Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

19 lut 2008, 23:31

Emilka właśnie próbuje zasnąć ale coś jej to kiepsko idzie :ico_noniewiem: Dałam jej już Panadol bo zębole jej dają w kość.

Faktycznie dzisiaj jakiś dziwny dzień był :ico_noniewiem:

Karolina trzymam kciuki za Maciejkę. A co do RTG to jażeli faktycznie mu rzęzi na pleckach to ja bym zrobiła. Ale antybiotyk tak czy inaczej napewno zadziała więc głowa do góry. I nie zamartwiaj się przy Maćku bo nasze dzieci są już naprawdę kumate i widzą że coś jest nie tak. Ja wiem że serce pęka jak dzieciaczek jest chory ale niestety nie pierwszy i nie ostatni raz
Becia mam nadzieję że się jakoś trzymasz. Pamiętaj że jesteśmy z Tobą
Właśnie ciekawe co u urmajo

[ Dodano: 2008-02-19, 23:01 ]
Dobra dziewczynki ja zmykam (i tak piszę sama ze sobą hihi)
Emilka już śpi i mój mąż też więc idę do nich dołączyć :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

20 lut 2008, 00:07

witajcie

nocka ok 2 pobudki [size=200]mela[/size] miała niewysoka gorączke, ale spała do rana do 8,za to ja nie mogłam usnąć do 4 :ico_olaboga:

dziecie moje dzis wogole takie jakies dziwne było osowiałe bojące ,słaniała sie na nogach to pewnie ta goraczka ja osłabiła :ico_placzek: ,no ale zadnych objawów nie widac ani kataru ani kaszlu jedynie ciągle jezyczek wywala ,ale wiem juz ,ze to zęby,w dzien mi tez gorączkowa ,zjadła objadek o 13 ,potem moja siostra podała jej PANADOL i poszła spac o 14 i spała cały czas dopoki nie wróciłam do 17.30 pospała jeszcze by sobie ,ale czas był do domu isc i musiałam ja pomału budzic.............wogóle ten dzien był straszny :ico_placzek: ale pogoda dopisała było słonecznie i nawet ciepełko,dzieciaki moje strasznie to przezyli i teraz zreszta nadal przezywaja , bo mieli stycznosc pierwszy raz z kimś bliskim i było strasznie :ico_placzek: dalej mam takiego doła ,ze niemiałam ochoty tu wchodzic i pisac ,ale mysle se :ico_noniewiem: nie bede taka ,moze cos ulzy jak popisze,ale zgroza nic nie lepiej tylko jeszcze gorzej na dodatek mój pan mnie wkurzył :ico_zly: na koniec dniA ,ze ojzuuuuuuuuu :ico_zly:
no i mój starszy syn znowu wrócił wczoraj ze szkoły chory z gorączka z bólem glowy ,katarem i kaszlem -na dodatek go mdliło,dzis jakos to przetrzymał , do lekarza nie było jak i kiedy pojśc ,wiec jutro rano lecimy :ico_olaboga: bo to mi ie cos wydaje ,ze moze byc zapalenie płuc :ico_olaboga: :ico_placzek:

szlak mnie trafia co sie dzieje teraz ,wszystkie dzieciaczki moich znajomych takie chore i nasze wątkowe tez podupadają, jak nie zęby to znowu jakies cholerstwo :ico_zly:
[size=200]karolka[/size] nie trac głowy ,niepoddawaj sie dawaj mu duzo picia niech pije ile sie da (zeby nie było odwodnienia-bo to najwazniejsze),bo oslabnie tak ,ze długo do swojej kondycji nie wróci!!! jesli jesc nie chce nie dawaj na siłe ,albo w małych porcyjkach niech nawet ociupke cos zje z 5 łyzeczek kaszki ,zawsze to na żołądku cos zostanie ,jeśli jeden dzien nie bedzie jadł nic mu sie nie stanie ,ale picie to podstawa i bardzo duzooooooooooo

[size=200]urmajo[/size] jak twoja biedroneczka?

Asiula
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

20 lut 2008, 00:45

Hej dziewczyny mi zaczoł sie rozbiegany tydz....u nas ok na szczęście odpukach moj mis maly nie choruje.. Karolinko bedzie oki zobaczysz a co do wozka jesli chodzi o cene to mi to bylo obojętne przede wszystkim musi sie podobać i byc dla nas wygodny mam jescze 2 spacerówkę ale na wieksze dziecko z Quinny http://www.allegro.pl/item309701815_wyp ... zedaz.html dostałam od znajomych nowiutki ale bede nim jeździć później najważniejsze zeby nam sie nasze wózeczki podobały a ten twój jest niezly... a musze sie pochwalic zamowilam sobie dzis nowe patrzalki tzn okulary a co do fryzury to kurcze na tych fotkach nie widac i padly pod czapka bo taaaak jest stawiam kazdy w inna strone stoi hehe nawet irokez mi wyszedł hihihi >>>>> buziaki dla waszych dzieciątek kurcze te pieprzone chorupsa moja mama jest tak bardzo chora mowic nie moze banki dzis jej stawiala pielęgniarka taka kolezanka aaa i jeszcze bedzie miala operacje nog w marcu i tak sie martwie wiec dola mam ta pogoda mnie dobija lece spac zmeczona juz jestem caluje was kolorowych snów>>

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

20 lut 2008, 08:23

Cześć dziewczyny,ja dziś pierwsza :-D :ico_brawa_01:
Nocka taaaka se,mały obudził się o 2 i bawmy się do 3,jedyne co że niemarudził! Chłopaki juz pojechali,a ja korzystam,że Michaś jeszcze śpi i weszłam do was.1Dziś mnie niebędzie jadę do mojej mamy i przyjaciółki poplotkować troszkę. Potem wskoczę na miasto,bo musze wejść do lumka po dresowe spodnie dla Maksia. Oni w przedszkolu na podłodze maja wykładzinę dywanową i on czasami ma spodnie na 1,5 tygodnia i później dziury takie na kolanach,że szok.Tak własnie wczoraj mąż mi przyniusł jego spodnie,a przecież nie będę mu kupował w normalnym sklepie bo to się mija z celem...

KAROLINA-przepraszam,ze cię nastraszyłam czy nieweim jak to odebrałaś, ale ja pisałam w dobrej wierze,bo juz z doświadczenia wiem jak to się ma do całości! A zrobisz co będziesz uważała za słuszne :-) Ja niepowiedziałam,ze Macius moze mieć zap.płuc-mogą to być również oskrzela,ale nie mi jest osądzać od tego jest lekarz. Tylko wydaje mi się ,że skoro zbadał Maciusia i te swiszczenie w pleckach mu się niepodoba to sam powinien pomyśleć żeby dac skierowanie i tak dla samej ciekawości wysłac was na zdjęcie!!!Mam nadzieję,że się nieobraziłaś :-) ja tak z dobroci serduszka chcę tylko podpowiedzieć! Ucałuj od ciociuli Maciusia.

Aga26, miejmy nadzieję,ż ejuż niedługo wyjdą Emi zębole i juz wszystko będzie oki :ico_brawa_01:

beatris75, wiesz wcale się niedziwię że niemogłaś zasnąć,ale juz po...Jejku co tam znów z Amelką coś ją łapie :ico_olaboga: a moze to od ząbków? Trzymam kciuki żeby wszystko było oki i za synka też-ponoć w powietrzu znów krążą jakieś zmutowane wirusy :ico_placzek: I głowa do góry Becia wszystko się jakoś ułoży!!!

Asiula, brawa za nowe bzyki,ładniusie :ico_brawa_01: a co do fryzurki mam to samo jak założe czapkę i szlak mnie trafia,bo ładnie sobie ułoze a później klap... :ico_haha_01:

Oki ja idę się szykować po mału,Michaś zaczyna sie wiertolić więc zaraz jak sie obudzi to na nocniczek :-D życzę wam miłego ,spokojnego dnia,będę wieczorkiem-całuski dla was i dzieciaszków.
A postawię wam pyszną kawusie :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:

PS. dzięki, że wam sie podobały tort jestem ciekaw tylko ceny tej baby,hi,hi aaa i rozmiarów?

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lut 2008, 12:24

Witajcie u nas nocka oki
a ja dzis ide do pracy kiedys wam pisałam o tym sklepie chemicznym noi wczoraj do mnie kobieta dzwoniła zebym przyszła na rozmowe noi poszłam i dalej juz wiecie jak sie potoczyło
dzis ida na 15 do 20 ech nie ukrywam ze mi jest cięzko na sercu tak mi zal zostawic Jule :ico_placzek: :ico_placzek: ale nie mam wyjscia niestety nie mozemy sobie pozwolic na to zeby sam m pracował bo nie damy rady
mam do was pytanie jak wyglada wasze menu a raszej dzieciaczkow bo musze ustalic julci pod moja nieobecność

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

20 lut 2008, 17:48

witajcie

[size=200] melcia[/size] zasneła wiec kozystam ,odpoczywam pijąc kawke :ico_kawa: nocka ok 2 pobudki,ale ja nie mogłam do 4chciało mi sie spac ,ale bałam sie zasnac,ze mi sie cos przysni albo cuuu :ico_noniewiem: tego sie właśnie boje po takim czymś

u [size=200]meli [/size]dzis lepiej ,niegorączkowała ,ale za to jezykiem wciaz rusza,a jak dzus zrobiła kupe w chwili zrobienia było juz czuc łoo dżizassssssssssss :ico_olaboga: mało sie niewylało :ico_olaboga: no to zębicha

aaaaaaaa zapomiałam napisac wczoraj ,ze se kupiłam buty :-D takie tam wiosennne cichobiegi :-)

a dzis byłam w cukierni i kolezanka mi powiedziała co i jak z tymi fototortami: u nas takie są ceny np. krem czy bita śmietana bez róznicy jednakowa cena za kg.25zł + foto góra do 15zł bo róznie biorą od 10 do 15zł . ja mysle wziasc taki ze 3 kg. i bedzie jeszcze miejsce na napis -oczywiście bedzie smietanowy :ico_brawa_01: u nas idzie zawsze jak świerze bułeczki , taki wystarczy bo jeszcze dobiore innego ciasta i ciasteczek -takze na tort 100 styknie :-) ...a co do fotki to nie musi byc normalne zdjecie moze byc z komputerka wydrukowane(bo przewaznie takie przynosza)najlepiej kolorowe -no jakby inaczej :-)

a myślałyście juz nad jakąs dekoracją wnetrza imprezki?

[size=200]gozdzik[/size] ja, az takiego menu to nie mam w rozpisie co mam to daje ,albo jak mam czas cosik nieraz upitrasze,ale objadek jest co dnia (obowiązkowo)

[ Dodano: 2008-02-20, 16:53 ]
[size=200]asiula [/size]foteczki super :ico_brawa_01: z blondi na wampa no no :ico_noniewiem: :ico_brawa_01: patrzałki tez jak sie marzy :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

20 lut 2008, 18:43

witajcie kochane.

Dzięki za zainteresowanie. Moja biedroneczka w porządku. Nie wysypało go aż tak mocno, ale kilka krostek oczywiście rozdrapał i teraz zanim sie zagoją to pewnie troszkę minie. Te nierozdrapane powoli znikają. Ciekawe czy Majkę wysypie? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Asiula fajne fotki. Widzę, że fryzurkę to zmieniłaś o 180 stopni ( mam na myśli kolor ).

karolcia kuruj Maciusia. Na pewno będzie dobrze.

Gozdzik znam ból rozstania z dzieckiem, ale pewnie szybko sie przyzwyczaisz do nowej sytuacji. A co do menu to wiadomo moja mała ma ograniczone możliwości co do jedzenia, ale po kolei rano po przebudzeniu wypija 120 ml mleka, potem zjada dużą miskę sinlaca z kleikiem ryżowym, ok 12-13 zjada obiadek, ok 15:30 deserek tzn owocki, a ok 18 zjada znów michę sinlaca z kleikiem ryżowym, a przed snem pije mleczko ok 140 ml.

Becia trzymaj sie jakoś. Niedługo pogodzisz się z sytuacją, daj sobie i dzieciom troszke czasu a na pewno będzie dobrze.

Więcej nie pamiętam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Asiula
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

20 lut 2008, 19:55

Beti patrzalki dopiero bedą za tydz musze czekac na szkła jescze>>>
Widzialam torta ze byla zabka postac zabki z labkami taka stojąca figurka hehe super tak mi sie podoba 120zl z marcepanowej polewy i moze stac i bedzie zimny w srodku i sie nie stopki chyba sie skusze musze pomyslec,,,,,,

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

20 lut 2008, 20:03

[size=200]urmajo[/size] , a no to super [size=200] majeczke [/size]pewnie wysypie lada dzien

[size=200]asiula[/size] ahaaaaaaaaa ,ale te co masz to tez fajowskie ,a jakie oczka niebieskie co robiłaś korekta była ? :-) czy takie odbicie światełka? w co raczej wątpie

a [size=200]mela[/size] wstał znowu z gorączką achh te zębiska :ico_placzek: nie da se posmarowac :ico_olaboga: i ciagle tym jezorem miesza ,troszke zjadła , dałam jej paracetamol w czopku

heh... ale zajawka :ico_brawa_01: dostałam tytuł :-D

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

20 lut 2008, 20:15

kurde u nas chyba lepiej byli dzis u mnie moi rodizce i moja mam widziala Macia w poniedzialek widziala dzisiaj i powiedziala ze widzi poprawe ale sam tez zauwazylam ze Macio dzis pobawil sie i nie byl taki osowialy niechce wogole jesc troche pije dajcie spokoj koszmar nie zycze nikomu chorob dzieci straszne
Nana dzieki za troske ale sie troche tym zdenerwowalam w szczegolnosci ze slyszalam ze zap. pluc to bardzo ciezka choroba tfu tfu juz wiecej nie mowi i narazie nie ide na zadne zdjecia rtg czy co tam modle sie zeby bylo ok :)
mielgo wieczorku nasz macio wlasnie spi ja jem obiadek bo dopiero mam czas moze wpadne jutro pa
a co do tortu to ja kto zdejcie jest obsdzone na gorze na torcie czy jak?
:ico_sorki: ze nie odpisuje na posty ale niemam glowy :(

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”