U nas mówienie idzie ciężko zarówno u Cezara jak i Borysa :) Cezar zaczął mówić ale narazie jakoś niewyraźnie
Na mleko mówi mleto, na auto sodem. I tak większość słów sobie skraca. Borysek mówi wciąż ta-ta ale raczej nie w znaczeniu tata tylko tak sobie chodzi i gada ta-ta-ta-ta, do tego jak jest głody mówi niam a na mamę mówi ma.Jak chce mu się pić to idzie do szafki z herbatką i wyciąga puszkę. Poza tym włazi na wszystkie krzesła, ostanio jak weszłam do pokoju to stał na biurku, a ja tylko poszłam siusiu :)
mamcia_kochanaTrzymam kciuki za egzaminy, pójdzie wszytsko si na pewno!!!
Co do ogródka to rzeczywiście superowo, że jest, bo tam gdzie mieszkałam z rodzicami to działka była cała zabudowana a tutaj drzew jest sporo np. 3 wielkie orzechowce, morela, śliwy, jabłonki wiśnia i czereśnia i grusza :) ogólnie to jakieś 600m2 tak więc mam co robić, tym bardziej, że jest to na mojej głowie, tak więc koszę, przycinam i wyrywam chwasty :) Chcę dzieciom zrobić mini-plac zabaw, ale zapewne jeszcze trochę to zajmie, bo niestety mąż musi mi w tym pomóc.Czasem na prawdę jest ciężko wszystko ogarnąć. Mąż wyjeżdża do pracy rano o 7 a wraca ok 19 albo i później. Staram się nie dołować i cierpliwie małymi kroczkami wszytsko porządkować i robić. Nie ma stresa jeśli w domu czeka na mnie sterta prasowania czy czegoś innego do zrobienia, muszę podzielić mój czas na wszytskie obowiązki a w okresie ogrodowym mam go troszkę mniej :) Marzy mi się altanka ( już nawet znalazłam i niestety sporo kosztuje:( ), niestety mój mąż nie podziela moich marzeń i wcale mu się nie dziwię on nie ma czasu na ogród, do tego w wekkendy ma szkołę czasem od 8 do 20, tak więc dal mnie każdy nadchodzący weekend jak tak sam jak piątek czy poniedziałek. Ale nie ma co narzekać trzeba podnieść głowę i iść dalej do przodu i z uśmiechem przywitać nowy dzień
.
mamcia co do tego domu to rzeczywiście chamsko z wami postąpili. Nie mieliście żadnej wpłaty, rezerwacji czy czegokolwiek?Z drugiej strony może tak miało być, pewnie znajdziesz jakiś fajnieszy domek i będzie Ci się bardziej podobał, zwróć uwagę czy w okolicy są szkoły przedszkola itd. bo jak kredyt bierzecie to będzie wasz domek na dłużej a mała szybko rośnie :)
lulu Oferta super ale rzeczywiście warto porozmawiać na temat tych delgacji i w jakim stopniu miałabyś być dyspozycyjna, a poza tym chyba im dłużej nie pracujesz to potem chyba ciężej znaleźć pracę. Na pewno musisz na spokojnie wszystko przemyśleć i wziąć wszytskie za i przeciw. No i dużo zdrówka dla Filipka, mój też miał ostatnio zapelnie oskrzeli i też antybiotyczek pamiętaj tylko żeby mu podawać Dicoflor.
anilewe77, super wyjazd i gratulacje za prawko .Witaj w gronie kierowców :)
małgorzatka jakbyś zaczęła rodzić na egazminie to może by ci odrazu zaliczylli
Tak czy inaczej trzymam kciuki! Wiadomo co będzie? A jakie imię wybrałaś?
Oki dziewczyny lęce dalej zamować się domkiem, czekają podłogi do zrobienia na mokro i stera prasowania i jeszcze jeden żywopłot, do tego jutro z mężem mamy piwnicę porządkować i większość rzeczy z niej powywalać. Właśnie się dowiedziałąm, że rodzice mi nie wezmą Cezara i trochę się wkurzam, bo nie wiem jak sobie z mężem poradzimy. A muszę być w piwnicy i nadzorować bo mój mąż lubi chomikować i ma za duży sentyment do straych rupieci, pewnie każda z was to zna :
zostawię bo może się przyda a ja na to
ja już wiem , że się nie przyda!!!
A i się cieszę bo właśnie dostarczyli mi książkę Nigella Lato w kuchni i Nie kłam kochanie, teraz muszę wygospodarować czas na czytanko !!! Buziaczki i miłego dnia. Wpadę wieczorem, chyba, że się zarobię i padnę przed 22.[/i]