I ja sie witam Ja na nogach od 6.00 i tak zieeewam ze szok. Na 8.10 mialam z Zuzia do dentysty, bo ona ma przerosniete wedzidelko, wiecie taka skorka miedzy gornymi jedynkami ze ma szpare i w polsce to sie dzieciom likwiduje jak wychodza stale jedynki, wtedy sie to wedzidelko nacina i stale dwojki sciskaja te stale jedynki i nie ma szparki. I w tej kwiestii bylysmy i powiedzial dentysta ze tego tu nie robia ze to mozna pozniej robic itp no nie wiem.... ja bym wilala zeby to zrobili jak jest dzieckiem to pamietam nawet za bardzo nie bedzie, zawsze to jakis stres dla dziecka. Chociaz tutaj daja glupiego jasia dzieciom przed powazniejszym borowaniem czy rwaniem, wiec sie ciesza na tych fotelach, a kolezanki mala tak sie chichrala ze jak dentysta odszedl na chwile od fotela to az psadla z niego nacpane dzieci hehehe ale przynajmniej chiodza do dentysty bez stresu i nie maja takiego urazu jak np ja :-( tak mi dali popalic w dziecinstwie ze do dzisiaj jak mam isc do dentysty to nie spie juz 3 dni wczesniej i cala sie trzese na tym fotelu, oj glupia baba No i mamy wizyte na zalakowanie dwoch stalych dolnych jedynek aby sie nie psuly. I zrobili jej rentgen calej szczeki zeby widzieli co i jak.
Potem w autobus i z powrotem do naszej dzielnicy, Zuzie do szkoly, Nell do przedszkola. Tak sie ucieszyla ze zobaczyla swoja pania moja kochana niunia. Powiedzieli ze mam "idealne dziecko", chyba nie musze mowic ze duma mnie rozpiera i az gula w gardle rosnie jak slysze takie rzeczy... Jest troche smutna jak jej macham, no ale to chyba byloby dziwne gdyby nie byla smutna, co?
Ula, ja zapomnialoam wczoraj ci zlozyc zyczonka, wiec sto lat kochana: radosci, milosci i pieniazkow I zdradz te tajemnice, bo az mnie zzera: moze takie mini przedszkole chcewsz zalozyc u siebie? W koncu zaczynasz pedagogike prawda?
Nicola, ale fajna nocke mialas te dzieci sa rozbrajajace ale za to jaka sliczniusia Karolcia, pewnie mamusia juz jej wybaczyla, co? Ten plym Johnsona w pompce tez mam, ale uzywam tylko dziewczynom do raczek, a do kapieli czy mycia pupy uzywam od zawsze mydla Oilatum, jest drogie ale starcza na kilka miesiecy i jest na bazie parafiny i dodatkowo natluszcza skore. Generalnie dla mnie to co nie pachnie ma wieksza wartosc. Sama uzywam kosmetykow Clinic, sa bardzo drogie, ale mam teraz tak wrazliwa skore ze szok,, ona nie pachna a wrecz lekko smierdza ale po 2 tygodniach moja twarz wyglada jak nowonarodzona, nie powim ze jest idealna ale skora ma zupelnie inny koloryt i znikly zaczerwienienia. Tusz tez tylko Clinica, bo nosze soczewki i inne mi pardzo podrazniaja skore.
Eska, piekny Olus w podpisie swietne ma te wlosy i fryzurke, jakby od fryzjera dopiero wyszedl
Aga, super z tymi pieniazkami, zawsze to cos dla dziecka zostanie. A wszy wytepisz raz dwa, nie martw sie.
ale cisza w domu jestem sama ale dziwnie......
Po 12.00 biore Nell i jade do szkoly z nia bo musze spotkac sie z dziewczynami w zwiazku z praca grupowa na jutro..... I znow tramwaje, autobusy, ja sobie chyba wiatraczek w d**e wsadze , bo nog mi nie starcza
Aha laseczki, czy nie wiecie moze czy w Polsce mozna dostac kopie swoich zeznan na policji sprzed kilku lat? Bardzo by mi byly potrzebne, ale nie wiem czy tak mozna? Macie moze kogos w rodzinie w policji albo kogos ze znajomych zeby sie dowiedziec?