Dora1 pisze:Tylko róznica wieku jest troszke dla mnie za duza .Moja Kasieńka to pomału robi sie panienka-same wiecie inne sprawy ,koleżanki ,już tak nie chce bawic sie z Bartoszem.Jak przychodza do niej koleżanki to sie zamykają w pokoju ,a Bartosz w krzyk ,staram sie wtedy jak moge ,że by i ona miała tez troszke tej swojej prywatnosci,ale nie jest łatwo ,bo mój mały smyk strasznie upodobał sobie koleżanki mojej córki Więc wydaje mi sie ,że różnica 3-4 lat pomiedzy rodzeństwem jest w porządku.
no ja wlasnie tak sobie planowalam ale Dawidek "wyskoczyl"wczesniej,Olus mial rok jak zaszlam w ciaze,z czego teraz jestem niewyobrazalnie szczesliwa
na dodatek drugi synek wiec chlopcy maja swoj wspolny swiat kazda chwile spedzaja razem a jak Olo jest w przedszkolu to maly teskni i wyglada czy wraca no i jak Dawidek ucina sobie popoludniowa drzemke to Olus mowi ze mu sie nudzi
zyc bez siebie nie moga
pomimo ze sie kloca o zabawki to i tak wiez miedzy nimi jest niesamowicie silna
no i absurdalnie jest mi lzej niz jak byl jeszcze sam Olus bo pamietam ze musialam z nim wiecej czasu spedzac,bawic sie itp a odkad Dawid zaczal raczkowac (a zaczal bardzo szybko bo w wieku 5,5 m-ca
)to zauwazylam ze ciagle siedzieli razem,nie bylo tak ze musialam go zabawiac bo robil to starszy braciszek i chyba bardziej malemu sie to podobalo bo wpatrzony byl w niego jak w obrazek i wszedzie za nim podazal
i do tej pory tak jest ze wszedzie sa razem i ladnie sie bawia
Takze jestem wdzieczna losowi tak samo sie wszystko ulozylo
matikasia pisze: i musze sie zapisać na zabieg na kamienie do szpitaka i dziś przyjełam już pierwszą szczepionkę na żółtaczkę
mhhh chyba nie jestem w temacie jakie kamienie
A jesli chodzi o gazetki to niestety nie mam bardzo mozliwosci bo tu w Irlandii same po ang narazie Dawid zafascynowany jest ksiazkami i ma swoja ulubiona z "lesnymi bajkami' i pierwsze co to szuka szczura z brzydkim ogonem
Agnes pisze:to będzie nasze trzecie dzieciątko
Paulina82 pisze:to by była moja trzecia już ciąża
oj dziewczyny przykro mi nic dziwnego ze macie obawy
Paulina82 pisze:w poniedziałek zostaje sama na tydzień bo wyjeżdża na szkolenie
no wlasnie nasz "osobny"tydzien konczy sie na szczescie maz wraca w niedziele z Polski byl tydzien i juz mam dosc tych smetnych wieczorow brrrr okropne w dzien jeszcze mozna sie jakos zajac ale wieczorem jak dzieci pojda spac to lapie dola
Glowa do gory Paulinko zleci wam szybko tak jak nam i zaraz znowu bedziecie razem
Paulina82 pisze:może po prostu nie jestem gotowa....?
byc moze ale nie ma nic w tym zlego zreszta z tego co sie orientuje Oliwka ci troszke choruje wiec nie dziwie sie ze chcialabys jak najwiecej czasu poswiecic wlasnie jej