chciałam podawać ale tu gdzie mieszkam jakoś trudno o nie.... A chciałam dawać ten HiPP z prebiotykami. Eh Dominisia siedem światów z tym pierścionkiem :) Nie wiem czy czytałaś ale jak bylismy zapisywać marcelkę do chrztu to księdzu powiedzieliśmy mu ze planujemy ślub w tym roku tak żeby nie burzył ze nic nie myslimy o tym no i ksiądz zabrał sobie ode mnie telefon i powiedział ze bedzie do mnie dzwonił w sprawie naszego ślubu :ico_szoking: . Więc M suię chyba przeją bo chce jeszcze w tym roku faktycznie bym go poślubiła :)

Kicia I jak synuś??

eve81, Biedny ten Szymonek może go nic nie bolało ale z cała pewnością było mieprzyjemnie.

My tez się wybieramy dzis na szczepienie tylko ze trochę pada a ja juz dziś byłam na specerju i jakoś nie za d dobrze sie czuje wiec nie wiem czy tam dzis trafimy a jak nie to dopiero jutro. Rano Mała tak jakby pokasływała ale przeszło i Nosek miała taki zaschnięty jakby katarek ale wyczysciłam sola i jest ok... teraz juz od 30 minut śpi w kombinezonie na łóżku tak ją wyjełam z wózka i tak została.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

29 sty 2008, 13:48

Hej,jestem.Piszę z Kacperkiem na kolanach bo mi nie pozwala inaczej :-D
Kacperek raczej bez zmian narazie,może trochę chrypka mniejsza,dopiero trzecia dawka antybiotyku.Na szczęście chce jeść i nawet nie jest taki marudny.Ja nie wiem czemu on ma tak często gardełko chore,może antybiotyk wypędzi te bakterie na dobre,daje mu też laktoral żeby nie było rewelacji jak ostatnio z biegunką.

Dominisia a próbowałaś włożyć termometr do tyłeczka,może to pomoże :ico_noniewiem:
Eve Kacperek jeszcze sam nie siedzi :ico_nienie: ,ale trzyma się sztywno i chce już się podnosić, za to o wiele bardziej lubi stać na nóżkach,ale staram sie go nie stawiać,tylko że on się tak pręży :ico_olaboga:
Eve napisz po wizycie co lekarz powiedział.
Ciekawa jestem jak tam Mama Zuzi i Eski wczoraj nie było :ico_noniewiem:

My idziemy teraz zjeść ziemniaczki ze szpinakiem i deserek a potem jeszcze napiszemy :-D

[ Dodano: 2008-01-29, 12:54 ]
Zapomniałam wam napisać,Kacperek powiedział wczoraj baba,tak wyraźnie że byłam w szoku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: no i babcia oczywiście uradowana jak nie wiem,szykuje już prezent,hihi.Stawiam torcik za to :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

29 sty 2008, 14:30

Kicia10, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Kacperka za pierwsze słówko :)
Ja słysze tylko ciagle NIE i NiE hehehe. Życzymy z Marcelinka zdrówka!!

My już zjadłysmy zupkę Marchewkową z ryżem a na deserek dostanie utarte jabłuszko bo wczoraj i przed wczoraj były Jabłka z jagodami i niestety został mi tylko słoiczek tego samego wiec nie bede jej fszerować tym samym przez kolejne 2. Ciekawe czy takie utarte posmakuje tak jak ze słoiczka... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

29 sty 2008, 14:38

Mam pytanko do Mam które karmią piersią czy dają już inne jedzonko Maleństwom. Jak czytam o tych różnościach jakie podajecie Waszym Szkrabom to aż mnie ściska z zazdrości. Tak bym chciała już karmić innymi rzeczami. Daję Maleństwu tylko starte jabłuszko i rzuca się na nie jak oszalały :-D :-D :-D
Pewnie inne rzeczy też będą Mu smakować :ico_haha_01: bo to taki Mały głodomór :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-01-29, 13:38 ]
Gratulacje dla Kacperka który wczoraj powiedział baba :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

29 sty 2008, 14:51

ania0709, ja karmie tylko piersią... lekarka powiedziała mi że jeśli karmi się piersią to słoiczki wprowadza się dopiwero po 6miesiącu ale ja to olałam i Daję Marcelinie wszystkie jakie sa po 4 miesiącu ale daję tylko po połowie słoiczka w południe pół zupki lub obiadku a koło 17 pół deserku więc przez dwa dni jemy to samo a potem zmiana i cos innego.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

29 sty 2008, 15:10

Ania jeśli karmisz piersią to lekarze zalecają dawać inne jedzonko od 5 miesiąca,ale jak widać Justyna daje Marcelinie i brzuszek jej nie boli :-D
Kacperek nie chciał jeść ziemniaków ze szpinakiem ale za to dynie z ziemniakami jadł aż miło było popatrzeć :-D No i teraz zasnoł a przed jedzonkiem tez spał,niech śpi to wyzdrowieje :-D
Justyna ja daje jedzonko tak jak ty po pól słoiczka :-D i w tych samych godzinach :-D no i jeszcze taką samą łyżeczką,hehe :ico_haha_01:
U nas dziś ksiądz chodzi po kolędzie.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

29 sty 2008, 15:32

oj dziewczynki niedobrze z nami :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Darusiowi coś niedobrego się dzieje w lewym płucku, lekarka powiedziała, że brzydko
tam słychać , na razie dostał antybiotyk i proszę Boga, żeby mu się poprawiło, bo jak nie to powiedziała, że szpital go czeka :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: ale co tam wierzę, że będzie dobrze, ba musi być, także trzymajcie kciuki za zdrówko małego :ico_sorki: ale wiecie,on wcale nie wygląda na chorego śmieje się, gada i wolgóle tak dobrze wygląda :ico_szoking: a waży 8925g i 68 długi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Julcia dziś u dentysty tylko na przeglądzie a za tydzień mamy wizytę i wtedy robaki wygoni :-D

EVE kurcze Darek nie ma nic takiego na siusiaku, po twoim poście dobrze go obejrzałam :ico_oczko: ale życzę powodzonka, daj znać po powrocie co tam :ico_sorki:

KICIA mój Daruś też właśnie cały czas ma coś z tym gardełkiem, a jaki antybiotyk dostał? :ico_noniewiem: a no i bierzemy kawałek tortu i oczywiście :ico_brawa_01: za pierwsze słówko :ico_brawa_01:

JUSTYNKA Daruś też cały czas NIE krzyczy :ico_oczko:

ANIU ja to dziś dostałam ochrzan od lekarki, bo powiedzialam, że dałam Darkowi jabłuszko z marchewką, już nic nie wspominałam o zupkach i innych deserkach, ale mam ją gdzieś, ona mówi, że jeśli mi pozwoli to wtedy dopiero mogę dać, Julci kiedyś dawałam tak jak teraz Darkowi i zdrowa jak nie wiem, a Darkowi tak wszystko smakuje i nic mu nie jest, dziś kupkę narobił, że mi oczy wyszły :ico_szoking: także w tym wypadku jej nie posłuchm tylko zrobię po swojemu, Darek na samej piersi to non stop by wrzeszczał i by jej nie wypuszczał z ust :ico_olaboga:

DOMINISIA i jak Jasiu? :ico_noniewiem: [/quote]

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”