Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

04 mar 2009, 17:51

No to ja też się przyłączę do opowieści ze spacerów :-D .Byłyśmy dziś 2.5 godz a placu zabaw. Nelinka bawiła się najpierw z chłopakami, a potem dołączyła 17 miesięczna dziewczynka, która była o ponad głowe niższa od nelinki :ico_szoking: .Bardzo słabo chodziła ale za to wiecej gadała. Uparły się że będą się bawić w piaskownicy i siedziały i budowały gore z piachu, gadając ze sonbą i gestykulujac.Myślałam że się posikam ze śmiechu.Potem chodziły za rękę na spacer... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: baqrdzo się cieszę bo Nelinka ostatnio mało się z dziećmi bawiął bo jakis deficyt był na placykach koło bloku.

Ania Ja miałam identyczna sytuacje kiedy chciałam zagadać do babki na placu a ona na mnie popatrzyuła jak na debila i nic sie nie odezwała, więc zagadałam jeszcze raz a ona cos pod nosem zaczełą mamrotać więc pomyślałam sobie w brzydki sposób o niej i dałam sobie spokój...niestety są tacy ludzie, ostatnio ich widze coraz więcej :ico_olaboga: Mam nadzieje że ze specka bedzie ok i nie wiedziałam że to aż tyle trwa :ico_szoking:

Yvone ja tez bym chciała żeby Nelinka tyle mówiła ile Ami :ico_sorki: Niesamowita sprawa, ale już Ci to mówiłam ze 100 razy :-D !!!!

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 mar 2009, 19:22

Tosia też mało mówi, ale ona wszystko robi później więc ja się już do tego przyzwyczaiłam :-D A ta dziewczynka z która się bawiła, była w Tosi wieku a też o głowe niższa :ico_szoking: taka drobniusia i malusia.

Marta- to kiedy masz czas się spotkać, bo już nie ma zmiłuj się, tyle czasu mieszkamy w jednym mieście. Najlepiej chyba na placu zabaw, moze być ten w parku białoprądnickim, a potem kawka jakaś :-D

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

04 mar 2009, 20:15

Aniu w sobotę wyjeżdżam na tydzień i jka tylko wrócę to się umówimy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jutro i pojutrze niestety nie mogę...Ale sie cieszę że się zobaczymy nareszcie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 mar 2009, 22:22

Amelcia pewnie by się zaliczała do tych niższych o głowę, bo ona maleńka jest i taka drobniutka.
A z takich rzeczy też się śmieję, jak dzieciaczki rozmawiają ze sobą, a raczej komunikują się. One się naprawdę na swój sposób rozumieją się i co najlepsze, to to, ze są bezinteresownie szczere.
Rany jak mnie zatkało. Jakiś dziwny katar załapałam i to taki, który mi głównie spływa po gardle. Nos zatkany makabrycznie. Nie mam pojęcia skąd. Chyba od Amelusi. W tym roku już drugi, a chyba kataru nie miałam z dziesięć lat.

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

05 mar 2009, 01:06

Witajcie:)
Preudenc moze baba miala zly dzien tylko tych dzieci szkoda bo wychowuje na dzikusow... a i bardzo ladne nowe fotki pozwolilam sobie poszperac tez w NK...mam do ciebie tez pytanie nie powiedziala mi babka ile mam Kacprowi dawwac ten antybiotyk i kazala isc w piatek do kontroli jak jest wszystko ok czy jest to potrzebne bo przeciez jest to nastepny kontakt z zarazkami a zreszta zastanawiam sie co zrobic z ta przychodnia bo to jest masakra cale Zabobrze zapisane, wieczne problemy z rejestracja i dodzwonieniem...
Martunia no i jak urodziny sie udaly Rysiek tez mial urodzinki ale go nie bylo nawet nie mialam mu jak zorganizowac imprezki skonvczylo sie na torcie winku w niedziele...
Yvon szkoda ze tez nie wpadlam na ten pomysl zeby kazac babsztylowi napisac ze nas nie przyjmie nic bym nie zrobila ale bym jej tez dzien zepsula...
Moj Kacper dopiero teraz mowi troche wiecej i tak dziwnie bo z nienacka mowi np. buty i w ten sposó rosnie nam slownictwo... ale czytalam ze jak dzieci szybko rozwijaja sie ruchowo to później mowia i u nas sie to sprawdza bo pierwsze kroczki juz w 11 a slowa dopiero jak opanowal chodzenie...
z Kacprem lepiej nie ma goraczki zreszta nie ma zadnych objawow nie ma ani kataru itd... i w sumie to nie wiem o co chodzilo chyba ze rzeczywiscie antybiotyk ta angine zdusil w zarodku... najgorsze jest to ze mamy karcer w domu mlody sie nudzi ja mam serdecznie dosc wiecznie wszystko tylko na mnie spoczywa Ryska wiecznie nie ma kiedy jest potrzebny dobrze ze mama dzisiaj przyjechala to mialam jak wyjsc na zakupy..
no i znowu namarudzilam...

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 mar 2009, 13:55

Anitko nie jestem lekarzem, ale na kontrole to idź. Nie martw się zarazkami, bo przecież jest pod osłoną antybiotyków. Antybiotyk musi brać chyba co najmniej 5 dni, a mówią, że 7, czasem 10.
Zaraz będzie ciepło. Ludzie wylegną na dwór i będzie weselej. A też chwila moment jak pójdziesz do pracy. Nawet się nie zorientujesz kiedy. Ja sobie myślę, że teraz to mam takie wakacje, a niedługo się skończą, bo przecież wiecznie w domu siedzieć nie będziemy. :-D

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 mar 2009, 15:00

ANita- a co za antybiotyk mu dajesz? Ja bym też radziła iść na kontrole. Jeśli to była angina to wtedy się daje przez 10 dni,żeby zapobiec nosicielstwu tych bakterii, bo objawy ustępują szybko ale małe dranie jeszcze siedzą w gardziołku.

Ale mi się dziś nic nie chce...

Marta to czekam na info jak wrócisz!

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 mar 2009, 16:45

dziewczyny!!!!! Ja nie wyrobie z tym facetem!!!! :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Az mi sie pisac nie chce co on z nami robi ale mam serdecznie dosc wszystkiego. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Aniu, strasznie dlugo to wszystko trwa. nawet nie przypuszczalam. :ico_szoking:

anitko, zycze szybkiego powrotu do zdrowia. ucsluj Kacpreka :ico_haha_01:

Martuniu, milego wyjazdu :-D

ela, ciesze sie ze wszystko ok.

sylwia, nie martw sie. Mam nadzieje ze Patryk nie zlapie chorobska.

Sorki ze pisze tak szybko i skrotowo ale czuje na plecach spojrzenia szefa. :ico_placzek:

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 mar 2009, 21:24

Wisieńko, to widać teraz, że zmiana. Nerwowy ten twój e-maill. Ale miejmy nadzieję, ze będzie dobrze.
A my dzisiaj byłyśmy dwa razy na spacerze. Ludzie to czasem tacy dziwni. Tak dziwnie się zachowują.

sylwia77
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 mar 2009, 22:19

wisienka24 współczuje kiepskiej atmosfery w pracy. Chociaż u mnie też nie lepiej, ale "wariatka" na urlopie tydzień to jest troszkę spokoju.

My byliśmy dzisiaj na szczepieniu na Pneumokoki, jak na razie szkarlatyny u nas nie widać (całe szczęście).

Moja niania mi dzisiaj zrobiła niespodziankę i powiedziała, że znalazła sobie inną pracę po 8 zł za godzinę i odchodzi od kwietnia. Podobno będzie miała bliżej i za większe pieniądze. No cóż powiedziałam, że ja nie jestem w stanie płacić 80 zł dziennie i koniec tematu. Będę skazana na moją matkę która już kręci nosem, albo rozważam puszczenie Patryka do żłobka. Zobaczymy jak to wyjdzie.

A wczoraj jeszcze lepszy numer wywinęła. Szła z Patrykiem na dwór i zostawiła klucz w drzwiach. Zorientowała się jak była daleko od domu ale na szczęście miała telefon do mojej sąsiadki i ona zamknęła drzwi i zabrała klucz. Przepraszała mnie, że pierwszy raz jej się w życiu zdarzyło zostawić klucz w drzwiach. Na szczęście nikt nie zdążył się włamać.

Po tej wizycie w sali zabaw cała jestem w sińcach. Patryk wdrapywał się wysoko i wszędzie się wciskał a ja musiałam go gonić. Odważny jest, niczego się nie boi. To ja miałam większego stracha od niego w niektórych momentach. :ico_szoking: :ico_szoking:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”