mmarta81, znalazlam to w necie :

juz przeczytalam i sie nie martwie

[ Dodano: 2008-08-28, 13:06 ]
Ps.otwiera sie tylko trzeba poczekac

mmarta81, znalazlam to w necie :
Hmm ja bralam codziennie tabletke Falvitu i tabletke zelaza.. jadlam duzo warzyw i owocow, dosyc sporo miesa i nabialu.. unikalam tylko ziemniakow i bialego pieczywa (pasowaloby dodac, ze slodyczy tez, ale to nieprawda :P).a tak powaznie to chyba nie powinnam odstawiac tych witaminno ale jak sie je duzo owocow i warzyw to ponic niepotrzebne i dzieci sie rodza wielkie
wiec nie biore juz 2 miesiac witamin
oj owoce to bym mogla jesc tonamijadlam duzo warzyw i owocow, dosyc sporo miesa i nabialu.. unikalam tylko ziemniakow i bialego pieczywa (pasowaloby dodac, ze slodyczy tez, ale to nieprawda :P).
wiesz ja tak zabardzo w to nie wierze ale np w PL na usg ginekolog mi powiedzial ze mala jest dluga jak na swoj wiek -ze ma dlugasne girkiMoj synek nie urodzil sie jakis wielki.. wiec ta teoria z wielkimi dziecmi i witaminami nie zawsze sie sprawdza
no co Ty, mmarta81, to bujda jakaś... to tak, jakbyś juz miała mleka nie pić, bo dziecko może mieć skazę białkową...ponic niepotrzebne i dzieci sie rodza wielkie
Kochana, bo tutaj na wzpsie dyieci rody si mikre... widziałaś rozmiar "newborn" ? to 50cm, jak w Polsce na wcześniaka, dopiero 0-3 miesięcy masz 56cm, gdzie w Polsce to już dzieci mają 62cm...tutaj na oststnim usg polozna mi powiedziala ze DUZA dziewczynkawiecv sie zestrachalam
hihihiih, rodzic moze i tak, ale wierz mi, pozniej z grubaskiem lepiej, bo jest "silniejszy"no ale ja tam bym wolala rodzic te 3 niz 4 kg
ja pamietam, ze jak bylam w 28tc lekarz (podobnie jak w przypadku kolezanki estreya) powiedzial mi, ze maly jest "troszke mniejszy niz powinien" - co bylo oczywiscie normalne, bo to co pokazuje USG moze byc +2tyg lub -2tyg, a rozmiar i tak bedzie uwazany za prawidlowy... np. jezeli jestes w 28tc, a USG pokazuje, ze dziecko ma rozmiar jakby bylo w 26tc, to to jest prawidlowe...a tutaj na oststnim usg polozna mi powiedziala ze DUZA dziewczynkawiecv sie zestrachalam
-pozniej ktos na forum o tych witaminach powiedzial no i tak sobie to powiazalam
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość