mikusia w tym osrodku tez są dzieci z chorobami psychicznymi jest np. dziewczynka ktora ma schizofrenie tylko nie pamietam jaką jej matka ma schizofrenie maniakalno - prześladowczą cały czas twierdzi ze ktos chce ją zabic albo ze w osrodku molestują jej córke i ze ich zycie i zdrowie jest zagrozone... ciezka babka do rozmowy.. serio... a corka odziedziczyla po niej chorobe tylko nie wiem czy do konca jest zdiagnozowana...
po za tym są dzieciaki od lekko do ciezko uposledzonych z roznymi stopniami porazennymi i innymi zespolami takimi jak np down. ale widzialam tez autystykow i jedno z dzieci ma wolfa hiczkofa. wiem praca ciezka ale ja uwielbiam ta prace i tez chce isc na studia oligofrenopedagigiczne i byc tam terapeutą
mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz i karolka dogoni rowiesnikow i pojdzie do przedszkola w podskokach na wlasnych nozkach albo chociaz do zerowki
Janiołek no ja licze na to ze karolinka bedzie miala fajne osiagniecia w szkole mądralińska z niej taka kochana ze szkoda by bylo zmarnowac takie dziecko, musze jej stworzyc jak najlepsze warunki do rozwoju nie tylko fizycznego, jesli skupie sie za bardzo na rozwoju fizycznym to moge przeoczyc jej jakis moze ukryty talent... oby nie