fasolka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

01 cze 2008, 14:16

Witam dziewczynki :) Magdzinka odzwyczajanie małej od piersi idzie mi jak... krew z nosa...(jest różnie jak i u Ciebie) i znów mi słabo je... tzn makaron , kotlet mielony, jajko, danio, i rosół, czasem banana, kawałek jabłuszka i to wszystko w kółko... a i naleśniki... Dziś kupiłam mleko Nestle junior waniliowe, może z kubeczka będzie chciała... albo z płatkami kukurydzianymi, które uwielbia... Bo kaszek znów nie chce. Mówi: tata, mama, tam, kto to, co to, mniami (jedzenie), miaaa (kotek),aaa - na spanko, babcia(potrafi bardzo wyraźnie), papa.. nie ma, a resztę mówi z całym przekonaniem i gestami ale po swojemu hihi też jej się buzia nie zamyka. Na ułamanym ząbku z tyłu zrobiła się jej próchnica, ale lapisujemy od ułamania więc może ochroni choć troszkę...Pozdrawiamy cieplutko i Wszystkiego Najlepszego Maluszki z okazji Dnia dziecka.Buziaki :)

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 cze 2008, 11:24

moniś - super zdjęcia :ico_brawa_01: ale sie Martynia zmieniła, teraz to wykapana mama :ico_haha_02: no i Ty kwitnaco wyglądasz - w tym różu jak nastolatka :-)

A ja postanowiłam na lato zmienić image i fryzurę zupełnie odmieniłam sobie. Jak dziś zjadę do domku to sie obfotografuję i Wam pochwalę :ico_oczko:

fasolka Ty i magdzinka z tym karmeiniem piersią powalacie mnie na kolana. w sensie pozytywnym oczywiście :-) choc sytuacji w sumie zazdrościc trudno, bo teraz coraz gorzej bedzie odzwyczajac dziewczynki od samego nawyku a nie mleczka :-) wiedzą już co u mamy dobre :-D

magdzinka a Ty koniecznie dawaj znać jak tylko będziesz w pobliżu. Musimy sie przy najbliższej okazji spotkać. Nasze małe diabołki na pewno się ze sobą dogadają, choc albo to moze sie uszkodzeniami ciała albo otoczenia skończyć jak je znam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

05 cze 2008, 17:05

dziewczyny ja jestem w szoku - Joasia spała dzisisj do 8.30 :ico_szoking: normalnie pierwszy raz w życiu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i wczoraj też super bo do 8.00. Oby tak już zostało :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
A to wszystko dzięki temu że miała tylko 1 drzemkę w ciągu dnia. Ostatnio pada nam już o 11 ale nic dziwnego jak ktoś wstaje o świcie i nic nie dało się z tym zrobić , żeby przesunąć drzemkę czy coś - mała po prostu zasypiała i koniec, tak samo jak po południu i przez to szła spać wieczorem ok 23. No i od 2 dni nie zapada na tą popołudniową drzemkę dzięki temu jest śpiąca już o 20 i o 21 już śpi :ico_brawa_01: no i jakoś przy okazji śpi też dłużej rano :ico_brawa_01: wczoraj to byłam w takim szoku, że wstałam o 6.30 i wypucowałam łazienkę, nastawiłam pranie, poskładałam suche, zrobiłam porządek w lekarstwach, a dziś 1,5 godz. czytałam sobie książkę :ico_brawa_01:
Zobaczymy jak będzie dzisiaj :ico_sorki:

A za tydzień w środę jedziemy na wakacje nad morze :ico_brawa_01: i to pod namiot do Jastarni :ico_brawa_01: już się nie mogę doczekać, chociaż jeszcze na 100% nie wiem co z tym urlopem bo nagle spadła na mnie wiadomość o rozmowie kwalifikacyjnej w poniedziałek - jeju trzymajcie za mnie kciuki, może uda mi się zmienić pracę :ico_sorki: - narazie nic więcej nie piszę, żeby nie zapeszyć ale kciuki trzymajcie :ico_oczko:

Moni zdjęcia super, rzeczywiście jak nastolatka wyglądasz :ico_brawa_01:

a tu Joasia:

[ Dodano: 2008-06-05, 17:12 ]
http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... c&start=80

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 cze 2008, 21:57

Hehe natolatka :) nie długo jak to sie mówi 30-tka an karku będzie - no za 2 lata ale bedzie.

Magdzinka u nas ze spaniem Martynie się pomajgało... Wstaje tak jak wstawała ok 6 rano, raczej przed niz po.. Czasami ok 9-10 sama zasypia, poprostu kladzie sie i idzie spać. Pózniej ok 14-15 próbujemy ja połozyć, ale nie ma mowy... dopiero az sama padnie, a to bardzo czesto jest godzina 18... masakra... Wiem ze do rana nie dospi wiec ja po chwili budzę, pozniej idzie spac ok 20-21. Jezeli faktycznie pod wieczór nie zasnie to juz 19-20 spi. ehhh

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2008, 08:12

no to magdzinka gratuluje rozmowy i trzymam moco kciuki za powodzenie :ico_brawa_01: U mnie w pracy takie sie rzeczy personalne wyprawiają, ze szkdoa gadać...eh...moja szefowa ma kontrakt do końca czerwca i tak na prawdę wtedy dopiero sie wszystko wyjaśni - czy awansuję, czy mnie szefowa podkupi do siebie czy zmienię pracę na inną...na razie nie myśle o tym, bo zwariować można... :ico_noniewiem: ale najważniejsze magdzinka żeby Ci się powiodło w co mocno wierze, bo jesteś zdolną, inteligentną dziewczyną :ico_brawa_01:

a co do spania- no to to jedno chociaż Jaga majak w zegarku. Spi raz dziennie, tak przez 1,5 godziny od 12.oo, wieczorem zasypia punkt 19.oo czasami pół godziny później, ale absolutnie nie ma mowy żeby dłużej ją przeciągnąć i wstaje o 6.30 - precyzyjnie, co dzien tak samo.. :-) wieczorem wiec mam spokojnie czas na nadrobiebie domowych i małżenskich obowiązków :-D

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

10 cze 2008, 18:52

dziś w nocy wyjeżdżamy do jastarnii :ico_brawa_01: teraz nie wiem jak się nazywam bo jak zwykle przed urlopem jestem niezbędna w pracy - mam nadzieję, że już niedługo - na szczęście od jutra trochę luzu a jak wrócę to się załamię
PA :ico_papa: :ico_papa: :ico_papa:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 cze 2008, 09:49

magdzinka no to udanego urlopu życzę :ico_brawa_01: Odpocznij za wszystkie zcasy, chociaż przy naszych diabołkach małych ten odpoczynek różnie wygląda :-D

A z mojego dziecka wyrasta mały terrorysta :ico_noniewiem: Nie wiem po kim ma tak silny charakter i upór (wcale ale to wcale nie po mnie :-D ), ale jest ostatnio nie do opanowania. Jej "chcę" przybiera formy od tupania nogami, skonczywszy na rzucaniu się na środku drogi na ziemię :ico_noniewiem: Dobre, ze nie ryczy przy tym chociaż...ćwiczy mi cierpliwość maksymalnie :ico_oczko: Póki co daję radę konsekwencją i od kilku dni widze poprawę, ale czasami brak mi sił na zachowanie spokoju...ehhhh.
Mam jeszcze pytanie - czy wasze pociehy w te upały tez tak mało jedzą? Bo Jaga w ciągu dnia nie chce prawie nic, czasami na owoc się skus jakiś, za to dopiero od 17-18 zaczyna jeść...

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 cze 2008, 10:50

CZyli Jaga moze sobie z naszą Marti reke podać. U nas to samo, próba siły... ale na razie ja mam jeszcze wiecej do powiedzenia hehe
Jezeli chodzi o jedzenie to trudno mi powiedziec, ale z tego co moja mama mówi to ona nawet wiecej je :)

Magdzince to tlyko pozazdroscic:))) udanego odpoczynku

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 cze 2008, 14:42

oj..ale ulga...w końcu troszke u nas popadało, bo już nie do zniesienia było.. :ico_noniewiem: chociaż dla magdzinki to chyba niekoniecznie dobre wieści. byleby urlop jej słonecznie minął :ico_brawa_01:

A u nas większość bez zmian. Czekam z wytęsknieniem na chwilę wolnego i weekend. Moze dla odmiany spokojnie go spędzimy.. :-D Życze Wam miłego popołudnia i wieczorku kochane :)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”