Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 14:40

a macie tak ze czasami w niektorych momentach macie mdlosci,albo jest wam niedobrze??bo ja od kilku dni tak wlasniemam.czasami sie czuje tak mdlo jak w 1 trymestrze.i nie wiem czy tak ma byc czy znow cos sie dzieje niedobrego... :ico_olaboga:
ja tak nie mam
ale ja w I trymestrze tez nie miałam nudności
ale taki stan co ty teraz masz to jest normalne w 9 miesiącu, a wiec nie martw się
nawet w ostatnich 2 tygodniach można trochę schudnąć bo ciągle można wymiotować

a co do nospy to ja chcę ja barć do 38tc
bo nie chce znowu w szpitalu wylądować teraz
taka delikatna jakas i znow potrzebuje duuuzo milosci i sie do wszystkich kleje i mizdrze. i juz tak bardzo chcialabym zeby dzidzi bylo juz na swiecie...
instynkt matczyny sie odzywa
juz niedługo :-)

[ Dodano: 2009-01-21, 13:49 ]
ok ja zmykam na pięterko
do później pa

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!

21 sty 2009, 15:08

a ja ostatnimi czasy z wody przezucilam sie na cole.tak jakos mnie wzielo...
ja tez sie ostatnio ze dwa razy pokusiłąm na puszeczke pepsi tylko ja niestety light ze wzgledu na ten cukier ale nie chce za duzo jej pic bo jak łykam zelazo to mam morfologie ok i nie chce zeby teraz na koniec sie "popsuła" :-D
a macie tak ze czasami w niektorych momentach macie mdlosci,albo jest wam niedobrze??bo ja od kilku dni tak wlasniemam.czasami sie czuje tak mdlo jak w 1 trymestrze.i nie wiem czy tak ma byc czy znow cos sie dzieje niedobrego... :ico_olaboga:
no ja własnie miałam tak pare razy mimo ze na poczatku ciazy nie miałam mdłości wogóle, imysłałam ze to moze przez leki jak brałam antybiotyk a to widocznie tak tez bywa jak u ciebie tak jest

[ Dodano: 2009-01-21, 15:10 ]
a znalazłam kiedys taka stronkę i o ile pamietam to chyba wam nie pokazywałam i tam jest napisane ze w 9-tym miesiacu moga wystapic nawet wymioty

http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm

[ Dodano: 2009-01-21, 15:13 ]
a propo "wypływu" z piersi no to znowu mam własnie siedze sobie przed kompem i czuje ze cos mam mokro :-) i patrze a sa plamki na podkoszulku

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

21 sty 2009, 15:15

no ja własnie miałam tak pare razy mimo ze na poczatku ciazy nie miałam mdłości wogóle, imysłałam ze to moze przez leki jak brałam antybiotyk a to widocznie tak tez bywa jak u ciebie tak jest
tam jest napisane ze w 9-tym miesiacu moga wystapic nawet wymioty
eeee to widocznie wszystko w porzadku jest bo juz sie zastanawialam co sie znwu dzieje :ico_noniewiem:
manenka instynkt macierzynski jest na 100% silnie go odczuwam powiem szczerze.

[ Dodano: 2009-01-21, 14:18 ]
Ragazza no i tam na tej stronce pisze ze jest wiecej wydzieliny z pochwy no i wlasnie ja tez mam takie biale uplawy a wczesniej nie bylo ich tak duzo...
no ciekawe czy to wszystko pokazuje ze to juz na serio lada dzien moze sie zaczac...
a ja dzis odczuwam blogi spokoj.wogole sie jakos nie denerwuje jak o porodzie mysle.

[ Dodano: 2009-01-21, 14:30 ]
ide do sklepu kupic sobie cos dobrego bo mnie normalnie zachciewajki nachodza jak kobiete w ciazy...hehe :-)

Awatar użytkownika
Ragazza555

21 sty 2009, 15:53

a ja siedze przed kompem oglądam głupoty w necie zamiast wziasc sie za pakowanie torby chyba musi mnie ktos w tylek kopnąć :-D

Awatar użytkownika
jedwabna

21 sty 2009, 16:29

no i nakupowalam slodkosci. kurcze jeszcze sie okaze ze to dziewczynka... :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-01-21, 19:07 ]
a co tu tak pusto do te pory??

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

21 sty 2009, 21:49

moj misiek powiedzial ze juz nie moze bo w razie czego musi mnie do szpitala wiesc i przy porodzie byc
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Beatris ajak z tym u ciebie??
mi nic nie leci i z olą też tak miałam - nic nie leciało póki mała sie nie przyssała nawet jak naciskałam.
macie tak ze czasami w niektorych momentach macie mdlosci,albo jest wam niedobrze??
mam tak, sądze że mały uciska na żoładek i dlatego...
kurcze jeszcze sie okaze ze to dziewczynka...
powiem Ci że przy Oli to mi sie kwaśnego strasznie chciało - jabłka jadłam takie niedojrzałe buzie wykrzywiające, grzybki marynowane i inne. a teraz z Oskarkiem też grzybki byy pare razy grane ale gł zachcianki słodkie - krówki, śliwki w czekoladzie, napoleonki, więc różnie to bywa :ico_haha_01:

już po kontroli u ginki, wszystko ok, mam już skierowanie do szpitala, jutro tylko baanie moczu zrobie i gotowe. ochrzaniła mnie że nie zadzwoniłam do niej czy przedłużać antybiotyk, powiedziała że lepiej pobrać dłużej a być wyleczonym niż takim na granicy jak ja. ale dała mi tel do laryngolog która jej syna operowała, jutro ide z olą na konsultacje bo może ona wcześniej ją zoperuje i przy okazji mnie obejrzy.

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sty 2009, 01:30

ja dziś cały dzień prawie na pięterku, potem z mężem, siostrą i jej chłopakiem byliśmy w mieście i znowu na pięterku i dopiero w domku :-)
a wiec dzień był super :-)

Ragazza555, fajna ta stronka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
torba spakowana??

Beatris60, no to super, że wszytko już załatwiłaś i może jeszcze uda sie Oli migdałek wyciąć i ciebie zbadać, same pozytywy :-) :ico_brawa_01:

jedwabna, no pamiętasz ja tez kiedyś pisałam, z 2 tygodnie temu o tej białej wydzielinie i śmierdzeniu , a wiec ze mnie już jakiś czas temu wylatuje, już czop tez powoli odchodzi , a wiec u mnie powolutku jak na tej stronce jest :-)

ok zmykam się myć i do łóżeczka
dobranoc

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

22 sty 2009, 10:00

cześć
ja właśnie śniadanko wcinam i zaraz na badania, ale takie co nie musze być na czczo. U nas deszczowo i mało przyjemnie... :ico_noniewiem:

jedwabna a wywar na zalewajke na miesku gotujesz?

Awatar użytkownika
jedwabna

22 sty 2009, 10:51

hej hej
ja wlasnie koncze sniadanko
Beatris a ty znowu mnie wyprzedzilas z poranna :ico_kawa: .ja juz mam ja gotowa i zaraz bede popijac:))
cos mnie dusi dzisiaj delikatnie :ico_chory:
nic nie leciało póki mała sie nie przyssała nawet jak naciskałam.
to mi samo teznie leci,ale za to jak nacisne to kilka kropel siary wyplynie :ico_noniewiem:
oby z tymi badaniami wszystko Ok bylo no i dospiszylo sie z Oli zabiegiem :ico_sorki:
a wiec dzień był super
ale ci dobrze. ja po calych dniach sama siedze. i na zmiane tv i komp :ico_olaboga:
ale dzis moze wroci moj maz :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
pisałam, z 2 tygodnie temu o tej białej wydzielinie i śmierdzeniu
no wlasnie sobie przypomnialam.ale zakrecona jestem :ico_olaboga: a znalazlam jakas stronke i tam jest na ten temat napisane ze czop moze na poczatku wylatywac powoli i w kolorze bialym i konsystencji scietego bialka a pod koniec przejsc w kolor krwisty i w zaleznosci albo pasma krwi moga sie pojawic lub sama krew,moze sie saczyc powoli,kilka dni lub wyleciec od razu tak jak chyba Beatris

Napisze wam jeszcze raz caly przepis na zalewajeczke:
robimy wywar na korpusie lub na kostce rosolowej wszystko jedno jakiej
wkrajamy pokrojona w kostke marchewke,pietruszke i ziemniaczki i gotujemy. doprawiamy do smaku wegeta,pieprzem i czym tam chcemy. ja dodaje jeszcze troche czosnku. jak sie wszystko ugotuje to tluczemy ziemniaczki w zupce tak z 3-4 ruchami tluczkiem do ziemniakow. podsmazamy kielbaske w kostce na patelni i przekladamy do zupki.jak mamy jakies zeschniete wedlinki to tez mozemy dac w kostke pokrojone. i na samym koncu koniecznie dodajemy sporo majeranku(ma go byc duzo) i wlewamy troche barszczu bialego z butelki.do smaku a wiec nie napisze wam dokladnie ile.tak na oko zeby zupka byla lekko kwaskawa i na koncu podbijamy smietanka i gotowe. zupka jest przepyszna. wszyscy jemy ja z chlebkiem dodatkowo.

:-D :-D :-D SMACZNEGO :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Ragazza555

22 sty 2009, 11:02

czesc ja tez wstałam choc z checia bym jeszcze pospała ale taka pogoda senna bo cały czas leje

noi dzisiaj znowu takie same plany na dzien jak wczoraj tylko doszło jeszcze :ico_prasowanko:
Ragazza555, torba spakowana??
oczywiście ze nie, wczoraj popołudniu to tak sie słabo czułam ze przesiedziałam cały czas w fotelu przed tv a o 21 juz meza do łóżka goniłąm zebyśmy szli spać, taka jakaś strasznie zmeczona byłam jakbym cały dzien fizycznie pracowała

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”