Mam pytanie dotyczące chust: czy w porze takiej jak mamy teraz mogę dziecko włożyc do chusty chcąc iśc np. do supermarketu, żeby miec wolne ręce (oczywiście do sklepu pojadę samochodem i dziecko najpierw będzie w foteliku a potem dopiero przełożę w chustę), a drugie to czy jak moja mała ma skończone 3 msc to mogę ją wkładac już w chustę
Dziecko w chuście można nosić od urodzenia tylko są na to oczywiście odpowiednie wiązania. Hanię noszę w niej od 2 miesiaca życia.
plątanina z wiazaniem ale jak się człowiek wprawi jest bombowo:) choć myslę o zakupie nowej, oryginalnej moze też używanej ale materiał jest inny jak mój, mój sztywny trochę.
Z doświadczenia już wiem że droższe chusty są lepsze, nie są takie sztywne. Ja kupiłam używaną Natibaby z wełną. Jest mięciutka super się układa i dociąga. Mam też tanią z allegro i ta po jakiś 10 min noszenia już się rozciąga i trzeba ją na nowo dociągać, nie wspomnę że jest sztywna i nieprzyjemna w dotyku.
Na stronie chusty info można się ogłosić że kupię chustę. Ja tak zrobiłam i udało mi się kupić.