Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

25 mar 2008, 22:21

jeszcze raz napiszę. Jak fajnie tym, którzy dają prawie wszystko do jedzenia!!! Pozazdrościć.

Aniu u nas tak samo jedzonko wygląda w ciągu dniai tez myślę czy to nie za mało, mo ale Wanesska o więcej nie prosi... Czsem jeszcze ze 150 ml mleczka daję i wszystko.
Frydza brawa dla Wiki!!
Tomciowi gratulujemy czwartego ząbka!!

Jeszcze dwie fotki

czesc Wanesska, jak tam się okazałaś??
Obrazek

Przybij piątkę bliźniaczko!
Obrazek

Aleksandrowicz
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

25 mar 2008, 22:25

Dobry wieczór wszystkim!!!

pierwsze święta wielkanocne z naszymi dziciaczkami "na zewnątrz" za nami :ico_brawa_01: u nas również było bardzoo rodzinnie i milutko :-) szkoda jedynie że tak szybko wszyscy sie rozjechali, także i my wczoraj musilismy wracać do siebie, no ale tak to juz jest :ico_noniewiem:
Alek szalał na zmianę z dziadkami, cioteńką i wujaszkiem :-D

a wasze dziciaczki widzę postąpy i postępy zaliczają!!!! :ico_brawa_01: dla dzielnych maluszków na nocniczkach :ico_brawa_01: pojętne dzieciaki :ico_brawa_01:
wielkie brawa także dla kolejnych ząbków :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: podziwiam pannicę z 8 zabkami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: u nas 3 zabek nie może wyjść, stękamy stękamy od lutego a tutaj nic jak na razie :ico_sorki:
brawa też dla mam za super diete dla swoich dzieciaczków :ico_brawa_01: takie różności już jadają Wasze dzieci!!!! :ico_brawa_01: Madziorka - jesteś niesamowita :ico_brawa_01: Twój szkrab już tyle zajada :ico_brawa_01: no wielkie brawa i gratulacje :ico_brawa_01: Frydza dla Was również :ico_brawa_01: zresztą wszystkie Wy czerwcówki jesteście niezłe w kuchni waszych dzieci!!!!my to daleko w tyle :ico_wstydzioch: no fakt ta alergia przeszkadza, ale poza tym ja sie nie moge przełamać, żeby np dawać dziecku kawałek banana, czy kosteczke chlebka, boje sie ze sie bedzie dławić :ico_wstydzioch: cięzko mi sie przełamać :ico_wstydzioch: jak to było u Was????? :ico_sorki: bo ja wszystko rozdrabniam na maksa :ico_wstydzioch: zupki robie bardziej w maluśkich kawałeczkach i miesko i warzywka, ale reszta to sie boje :ico_wstydzioch:

jeśli chodzi o slinienie - u nas tez ślinienie na maxa ostatnio, ale tak momentami, przy pierwszych dwóch żebach nie było, a teraz od jakiegos miesiaca mały sie ślini, sa momenty że mu sie po prostu leje, i takie tez bańki super puszcza często :-D

za wszystkie chorutkie dzieciaczki trzymam mocno kciuki, żeby szybko wróciły do formy :ico_sorki:

zdjęcia bardzo fajne kobietki pozamieszczałyście :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: my w sumie bardzo mało zrobiliśmy :ico_wstydzioch: tak nam szybko czas leciał, tyle do pogadania, do zjedzenia :ico_wstydzioch: , ze umknęło troszkę :ico_wstydzioch:
Indigo fryzurka super :ico_brawa_01: przyłączam sie i ja do dziewczyn, że bardzo urokliwa kobietka jesteś!!a i podziwiam za aktywność fizyczną!!!!z tym bólem to chyba musisz sie wybrac do specjalisty!!!

edyta29
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

25 mar 2008, 22:30

Witam wieczorkiem Aniu moja Wiki dostała szału na punkcie dzwoneczka chyba będę musiała zakupić taki sam a co do jedzonka to moja tak jak od Frydzi pałaszuje wszystko co jej się da a jak nie da to sama sobie radzi jak jest za cicho to znaczy że kosz na śmieci dopadła , kurka wodna już je na szafe daje albo na biurko gdzie się da więc u mnie elemęt dekoracyjny to kosz na śmieci :ico_haha_01:
Waneska ma orginalne spanko moja to chyba jako jedyna śpi normalnie czyli głowa na poduszce
Indygo idz do ginekologa z tą piersią bo lepiej sprawdzić poco się stresować niepotrzebnie .Ja też miałam problemy zaczerwienienie i guzek wyczułam i już zchizy na całego wyobrazałam sobie Bóg wie co poszłam do ginekologa i dał mi skierowanie na usg i wyszło ok. co za ulga
Madziorka co za problem z córcią bierz się do roboty :ico_oczko: Ja miałam święta też w rodzinnej atmosfeże i było troje dzieci moje i 3latka od siostry i kurka 2 dni ok. ale nie więcej szło zwariować Klaudia niechciała bawić się z Natalką a Natalka zazdrosna o Wiki ją szczypała albo popychała chwile razem się bawiły i znowu więc jak przyjechałam do domciu to doceniłam ciszę jaka zapadła :ico_oczko: Mojej coś też charczy i ja nasmarowałam ją "pumeks baby" czy jakoś tak to się nazywa a jutro do kątroli zobaczymy co wyjdzie.
Aleksandrowicz Ja to chyba wyrodna matka jestem pod tym względem, bo Wiki i banana dostaje i serek do łapy i chlebek też i gryzie a jak czegoś nie umie to wypluwa sam moja teściow ma schiza na tym punkcie ale ja starszej właśnie długo wszystko mocno rozdrabniałam i później mi niechciała jeść normalnych posiłków nawet jak miała już 3latka więc teraz mam nauczkę niedaje za to całkiem małych kawałków do rączki tylko takie duże co do buzi całości nie włoży nie wiem czy dobrze robię ale narazie nic się niestało oczywiście nigdy ale to nigdy nie jest w tedy sama w pokoju tylko ktoś zawsze ma na nią oko w razie czego daje palec do buzi i ona automatycznie naciąga i wypluwa
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 22:36 przez edyta29, łącznie zmieniany 1 raz.

Aleksandrowicz
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

25 mar 2008, 22:36

i oczywiście dla Wiki :ico_tort:za 9 miesiąc, spóźnione ale z serduszka, wszystkiego najlepszego, najsmaczniejszego, najciekawszego, najzabawniejszego ...najnaj na codzień :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2008, 23:16

WIKI zrobila siku do nocniczka i poszla spac :-D :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01:
Aleksandrowicz pisze:żeby np dawać dziecku kawałek banana, czy kosteczke chlebka, boje sie ze sie bedzie dławić cięzko mi sie przełamać jak to było u Was?????
ja daje Wiki male kawalki do buzki pomamla i jakos polknie,dawniej jej dawalam do reki pietke lub biszkopt to mymlala a teraz wpycha cale i sie dlawi :ico_olaboga:
edyta29 pisze: a co do jedzonka to moja tak jak od Frydzi pałaszuje wszystko co jej się da a jak nie da to sama sobie radzi jak jest za cicho to znaczy że kosz na śmieci dopadła
Edytko to chyba wszystkie Wikusie tak maja hihihihihi,KAMILKO idz do lekarza :ico_sorki: :ico_sorki: ALINKO sliczna ma Vaneska blizniaczke hihi u nas to samo!!!MADZIORKA gratuluje szalowych i goscinnych swiat i duzo zdrowka dla Lelusia :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-03-25, 22:17 ]
DZIEKUJEMY ZA ZYCZONKA :-D :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-03-25, 22:18 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2008, 23:59

frydza dla wikusi :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

aleksandrowicz
ja jestem troche lajtowa mamuska.. bo lelek wcina wszystko hihi bez przypraw oczywiscie hehe ale nie szczypie sie za bardzo
codziennie dostaje kromke chleba i sam ja sobie drobi i zajada hehe tyle ile zdola
reszta laduje wokol niego
owoce zwykle mu z lyzeczku dajemy ale bywa ze i sobie skubie cale hihi

edyta ma racje dzieciaki mamy juz coraz wieksze i musze sie uczyc gryzc, zuc itd bo potem moze byc porblem
tez znam taki przypadek kiedy 3 latkowi sie gryzc nie chcialo

dla wiki za nocnikowanie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

lelek codzienie rado kupcia i siusia do nocnika
w ciagu dnia mama albo zapomina albo w terenie... ale czasem sie zdarzy hehe

my juz dolaczamy do lelka
bo nie wiadomo ile razy jeszcze zaliczy pobudke nasz biedaczek
katarek meczy i juz raz sie przebudzil na picie

alinko jaka fajna waneska
a ty sie nie smutaj...ograniczona dieta wanki. mam nadzieje ze wyrosnie z alergii
ja moge ci pozazdroscic przespanych nocek i bezproblemowego zasypiania wanki :ico_brawa_01:

dobranoc

[ Dodano: 2008-03-25, 23:04 ]
aha na temat zebow my wiemy najmniej hehe
brak jakichkolwiek objawow
lelek sie nie slini.. przynajmniej nie tak by zwracac na to uwage

musze spadac bo znow maly placze

aha czy wasze maluchy siadaja same z pozycji lezacej na plasko?
bo lelek robi cos takiego ze podpiera sie na boku i siada
albo z pozycji na czworakach usiadzie
teraz to on raz dwa siada i wstaje

szybki sie robi na maxa hihi

edyta29
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

26 mar 2008, 09:25

Witam rankiem u nas za oknem śnieg :ico_szoking:
Madziorka moja to leży na pleckach i najpierw na bok a potem na siedząco tak zaraz to nie jeszcze nie umie mój M mówi że tłuścik przeszkadza hi hi hi
Dla Wikuni Frydzi najserdeczniejsze życzonka dużoooooo zdróóówka i wszystkiego naj naj naj lepszego spóźnione ale szczere .
Alinko jak w czoraj pisałam mojego posta to zdięć Wnki nie było :ico_szoking: więc teraz chwalę śliczna dziewczynka
madziorka hihi pisze:a ty sie nie smutaj...ograniczona dieta wanki. mam nadzieje z
no ja taż mam nadzieją.
A ze spankiem u nas lepiej od kąd dałam małej normalną poduchę to śpi superaście przedtem miała te dziecinne widać chciała dużą normalną a mama cielepa :ico_puknij: nie mogła na to wpaść szybciej

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 10:29

Witam Obrazek Wiki rano zrobila zestaw do nocnika,kupke i siku i bila sobie brawo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: fajnie!!!
madziorka hihi pisze:aha czy wasze maluchy siadaja same z pozycji lezacej na plasko?
bo lelek robi cos takiego ze podpiera sie na boku i siada
albo z pozycji na czworakach usiadzie
teraz to on raz dwa siada i wstaje
u nas jest tak samo :-D :ico_oczko:
edyta29 pisze:A ze spankiem u nas lepiej od kąd dałam małej normalną poduchę to śpi superaście
no to ekstra oby tak dalej :-D :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2008, 10:32

ja tak na sekunde,bo mnie zapomnicie :ico_oczko:
przepraszam,ze nie wpadalam ostatnio,ale kurcze czasu brak...praca,dom i jeszcze znajoma dzis przyjezdza z Londynu :ico_brawa_01: zaraz biore sie za sprzatanie...Oli jest kochany ,slodki sie zrobil na maxa,ale dzis w nocy plakal,nie wiem czemu,czy mu sie cos snilo,tulilam, go a on sie zanosil od placzu...chodze na te jazdy,ale do tego co wczesniej,bo tez za 10 f to dopiero egzaminy zdaje i nie mialabym czym jezdzic ,bo vectra nasza nie chce...a ten moj murzynek ma pande i sie super jezdzxi he he z reszta juz sie przyzwyczailam ,wiec nie bede zmieniac ,a T chodzi do Polaka ,bo mu lepiej wytlumaczy ....chcialam isc do takiej pracy z dziecmi z autyzmem,ale tam tylko na caly etatat,a ja nie dam rady,bo na razie w mariocie super mi sie pracuje i nie chce rezygnowac...fajne sa dziewczyny i jakos byloby mi zal...samopoczucie super,tylko ostatnio cos sil nie mialam,okazalo sie ,ze mam anemie,ale juz biore zelazo i jest ok :ico_brawa_01: pozdrawiam goraco

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

26 mar 2008, 11:30

hejka
Madziorka mój się sam nie podnosi.

Własnie chciałam zapytać was o poduszki.
Edyta widzę, ze Ty dałaś. A reszta??
Zauważyłam, ze Tomek nie chce już leżeć na płaskim. Bez przerwy śpi na kołderce. Układa sie tam wygodnie i zasypia. No ale wtedy nie mam go czym przykryć. No i tak się zastanawiamy z Jarkiem czy nie dac mu poduszki? Czy to juz można? Bezpiecznie?

Dziś Tomek pierwszy raz przespał noc bez jedzenia :ico_brawa_01: .
Obudził się dopiero o 6 na mleczko i dalej kima. Jednak był przyzwyczajony do cycka a nie do jedzenia jak sie okazuje. Mam nadzieje, ze już będzie się budził coraz mniej.

Lucy fajnie, że Oli grzeczny sie zrobił. Za tomój urwis niesmowity. Juz brak mi sił. Taki niedobry potrafi być. Chyba nas testuje. Czy wasze dzieci tez juz pokazują charakterki??
Muszę cały dzień z nim chodzic po domu (znaczy nie nosic na rękach tylko żeby on chodził) to wtedy jest ok. Inaczej jazda. Mam dość. Tym bardziej, ze czuję sie coraz gorzej.Wybieram się do lekarza. Wczoraj zamiast na aerobiku wylądowałam u koleżanki bo zbyt mocno mnie bolało.
Muszę kończyc bo położyłam go spac a on stęka.

[ Dodano: 2008-03-26, 10:31 ]
PS: Dziekuje Wam wszystkim za komplementy. To bardzo miłe.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”