Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

23 maja 2008, 23:29

My też cycuś dalej, ale dzisiaj Gabriel też dostał troszkę jabłuszka-widać, że się rozsmakował w nowym jedzonku... ale nie zamierzam rozszerzać tej diety o żadne kaszki, ani kleiki... teraz do lipca oprócz cycusia dostanie raz dziennie odrobinę deserku-może dzięki temu chętniej później będzie sięgał po kolejne rodzaje pożywienia-a może sobie to tak tylko tłumaczę :ico_oczko: bo podobnie jak Pinko obiecywałam sobie, żadnych udziwnień do pół roku-tylko cycuś, a teraz radochę mi sprawia patrzenie jak Kuba karmi Gabiego łyżeczką i cali są w jabłuszku i jest przy tym dużo śmiechu...

Doszło dzisiaj nosidło-pierwsza próba skończyła się płaczem, ale spodobało mu się w końcu... Chusta Pinko jest super, bardzo mi się podoba, bardzo chętnie bym taką posiadła :ico_oczko: niestety jak dla mnie jest jednak nieco za droga :ico_noniewiem: a szkoda... w ogóle jak patrzę na te wszystkie cacuszka na allegro, jakieś skoczki, super ekstra karuzelki, maty edukacyjne po 300zł :ico_szoking: i mnóstwo zabawek edukacyjnych to sobie myślę, że to niesprawiedliwe, że rozwój dziecka, jego komfort i zdrowie są tak bardzo zależne od zasobności portfela rodziców-oczywiście najważniejsze aby dziecko się czuło kochane, jednak ja czuję pewien niedosyt z tego wszystkiego...

idę w końcu spać... Kuba pojechał robić tatuaż, na biurku leżą do wybrania ciuszki dla Gabiego, ale poczekam z tym na Kubę...

sabi_k77
Maniak forumowy
Maniak forumowy

24 maja 2008, 00:18

Hej kobietki:)
wpadłam was poczytać i skrobnąć kilka słów.Siedzimy u moich rodziców,piszę z laptopa mojej siostry,która dziś o 2 w nocy wylatuje do Tunezji,takiej to dobrze :-) Czekam właśnie na Maćka,bo razem z moim tatą odwozili ją na lotnisko.Pogoda nieciekawa u nas,chociaż dziś pierwszy raz od kilku dni wyszło słoneczko na jakieś pół godzinki i było bardzo przyjemnie,mam nadzieję,że będzie już coraz lepiej...
Majeczka bardzo dziękuje za życzenia :-)
:ico_prezent: :ico_buziaczki_big: a to od nas dla Uleńki,Norbercika i Dawidka i wszystkich wcześniejszych jubilatów :-)
Dobrej nocki :-)
A jeśli chodzi o jedzonko,to Maja jadła już jabłuszko,a dzisiaj daliśmy jej marchewkę z jabłkiem i nie było żadnego problemu,jadła ze smakiem.Nie potrafi jeszcze ładnie jeść z łyżeczki tylko tak śmiesznie zasysa :-)
No i dzisiaj pierwszy raz tak naprawdę śmiała się na głos,świetne to było :-)

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 08:46

witamy razem z ranka.
Dzisiaj noc była super tylko wstał o szóstej bo go budzik taty obudził i męczył się godzinę żeby kolejną godzinkę się drzemnąć.

Justyna ja też jestem zirytowana tymi cenami ale producenci takich rzeczy mają chyba najlepszy zysk.

dobra lecę bo coś czuję :ico_oczko:

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 maja 2008, 09:57

I mi się udało zajrzeć do Was rano :-)
Norbert już harcuje.. bawi się z tatkiem. Nockę oczywiście przespał i o 6 zjadł mleczko. Potem jeszcze 2,5 godzinki snu było. Zaraz lecę robić śniadanie bo teściowa już wstała. My to wogóle śpiochy wszyscy.. lubimy długo pospać.
A wczoraj na 22.30 poszliśmy do kina z Rafała siostrą - byliśmy na "Sierocińcu" taki raczej lajtowy horrorek o treści podobnej do wielu innych horrorów. Wróciliśmy o 1 w nocy a Norbercik jak usnął po kąpieli tak słodko spał dalej jak wróciliśmy aż do rana.

Lecę robić śniadanie :ico_haha_01:

See u soon :ico_oczko:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

24 maja 2008, 10:43

I ja się witam, my niestety mieliśmy ciężką noc. Ula dała mi strasznie popalić, całą noc przy cycu spędziła, a jak jej cycuś wypadał z buzi, to podnosiła krzyk. Rano z moich piersi nic już nie leciało, a ja jestem okropnie niewyspana :-( Byłam rano wściekła na moje dziecko i musiałam od niej odejść na chwilkę. Jarek się nią zajął, a ja mogłam się wykąpać i napić kawki. Czy to możliwe, żeby tak na nią działało inne miejsce? Ostatnio, jak byliśmy w Poznaniu było podobnie.
Złość już dawno mi przeszła i teraz nasza dzidzia zasnęła mi na rękach.... rozczula mnie. Tak łatwo potrafi mnie zmanipulować... hehehe
ale nie zamierzam rozszerzać tej diety o żadne kaszki, ani kleiki... teraz do lipca oprócz cycusia dostanie raz dziennie odrobinę deserku
Ja mam dokładnie taki sam zamiar, na początek jabłuszko i inne deserki. Cała reszta w okolicach lipca.
rozwój dziecka, jego komfort i zdrowie są tak bardzo zależne od zasobności portfela rodziców
Niestety i choć wiesz, że nie zabawki są najważniejsze, to boli, że nie możesz sobie pozwolić na zakup czegoś fajnego dla swojego maluszka. My od sierpnia będziemy na jednej pensji i nie wiem jak sobie damy radę :ico_noniewiem: A chusta, choć droga, jest naprawdę świetna, odżałowałam na nią kasę, ale wiem, że Ula ją bardzo lubi.

sabi_k77, śliczne zdjęcie Majeczki w podpisie, słodko wygląda owinięta tym kocykiem.

U nas w Poznaniu dziś jest śliczne słonko, więc może pogoda się poprawia.

mariola
Jestem mózgiem tego forum!

24 maja 2008, 11:19

Julka juz lepiej sie czuje a Mela marudzi o 12 damy jej marchewke i cyca to pewnie zasnie na 3 godzinki a ja posprzatanm internet dalej sie wylancza wiec juz 4 raz pisze i co chce wyslac to mi sie wylancza narazie uciekam pa

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 11:44

u nas pogoda jeszcze nie zaciekawa ale i tak zaraz się wybieramy na spacerek przed obiadkiem, ubieramy się grubiej i idziemy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

24 maja 2008, 11:53

Czesc
Ja tylko na moment maz pojechal z cora do Bielska wiec biore sie za porzadki,jakos najlepiej mi sie sprzata kiedy jestem sama
Jesli chodzi o dania to ja Mirkowi podaje Bebiko 1 z kaszka,Bebiko 2gr,na noc kaszke mleczno-ryzowa i raz na dzien jakis deserek...Jutro dostanie rosołek.

Wklejam wam fotki z naszego ostatniego grilla i takie w domku robione:

Miruś z Tatą
[img][img]http://images31.fotosik.pl/262/c9cfd453632925a7.jpg[/img][/img]

Miruś z Julcią
[img][img]http://images31.fotosik.pl/262/f130ed9c46bedbae.jpg[/img][/img]

Miruś z kolegą Olkiem
[img][img]http://images30.fotosik.pl/218/1b2a67e253c50362.jpg[/img][/img]

Miruś na grillu
[img][img]http://images32.fotosik.pl/262/2bcef61740de5f18.jpg[/img][/img]

Mój Marcin przy grillu
[img][img]http://images29.fotosik.pl/218/2b7bea859a3d7557.jpg[/img][/img]

Julia
[img][img]http://images28.fotosik.pl/218/f155485d11911090.jpg[/img][/img]

Julia z kolegą Szymonem
[img][img]http://images25.fotosik.pl/217/1641bd2ca5f3fd36.jpg[/img][/img]

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 12:47

Jola super zdjęcia :ico_brawa_01: a na tym z tata to wygląda jakby właśnie mu z pięci przyłożył i tata zadowolony że go syn bije :ico_oczko:
Wyszliśmy na dwór ale nas desz przegonił, ta pogoda :ico_zly:

mariola

24 maja 2008, 13:38

Obrazek
Obrazek
ObrazekŁysinka Amelki

[ Dodano: 2008-05-24, 13:46 ]
i normalne znowu zdjec nie ma

[ Dodano: 2008-05-24, 13:52 ]
Obrazek[/img]