Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 gru 2008, 14:55

Witajcie.

Przeczytałam właśnie wiadomość o Karoli i czuję się fatalnie. Wpadłam do Was z myslą aby pożalić się na kolki mojego Filipka i nieprzespane noce ale teraz mój problem wydaje się nie być wcale problemem tylko wręcz radością. Od dziś zaczynam się cieszyć z nocnych koncertów mojego synka. Żal rozdziera mi serce że Karola musi przechodzić tak ciężkie chwile, nie jestem w stanie sobie wyobrazić co może teraz czuć, aż tracę oddech. . .

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

10 gru 2008, 20:50

wrocilismy...

i chyba nie ma co pisac co my przszlismy bo jak juz wiemy sa wieksze tragedie... Czemu takie malenstwa odchodza... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: BOZE... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Dzownila od mnie wlasnie kolezanka i powiedziala mi o Karolinie... Jezu drogi czemu tak sie dzieje.... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-12-10, 19:51 ]
Motylek22, Filipek sliczny!!!

[ Dodano: 2008-12-10, 20:15 ]
Aha dziewczyny pamietajcie zeby zawsze byc dobrej mysli!!! Lezala w pokoju obok nas mama z corcia (bilirubina 27 :ico_szoking: ) ona w takim stresie schudla moment, cyckow juz nie ma w ogole, i pokarmu w zwiazku z tym tez brak... Zyla w takim stresie ze pokarm zanikl z dnia na dzien... :ico_olaboga:
Ja okropnie sie naplakalam... Ale Junior byl nadzwyczaj dzielny!!! Tylko on trzymal mnie na wysokosci zadania... Kochany jest ten moj maluszek... Ocierpial sie... A ja jestem przeszczesliwa ze juz w domku... STRASZNIE SIE BALAM :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: STRASZNIE!!! :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 gru 2008, 22:26

Betka super ze jestes :ico_brawa_01:juz po wszytskim wiec mozesz sie cieszyc Olusiem w domku

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 gru 2008, 09:51

betka tak się cieszę że jesteś już z nami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i że Oliwierek zdrowy, bo to najważniejsze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Możesz teraz odetchnąć i cieszyć się swoim kochanym synkiem.

My się męczymy z kolkami :ico_olaboga: choć ostatnio dwie noce były spokojne ale za to w dzień Filipek krzyczał w niebogłosy, prężył się i był cały czerwony. Trwa to ok godziny do dwóch i jest dla mnie bardzo trudne bo za bardzo nie mogę mu pomóc. Zmieniłam dietę na bardzo rygorystyczną i piję koper włoski, mam nadzieję że to pomoże bo już tracę siły i cierpliwość. Jestem przemęczona i niewyspana :ico_nienie: Ale dziś już czuję się lepiej bo Filipek w nocy ładnie spał i troszkę odpoczęłam :-)

A mam jeszcze pytanie, Filipkowi odpadł pępuszek dwa dni temu i zauważyłam że troszke mu krwawi :ico_noniewiem: czy to normalne???? :ico_noniewiem:

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

11 gru 2008, 10:41

Motylek22, - zadzwon do poloznej i zapytaj, ja jeszcze kilka dni smarowalam piochtaminą po odpadnięciu pepuszka.

Wczoraj wyjazd udany, bylismy tez na super obiedzie, troche w biegu ale i tak bylo super. Bylam u gina, wszystko ok, tylko brzydko mnie poszyli. Rozmawialam o antykoncepcji i sklaniam sie do spirali ale to dopiero na wiosne

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

11 gru 2008, 10:45

Motylek22, mi odpadł pepuszek razem z pielucha, jak przebierałam małego. Tez troszke krwawiło i połozna poleciła mi smarowac go spiritusowym roztworem fioletu gencjanowym :-) w aptece bez recepty :-D

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 gru 2008, 11:09

blumek, wiola85 a jak ja mam się z tą położną skontaktować??? Bo jeszcze u nas nie była :ico_noniewiem:

Zamówiłam sobie bieliznę do karmienia, nigdy nie zamawiałam bielizny przez internet mam nadzieje że będzie dobra :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
http://www.dlazmyslow.pl/..._id=1&rodzaj=27
http://www.dlazmyslow.pl/..._id=1&rodzaj=27

Takie dwa kompleciki :-D

Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

11 gru 2008, 12:18

Motylek22, musisz isc do swojej przychodni i tam Cię skieuja gdzie powinnas zadzownic aby przyszła połozna srodowiskowa..My zaraz ba spacerek, sliczna pogoda;)

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

11 gru 2008, 12:20

a jak ja mam się z tą położną skontaktować???
tam gdzie zglosiliscie maluszka do przychodni zapytajcie o wizyte poloznej. U nas byla dwa dni po tym jak wrocilismy do domku. I mam z nia kontakt gdyby cos sie dzialo. Dzownie do przychodni i sie z nia kontaktuje.
piję koper włoski, mam nadzieję że to pomoże bo już tracę siły i cierpliwość.
mozesz tez maluszkowi podac koper wloski. Mi polozna powiedziala zebym go pila ale moge tez podawac malutkiemu. jeszcze nie zauwazylam zeby tak go meczylo bardzo dlatego pije tylko ja, ale jakbym widziala ze cos sie dzieje to bym i jemu dala mimo ze w mleczku dostaje.
Filipkowi odpadł pępuszek dwa dni temu i zauważyłam że troszke mu krwawi :ico_noniewiem: czy to normalne???? :ico_noniewiem:
i mojemu Oliwusiowi tez odpadl i widze ze tez troszke mu krwawi. tzn nie widze jak krew leci ale widze zaschnieta. Jutro moze polozna przyjdzie do nas to zapytam jej i napisze.

Wiecie ze moj Junior spal raz w nocy az 5 godzin :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Troche sie balam ze glodny, ale jak zaczac kwekac to ja sama bylam w szoku ze to juz 5 godzin spimy. :ico_haha_02:

Emilka - nie moge otworzyc tej bieliny cos... ale tez z checia kupilabym sobie cos eleganckiego. W h&m siostra kupila mi dwie koszulki - extra sprawa. Maja odpinane ramiaczka jak stanik do karmienia i maja taka gumke podtryzmujaca piersi ze nie beda ochlapniete. I dzien w dzien w nich chodze. Piore i chodze, piore i chodze :ico_haha_02: a sa bardzo wygodne. Kosztowaly chyba 80 zl komplet wiec chyba w miare przystepna cena.
Ile rodzilas?? dlugo?? Fajne uczucie jak maluszka na piersiach poloza no nie?? :ico_brawa_01:

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 gru 2008, 13:15

Witajcie

sorki, ze sie do Was wtrace ale chcialbym cos napisac Motylkowi

Kochyny Motylku Twoj synus jest sliczniutki, jeszcze raz Ci serdecznie gratuluje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A co do karmienia piersia, to ja mialam tez problemy, najpierw brodawki a pozniej moj maly caly czas sie denerwowal przy piersi, plakal, nie mial sily ciagnac, zasypial i nie moglam tak dluzej i jestesmy na butli, bylo to bardzo emczace dla mnie i stresujace o dla niego tez, spedzal przy cycu godzinami a jak nic nie lecialo to byl koszmar a teraz odkad jestesmy tylko na butli jest super, wiem, ze maly jest najedzony, spi ladnie i ja jestem zadowolona i on

Kochana co krwi w pepuszku to moj synek tez mial, ale polozna mowila, zeby sie nie martwic skoro krew sie nie saczy i nic sie tam nie dzieje. Nawet powiem Ci, ze moj maly jeszcze ma w pepuszku taka brazowa

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”